به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محسن جوادی» امروز در نشست خبری که در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، گفت: بحث کاغذ در نشر ایران مزمن است، مقام معظم رهبری توجه جدی به مسئله کاغذ داشتند و تاکید داشتند راه حل اساسی برای این مسئله اتخاذ شود. بر این اساس گفت و گوها و نشست هایی بین دکتر صالحی با وزیر صنعت و همین طور آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور صورت گرفت، راه حل های مختلفی در این زمینه مطرح شد و قرار شد که مشکل فعلی را در اولویت قرار دهند و یک راه حل درازمدت هم برای کاغذ اتخاذ شود. قرار شد این هفته جمع بندی های لازم را داشته باشیم و برنامه کوتاه مدت در مورد کاغذ نهایی و اعلام شود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ظرف یکی دو هفته آینده اطلاعات دقیق نمایشگاه کتاب را اعلام خواهیم کرد، اظهار داشت: در این دوره بخش عمومی پرفروش ترین بخش بود؛ این اتفاق کمی نیست، مسیری که می رویم مسیری است که ضمن احترام به نشر آموزشی، تربیت و جایگاه نشر عمومی را مد نظر داریم. امسال ما یک ریال برای نمایشگاه کتاب نداشتیم و من حتی به آقای صالحی پیشنهاد دادم که اعلام کنند امسال نمایشگاه کتاب نخواهیم داشت.
وی در مورد جمع آوری برخی از کتاب های دارای مجوز از نمایشگاه کتاب بیان کرد: یک سری کتاب ها از نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجاز است برای نشر و فروش اما برخی از نهادهای نظارتی معتقدند که کتاب هایی با برخی از عناوین نباید در معرض فروش نمایشگاهی قرار بگیرد و بدین ترتیب 20 تا 30 عنوان کتاب از نمایشگاه جمع آوری شد.
رییس سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بیان اینکه ما به هیچ ناشر و کتابفروشی ای بدهی نداریم، اظهار داشت: امسال 20 میلیارد و خرده ای تخصیص یارانه های ما بود، 9 میلیارد و خرده ای برای دانشجویان، سه میلیارد تومان برای تازه های نشر، در بخش بین الملل پنج میلیارد و خرده ای برای موسسات، دو میلیون و 800 میلیون تومان برای اهل قلم و یک میلیارد هم برای اساتید دانشگاه ها اختصاص یافت. اگر نقدینگی دست ناشر نباشد، کتابی نیست که کتابفروشی آن را بفروشد البته معتقدیم که وضعیت کتابفروشی ها باید بهتر شود. ما طرح تابستانه را اجرا می کنیم چون به جهاتی به کتابفروشی ها کمک می شود.
جوادی در مورد برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال آینده خاطرنشان کرد: مصوب شد که کارگاهی تشکیل شود که با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان سال آینده پنج اردیبهشت برگزار می شود زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب را مشخص کند و در شورای سیاستگزاری سی و سومین نمایشگاه کتاب گزارش را مطرح کند.
وی با اشاره به اینکه وضع کتاب و نشر خوب نیست، افزود: یکی از مجموعه هایی که می تواند کمک کننده به رفع مشکلات باشد، خبرنگاران هستند که باید بدون مچ گیری به این مسئله بپردازند. اگر دل خبرنگاران به حال نشر می سوزد، دل ما هم می سوزد؛ تصمیمات با محدودیت های زمینی گرفته می شود. خبرنگاران باید کمک کنند که کتاب جایگاه اش را پیدا کند و خوانده شود و مشکلات مربوط به کتاب و نشر مطرح و رفع شود. خبرنگاران باید به ما کمک کنند تا جایگاه کتاب در ایران از بین نرود.
نظر شما