تلاش ایران برای حضور در تجارت جهانی «حلال»/تاسیس بزرگترین سازمان بین المللی توریسم حلال

تجارت حلال در دنیا ۴ هزار میلیارد دلار به خود اختصاص داده که سهم ایران از این رقم تنها هفت درصد است و با برنامه ریزی های صورت گرفته شاهد حضور پررنگتر ایران در این بخش هستیم تا جایی که با همکاری ایران بزرگترین سازمان بین المللی توریسم حلال تاسیس شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در چند سال اخیرعلامت تجاری غذایی «حلال» به صورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شده‌است به‌طوری که در کشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده‌است.

 

بازار جهانی حلال در غذا متوقف نشده و در سال‌های اخیر به حوزه‌های دیگری نیز افزایش پیدا کرده و قرار است در سایر حوزه ها مانند داروف مواد آرایشی، گردشگری، خدمات مالی از قبیل بانکداری، بورس، صکوک، بیمه، فاینانس، ترانزیتف پوشاک، رسانه، ورزش و تفریحات، کسب و کار نیز وارد شود.

 

 در بین کشورهای مسلمان، مالزی در بحث غذای حلال پیشگام است و ایران نیز در میان ۱۵ کشور اسلامی عضو از پتانسیل خوبی برای این اقدام برخوردار است اما با این وجود بنا به گفته نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی تجارت حلال در دنیا چهار هزار میلیارد دلار به خود اختصاص داده است که سهم ایران از این رقم تنها هفت درصد است.

 

حجت الاسلام «سیدرضا تقوی» در نشست خبری  که با عنوان دستاوردهای چهل سال مدیریت جهادی در بخش کشاورزی و تجارت غذای حلال در اسفند سال گذشته داشت این مطلب را بیان کرده و اضافه کرده بود: «متاسفانه ما در بخش تجارت حلال از سایر کشورهای دنیا عقب هستیم. جریان تجارت حلال جهانی در حوزه اقتصاد با محتوا و جهت گیری اسلامی است و هر کجا این موضوع مطرح می شود، نگاه ویژه ای به این نوع تجارت و محصولات آن می شود زیرا سایر کشورها معتقدند که مسلمانان این محصولات را در تجارت حلال بر اساس معیارهای اسلامی تولید کردند و این امر نوعی تبلیغ دینی است.

 

وی اضافه کرده بود: «بخشی از تجارت حلال مربوط به سازمان استاندارد است، بخشی مربوط به اتاق بازرگانی است و بخشی نیز به سایر نهادها و سازمان ها باز می گردد که البته در حوزه تجارت حلال نیز ما در خصوص مسایل شرعی آن مسئولیت داریم. به نوعی می توان گفت تمامی بخش ها در مسئله تجارت حلال دخالت دارند.اعتقاد داریم سازمان یا نهادی باید برای موضوع تجارت حلال شکل بگیرد تا بتوانیم در این حوزه به سطح کشورهای دیگر برسیم.»

Image result for ‫نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی تجارت‬‎

حجت الاسلام تقوی تصریح کرده بود: «سازمان کنفرانس اسلامی دفتری برای مرکز حلال به نام اسمیک ایجاد کرد که ما عضو آن هستیم و نمایندگانی از سازمان های ذکر شده در آن حضور دارند. در حال حاضر محصولات ایران در موضوع تجارت حلال به برخی از کشورها همچون روسیه و حتی آمریکا صادر می شود اما حضور ما در بحث تجارت حلال کمرنگ است که نیاز به تاکیدات بیشتر در این حوزه است.»

 

حالا در راستای این تاکیدات و عزم جدی برای حضور فعال تر کشورمان در تجارت حلال بزرگترین سازمان بین المللی توریسم حلال برای نخستین بار در منطقه جنوب شرق آسیا و دنیا با تلفیق دو شرکت «سی تی وان» ایران و «اس رم ام رم» هند با سرمایه گذاری مشترک یک میلیارد دلار تاسیس شد.

 

بنابراین گزارش، با تشکیل این سازمان بین المللی گردشگری حلال در سه ماه آینده بزرگترین سامانه مجازی هوش مصنوعی تجارت الکترونیک، خدمات و محصولات متنوع حلال در 22 حوزه تولید محصولات خوراکی، غذایی، آشامیدنی، آرایشی، بهداشتی و دارویی در هتل ها، رستوران ها، کافی شاپ ها، بیمارستان ها، فروشگاه های زنجیره ای، کشتارگاه های دام و طیور از طریق حمل و نقل هوایی، دریایی، ریلی وجاده ای همراه با نشان واحد سی تی وان کشورمان به گردشگران سراسر دنیا عرضه می شود.

