تولید بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن جو آبی و دیم در کشور

جو در ایران پس از گندم به لحاظ سطح زیر کشت رتبه دوم را دارد و تولیدات این محصول باعث شده تا کشورمان به رتبه ۹ جهان برسد و حالا در راستای افزایش سطح زیر کشت تولید بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن جو در سال جاری پیش بینی شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، محصولات کشاورزی ایران به دلیل استفاده از آب و هوای خاص و خاک مناسب باعث شده اند تا کشورمان در این بخش در جهان دارای جایگاه خاصی باشد از جمله محصولات کشاورزی که باعث این جایگاه برای کشورمان شده «جو» است.

 

بنابراین گزارش تولیدات ایران در این بخش باعث شده است تا به رتبه ۹ جهان در تولید این محصول اساسی برسیم. بیشترین سطح زیر کشت جو در دنیا به ترتیب مربوط به اتحادیه اروپا، روسیه، استرالیا، ترکیه، اکراین، کانادا، قزاقستان، ایران و مراکش است. جو در ایران پس از گندم به لحاظ سطح زیر کشت رتبه دوم را دارد و در سال زراعی ۹۵-۹۶ یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور به زیر کشت محصول جو رفت و سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول برداشت شد.

 

این گزارش می افزاید در راستای افزایش تولید محصولات کشاورزی برای دستیابی به خودکفایی در این بخش امسال تولید بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن جو آبی و دیم در کشور پیش بینی شده است.

 

مدیرکل امورغلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در این باره گفته است: «امسال با توجه به شرایط خوب بارندگی در اکثر استان‌های کشور، افزایش حدود ۳۰۰ هزار تنی جو را برآورد کرده‌ایم. در مزارع آبی به طور متوسط ۳.۵ تن و اراضی دیم بین یک تا ۱.۲ تن در هکتار جو تولید می‌شود. در مناطق سرد و معتدل که پتانسیل ارقام بیشتر و دوره رشد نیز طولانی‌تر است، جوکاران حرفه‌ای حدود ۱۲ تا ۱۴ تن از این محصول در هر هکتار با رقم بهمن و ۸ تا ۱۰ تن در هکتار رقم بهرخ تولید کرده‌اند.

 

وزارت جهاد کشاورزی به نقل از «فرامک عزیز کریمی» از برنامه معاونت امور زراعت برای افزایش ضریب مصرف بذور گواهی شده جو توسط کشاورزان خبر داده و آورده است: «ما به دنبال آن هستیم که ظرف سه سال آینده ضریب استفاده از بذور گواهی شده جو را به ۴۵ درصد برسانیم. در حال حاضر زیر ۲۰ درصد از بذور گواهی شده جو در مزارع استفاده می‌شود و مابقی بذور را کشاورزان از طریق خود مصرفی تأمین می‌کند.»

 

یادآور می شود: سال گذشته نزدیک به ۳۳ هزار تن بذر جو در کشور تولید شد و در اختیار کشاورزان قرار گرفت. با رشد قیمت جو، اشتیاق کشاورزان برای کشت این محصول بیشتر شده و تولید ۵۰ هزار تن بذور اصلاح شده جو در دستور کار است.

 

همچنین سالانه به طور متوسط نزدیک به ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار هکتار جو آبی و ۹۰۰ تا یک میلیون هکتار جو دیم در کشور کشت می‌شود./

کد خبر 786682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha