به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «مصطفی سالاری» امروز(یکشنبه، 15اردیبهشت) در نشست با اعضای جمعیت هلال احمر گیلان با اشاره به ضرورت سازماندهی در حوزه امداد و نجات گفت: امدادرسانی نباید فقط محدود به هلال احمر یا دستگاههای امداد رسان و خدماترسان باشد بلکه همه دستگاهها، نهادها، ارگانها باید در این کار سهیم باشند حتی باید امکانات بخش خصوصی را هم ساماندهی کنیم تا در زمان نیاز بتوانیم از آن بهره گیریم.
استاندار گیلان با اشاره به حضور موثر نیروی انسانی و امدادگران در مواقع بحران اظهار کرد: باید فهرست کاملی از نیروی انسانی، نیروهای آموزش دیده، نیروهای متخصص و نیروهای داوطلب تهیه تا در موقع لزوم از آنها استفاده کرد.
وی با اشاره به لزوم ساماندهی تجهیزات و امکانات خدماترسان بیان کرد: بخشی از این امکانات و تجهیزات در اختیار دستگاههای امدادرسان و بخشی دیگر در اختیار بخش خصوصی است که باید فهرستی از آنها جهت بهره برداری بهموقع هنگام بروز حادثه تهیه شود.
سالاری با تاکید بر نیاز استان به طرح و نقشه مناطق آسیبپذیر گفت: باید از مکانهای آسیبپذیر، نقاط جمعیتی و سکونتگاهها نقشهبرداری تا در زمان بحران موجب تسهیل امدادرسانی شود.
وی با بیان اهمیت آموزش در مواقع لزوم بیان کرد: دو نوع آموزش تخصصی و همگانی داریم که ممکن است با استفاده از کارگاهها، آموزش از راه دور و اطلاعرسانی انجام شود که برای انجام این مهم میتوان از رسانهها و فضای مجازی نیز استفاده کرد.
استاندار گیلان با اشاره به محوریت هلال احمر در مباحث کمکرسانی تاکید کرد: همه کمکهای نقدی و غیرنقدی در هلال احمر متمرکز شد و این سازمان وظیفه دارد امداد رسانی را با نظم و سازماندهی بیشتر انجام دهد.
وی با تاکید بر لزوم پیشگیری در سوانح گفت: اگر بخواهیم خسارات و تلفات ناشی از یک سانحه طبیعی را کاهش دهیم باید از قبل کارهای پیشگیرانه را با کمک یک تیم بین دستگاهی انجام دهیم، نمیتوانیم فقط از یک دستگاه انتظار همه کارها را داشته باشیم.
سالاری با بیان اینکه آببندانها میتوانند بخش قابل توجهی از سیلاب را ذخیره کنند تاکید کرد: علاوه بر ذخیرهسازی آب میتوان از آن برای درآمدزایی در بخش آبزی پروری استفاده کرد.
وی با تاکید بر لزوم طرح ساماندهی خدمات امداد و نجات جادهای گفت: پایگاههای امداد جادهای هلال احمر، اورژانس جادهای، پمپ بنزینها و مراکز خدمات رسانی باید رابطهای منظم و پراکنش منطقی بین خود ایجاد کنند.
استاندار گیلان اظهار کرد: باید با تحت پوشش بیمه قرار دادن سکونتگاهها، روستاها، شهرها، مزارع و باغها، پرداخت خسارت را به شرکتهای بیمه واگذار تا دستگاههای امداد ی به امداد رسانی مشغول شوند.
نظر شما