 

رسانه ملی به نقل از «محمد شریف ملک زاده»، رییس هیات مدیره سی تی وان در حاشیه امضای توافقنامه بزرگترین سازمان جهانی حلال توریسم با اشاره به موقعیت بسیار خوب سازمان اس ارم ، ام رم هند به عنوان بزرگترین هوش مصنوعی تجارت الکترونیک آورده است: «ما با مشارکت این مجموعه بزرگ در بستر این هوش مصنوعی از این پس به عنوان تنها متولی سبد حلال توریسم جهان فعالیت خواهیم کرد.»

 

وی ادامه داده است: «ایجاد این سازمان جهانی با مشارکت هند و ایران سبب شگفتی فعالان صنعت غذای حلال مالزی شد زیرا این کشور فقط در حوزه صنعت غذا فعالیت دارد اما سازمان تازه تاسیس شده ما در 22 حوزه گسترده و کاملا انحصاری فعالیت می کند.»

 

ملک زاده همچنین از ثبت جهانی حلال توریسم در اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا، کشورهای خاورمیانه و مشترک المنافع و همه کشورهای دنیا در سازمان جهانی مالکیت معنوی (وای پو) خبر داده و اضافه کرده است: «این بزرگترین اتفاق در حوزه اقتصادی کشورمان به شمار می رود. با آغاز فعالیت این مجموعه بزرگ به طور مستقیم بیش از یکصد هزار شغل ایجاد می شود و تعداد زیادی از جوانان ایران و دیگر کشورهای دنیا وارد وسیع ترین بازار کار می شوند.»

 

یادآور می شود: نمایشگاه و همایش‌های بین‌المللی حلال برای معرفی ظرفیت‌های تولیدات محصولات حلال و برای آشنایی و تجارت متقابل بنگاه‌های اقتصادی برگزار می‌شود تا همه کشورهای مسلمان از این بستر استفاده کنند. بازار جهانی چند میلیارد دلاری محصولات حلال، ابزاری برای ایجاد بازار مشترک اسلامی و همبستگی کشورهای اسلامی و اعضای سازمان کنفرانس اسلامی است.

 

نهادهای قانونگذار کشورهای اسلامی برای افزایش رقابت محصولات حلال در بازار جهانی، اقدام به تهیه قرارداد تعرفه ترجیحی برای کالاها و خدمات حلال کرده‌اند و پژوهش و تحقیقات علمی حلال ابزار لازم و اصلی برای گسترش تجارت حلال می‌باشند که از سوی نهادهای سازمان همکاری اسلامی از جمله بانک توسعه اسلامی IDB حمایت‌های مالی و فنی در زمینه تحقیقات حلال قرار می‌گیرند.

 

تدوین «استاندارد غذای حلال» توسط کارشناسان استاندارد کشورهای اسلامی از اقدامات مهمی است که راه را برای اجرای استاندارد حلال سازمان کنفرانس اسلامی در کلیه کشورهای اسلامی آماده سازد تا صدور گواهی برند حلال در سراسر جهان توسط سازمان‌های مجاز با هماهنگی مؤسسه استاندارد و اندازه‌شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) انجام پذیرد و باعث سهولت در امور واردات و صادرات می‌شود. نظارت بر سازمان‌های گواهی حلال در این کشورها، به منظور تشویق و حمایت از پروژه‌های انجام شده از دیگر فعالیت‌هایی این مرکز می‌باشد.

 

کشورهای اسلامی در نظر دارند تا در زمینه خدمات مالی حلال، به تدوین «استاندارد خدمات مالی حلال» توسط بانک‌های مرکزی و مراکز مالی کشورهای اسلامی عضو سازمان کنفرانس اسلامی بپردازند و شرکت‌ها و بازرگانان کشورهای اسلامی را ترغیب به سرمایه‌گذاری بیشتر در صنایع حلال در جهان نمایند.

 

در این زمینه صنایع کوچک بنگاه‌های اقتصادی فعال در صنعت حلال از طریق یک شبکه در کشورهای اسلامی با همکاری موسسات استاندارد کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی و موسسات علمی و تحقیقاتی مرتبط در کشورهای اسلامی به یکدیگر می‌پیوندند./

کد خبر 786441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha