«محمد حسینی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد کوپنی کردن کالاها گفت: در کشورهایی که به نوعی محدودیت هایی در حوزه های توزیع و تولید کالاها ایجاد می شود برای اینکه جامعه هدف به حداقل ها برسد از سیستم های سهمیه بندی استفاده می کنند که این سهمیه بندی به روش های مختلفی با توجه به پیشرفت های تکنولوژی انجام می شود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اینکه ما در گذشته از روشی به نام کالابرگ یا کوپن استفاده می کردیم، شاید برای امروز دیگر قابل استفاده نباشد چرا که تکنولوژی های جدید این امکان را به ما می دهد که سهمیه بندی را از سیستم ها و روش های دیگر مورد استفاده قرار دهیم ولی هدف باز هم این است که مردم به مایحتاج ضروری شان دسترسی داشته باشند و این حداقل راهکاری است که در شرایط اقتصادی سخت توسط دولت ها اجرایی می شود.
وی گفت: شیوه برخورد ما با بازار مصرف و تولید نباید هیجانی باشد و دولت باید هرچه سریع تر بحث سهمیه بندی را اجرایی کند تا آرامش به جامعه برگردد. شاید در خیلی از کشورهای دیگر روش های مردم با شرایط بحرانی متفاوت باشد، ما نمی توانیم آن کشورها را به عنوان الگو در نظر بگیریم. امروز فضا در کشور به گونه ای است که اگر اتفاقی بیفتد ما شاهد هجوم مردم برای تهیه آن کالا هستیم. در رابطه با بنزین هنوز دولت تصمیمی برای سهمیه بندی نگرفته بود که صف های طولانی را در کنار پمپ بنزین ها شاهد بودیم و این چیزی نیست که در فرهنگ یک شبه مردم ما به وجود آمده باشد که بخواهیم بر اساس نادیده گرفتن تصمیماتی را بگیریم.
نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت باید به سمت سهمیه بندی اجناس و کالاهای ضروری همانند شکر، روغن، برنج و گوشت برود چرا که میزان تولید و مصرف ما در این اقلام با هم همخوانی ندارد.
وی اضافه کرد: اگر در جایی تولید ما مازاد بر مصرف باشد، می توانیم شیوه های مدیریت را به گونه ای اعمال کنیم که کالا با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد و نیازی به سهمیه بندی نیست اما در جاهایی که تولید مازاد نداریم و کالا با قیمت بالاتر به دست مصرف کننده می رسد باید سهمیه بندی کنیم تا مصرف کننده بتواند آن کالا را تهیه کند.
وی با بیان اینکه دو نرخی کردن کالاها در کشور ایجاد فساد می کند، گفت: راهکاری که امروز همه دنیا به کار بسته اند، سهمیه بندی برخی کالاها در زمان مشخص و با مقدار معین است که این کالا در زمان مشخص و با مقدار معین به دست مصرف کننده می رسد؛ ما نیز باید این گونه عمل کنیم./
نظر شما