همکاری وزارت کار، بانک تعاون و صندوی نوآوری برای حمایت از تعاونیهای دانش بنیان

دولت در راستای ارج نهادن به نوآوری‌های نخبگان حمایت از شرکت های دانش بنیان را در دستورکار قرار داده است و حالا در ادامه این راه امروز تفاهم نامه سه جانبه ای میان معاونت امور تعاون وزارت کار، بانک توسعه تعاون و صندوی نوآوری ریاست جمهوری به امضا رسید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، شرکت های دانش بنیان، موسسه هایی خصوصی یا تعاونی هستند که با هدف افزایش علم، ثروت و رشد سرمایه گذاری بر پایه دانش و به منظور استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت‌ها و توانایی‌های موجود در دانشگاه‌ها و نهادهای پژوهشی و تحقق اهداف برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور تشکیل شده اند و دولت نیز در راستای ارج نهادن به نوآوری‌های نخبگان کشور، حمایت از این شرکت ها را از ابتدا در دستور کار خود قرار داده است.

 

بنابراین گزارش در راستای افزایش حمایت های دولتی از این شرکت ها و با هدف ایجاد و توسعه تعاونی‌های دانش بنیان و حمایت از تجاری سازی آنها امروز (شنبه 14 اردیبهشت) تفاهم نامه سه جانبه میان معاونت امور تعاون وزارت کار، بانک توسعه تعاون و صندوی نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به امضا رسید. این تفاهمنامه با همکاری چهارجانبه بانک توسعه تعاون، صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون و معاونت تعاون تفاهم نامه‌ای حمایتهای لازم برای تشکیل و توسعه شرکتهای تعاونی دانش بنیان و تجاری سازی آنها را تامین می کند و ضمانت نامه‌های لازم برای ارائه تسهیلات به تعاونیهای دانش بنیان صادر می کند.

 

ایسنا به نقل از معاون وزیر کار در این مراسم آورده است: «اولین مرکز توسعه بخش تعاون را با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکتهایی نظیر پیشگامان راه اندازی و در هفته تعاون اولین گروه از این شرکتها را افتتاح می کنیم. امسال به طور ویژه ای مشکلات تعاونیهای دانش بنیان را پیگیری خواهیم کرد و در کنار فعالیت‌هایی که در مرکز توسعه فناوری و نوآوری بخش تعاون صورت می‌گیرد، مذاکراتی هم با شستا برای ورود به توسعه و تشکیل تعاونیهای دانش بنیان داشتیم.»

 

«محمد کبیری» ورود تعاونیهای دانش بنیان به حوزه شستا را از اولویتهای معاونت تعاون وزارت تعاون دانست و از تحقق آن در قالب امضای یک تفاهم نامه و رصد و پیگیری مشکلات تعاونیهای دانش بنیان در قالب کمیته مشترک چهارجانبه خبر داده و تاکید کرده است: «در فاز بعدی به دنبال تأمین مالی، بازاریابی و توسعه برند و بازار برای شرکتهای دانش بنیان هستیم.»

 

این گزارش می افزاید: شبکه بانکی کشور در ۹ ماه منتهی به آذرماه سال ۱۳۹۷، به ۶۲۶ شرکت دانش بنیان معادل ۵۱۹۹۴ میلیارد ریال تسهیلات (به طور متوسط به هر شرکت ۸۳ میلیارد ریال) پرداخت کرده است.در این مدت بانک‌های ملت و صادرات به ترتیب با ۹۹۶۰.۴ و ۸۵۶۸.۸ میلیارد ریال بیشترین مبلغ پرداختی به شرکت‌های دانش بنیان را به خود اختصاص داده اند.

 

همچنین مجموع تسهیلات پرداختی از آذرماه ۱۳۹۶ تا آذرماه ۱۳۹۷ به شرکت‌های دانش بنیان، معادل ۶۹۸۷۳.۲ میلیارد ریال و سهم بانک‌های دولتی، بانک‌های خصوصی شده و بانک‌های خصوصی و موسسات اعتباری از این میزان به ترتیب معادل ۱۷۴۳۷.۱، ۲۷۲۰۱.۶ و ۲۵۲۳۴.۵ میلیارد ریال بوده است.

 

مانده کل تسهیلات اعطایی به ۱۰۴۰ شرکت دانش بنیان در پایان ماه مذکور معادل ۷۰۱۵۱.۷ میلیارد ریال (میانگین به هر شرکت ۶۷.۵ میلیارد ریال) است. بیشترین مانده به بانک‌های ملی (۱۳۴۰۴ میلیارد ریال)، ملت (۹۷۵۲.۳ میلیاردریال) و پاسارگاد (۶۹۲۹.۳ میلیارد ریال) تعلق دارد.

 

 بر این اساس، مانده مطالبات غیرجاری به میزان ۱۳۱۵۱.۴ میلیارد ریال (متعلق به ۱۷۳ شرکت) و معادل ۱۸.۷ درصد کل مانده تسهیلات است. همچنین مانده مطالبات غیر جاری شامل ۴۲۷۷.۸ میلیارد ریال سررسید گذشته (۸۶ شرکت)، ۱۶۹۶.۷ میلیارد ریال معوق (۵۷ شرکت) و ۷۱۷۷ میلیارد ریال مشکوک الوصول (۶۰ شرکت) است. منظور از تعداد شرکت‌ها در گزارش‌های مقاطع قبل تعداد تسهیلات اعطایی به شرکت‌های دانش بنیان بوده است از این مقطع تعداد شرکت‌ها فارغ از تعداد تسهیلات پرداختی منظور نظر است./

کد خبر 786665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha