چرایی عدم خروج ایران از برجام/همه چیز درباره طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولان»

آخرین خبرها از پرونده «حسین هدایتی»، زمان سهمیه بندی بنزین هنوز اجرایی نشده است، چرا ایران از برجام خارج نمی شود؟، همه چیز درباره طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولان» از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه سیزدهم اردیبهشت ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آخرین خبرها از پرونده «حسین هدایتی»، زمان سهمیه بندی بنزین هنوز اجرایی نشده است، چرا ایران از برجام خارج نمی شود؟، همه چیز درباره طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولان» از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه سیزدهم اردیبهشت ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

چرا ایران از برجام خارج نمی شود؟

ایران پس از خروج آمریکا از برجام هیچ منفعتی از این معاهده نداشته و حتی روز به روز اجرای برجام برای تهران سخت تر می شود. برخی از سیاسیون و تحلیلگران و مقامات ایرانی معتقدند که تهران باید از برجام خارج شود تا در مقابل فشارهای آمریکا یک اقدام متقابل انجام دهد. اما با وجود همه سختی های پیش آمده از اردیبهشت ۹۷ و بدقولی های طرفین باقی مانده در برجام، مجموعه نظام جمهوری اسلامی ایران هنوز به خروج از برجام رای نداده است.

 

این در حالی است که طبق بندی از متن این معاهده و همچنین قانون اقدام متقابل که از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، ایران می تواند به دلیل فشارهای اعمالی علیه تهران، از برجام خارج شود.

 

علت عدم خروج ایران از برجام را تحلیلگران برای خبرنگار شبستان توضیح داده اند که چکیده ای از این نظرات را در زیر می خوانید:

 

«نوذر شفیعی» در پاسخ به این سوال که آیا در مقابل فشارهای فعلی آمریکا، خروج از برجام راه درستی است؟، گفت: خروج از برجام یک اقدام متقابل است که هم در متن این معاهده امکان انجام آن آمده و هم ما قانونی در این خصوص وضع کرده ایم.

 

قیمت و زمان سهمیه بندی بنزین هنوز اجرایی نشده است

«عبدالرضا رحمانی فضلی» در بازدید از مناطق سیل زده خراسان شمالی در جمع خبرنگاران گفت: قیمت فروش و حجم مصرفی بنزین در کشور از نظر اقتصادی، زیست محیطی و سلامت انسان‌ها قابل قبول نیست.

 

وزیر کشور افزود: متوسط حجم بنزین مصرفی در کشور ۹۰ میلیون لیتر بنزین در روز است و در پیک مصرف تا ۱۱۰ میلیون لیتر در روز نیز می‌رسد.

 

وی ادامه داد: قیمت و زمان سهمیه بندی بنزین هنوز اجرایی نشده است و شایعات مطرح شده از سوی دو خبرگزاری موجب نگرانی مردم و حتی باعث ایجاد صف‌های طولانی در پمپ بنزین‌ها شد.

 

رحمانی فضلی با بیان اینکه با عملکرد خوب وزارت نفت در تأمین سوخت هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد، افزود: بنزین و گازوئیل مازاد بر نیاز کشور تولید می‌شود و هیچ یک از جایگاه‌های سوخت دچار کمبود سوخت نیستند.

 

واکنش ایران به تهدید امریکا مبنی بر انجام اقدامی نظامی علیه ونزوئلا

«سید عباس موسوی» در واکنش به اخبار مربوط به اظهار نظر مقامات آمریکایی مبنی بر استفاده از زور و اقدام نظامی علیه کشور ونزوئلا، گفت: جمهوری اسلامی ایران تلاش آمریکا برای انجام کودتا یا هر گونه اقدام نظامی در ونزوئلا و سخنان مقامات آمریکایی برای تحریک به اغتشاش و خشونت در آن کشور را به شدت محکوم می‌کند.

 

سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد: تهدید به استفاده از زور علیه کشورهای دیگر نقض آشکار حقوق بین الملل بویژه منشور ملل متحد است. از دبیر کل سازمان ملل متحد و همه اعضای جامعه بین المللی انتظار می‌رود اینگونه اظهارات را محکوم کرده و نسبت به آن واکنش مقتضی نشان دهند.

 

آخرین خبرها از پرونده «حسین هدایتی»/۱۰ روز دیگر اعلام حکم نهایی

پرونده رسیدگی به اتهامات «حسین هدایتی» و 10 متهم دیگر این پرونده به اتهام اخلال در نظام اقتصادی در شش نوبت در شعبه سوم رسیدگی به جرایم اقتصادی و به ریاست قاضی «مسعودی‌مقام» در دادگاه انقلاب برگزار شد. حسین هدایتی دولابی، سید مهدی موسوی نژاد، محتبی کیان پیشه، علی اکبر یقینی، حسین شریعتی، امیر توللی، احمد رفیعی، مهدی فتحی، حسین حدادان، نورالدین مقصودیانی، هانیه پهلوان یازده متهم این پرونده هستند.

 

ششمین جلسه و آخرین جلسه رسیدگی به این پرونده یکشنبه 25 فروردین ماه برگزار شد برگزار شد که پس از ختم آن قاضی مسعودی مقام اعلام کرد که «قسمت پولشویی این پرونده در دادگاه کیفری 2 رسیدگی می شود. متهمان یک هفته مهلت دارند تا لوایح دفاعی خود را ارائه دهند و پس از یک هفته وارد مرحله صدور رأی می شویم.»

 

بنابراین گزارش چهارم اردیبهشت ماه قتل «حمید حاجیان»، وکیل سابق حسین هدایتی، متهم پرونده فساد بانک سرمایه بر اثر تیراندازی در کامرانیه تهران دوباره این پرونده را در راس اخبار قرار داد. در اولین اقدام در این باره قرار شد تا این موضوع در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی پیگیری شود و حالا در تازه ترین اخبار از این پرونده روز گذشته (پنجشنبه 12 اردیبهشت) قاضی مسعودی مقام در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه پرونده بانک سرمایه نزدیک به ۴۰۰ متهم دارد که چند بخش آن با کیفرخواست به دادگاه آمده است در هفته‌های آتی رسیدگی به پرونده بقیه اعضای هیئت مدیره و برخی از متهمین را آغاز می کنیم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پس از قتل حاجیان که در دوره‌ای وکیل هدایتی بوده است شائبه‌ای مبنی بر اینکه این فرد جعبه سیاه بانک سرمایه است مطرح شد، گفت: «قطعا نمی‌تواند باشد به جهت اینکه پرونده آقای هدایتی به صورت کامل به دادگاه آمده و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و نقطه تاریکی در پرونده وجود ندارد که بگوییم برخی از اسناد آن پنهان است.»

 

همه چیز درباره طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولان»

180 نماینده مجلس شورای اسلامی در راستای تحقق اصل ۴۹ قانون اساسی طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولان» را با قید دو فوریت اواخر سال 96 تقدیم هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی کردند. طبق اصل ۴۹ قانون اساسی دولت‏ موظف‏ است‏ ثروت‌های‏ ناشی‏ از ربا، غصب‏، رشوه‏، اختلاس‏، معاملات‏ دولتی‏، فروش‏ زمین‌های‏ موات‏ و مباحات‏ اصلی‏، دایر کردن‏ اماکن‏ فساد و سایر موارد غیرمشروع‏ را گرفته‏ و به‏ صاحب‏ حق‏ رد کند و در صورت‏ معلوم‏ نبودن‏ او به‏ بیت المال‏ بدهد، این‏ حکم‏ باید با رسیدگی‏ و تحقیق‏ و ثبوت‏ شرعی‏ به‌وسیله‏ دولت‏ اجرا شود.

 

براساس طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان، هیئتی متشکل از نمایندگان قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران، روسای کمیسیون‌های اصل نود و حقوقی قضایی بر اموال مسئولان نظارت کرده و در صورت تخلف، حکم مصادره به نفع تولید و اشتغال صادر می‌کند.

 

نمایندگان در جلسه 14 بهمن سال گذشته مجلس شورای اسلامی یک فوریت این طرح را با ۱۶۳ رای موافق، ۴۵ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در صحن به تصویب رساندند. پس از آن 13 اسفند 97 بنا به گفته «محمد دهقان»، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان به تصویب رسید و قرار شد تا یک ماه آینده به کمیسیون قضایی برود تا برای تبدیل به قانون راهی صحن علنی شود.

 

به دنبال آن دوم اردیبهشت سال جاری رئیس دستگاه قضا در اولین نشست با اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی داشت به آنها قول داد تا قانون رسیدگی به اموال مسئولان را در آینده نزدیک به پایان برساند و آن را برای اجرایی شدن ابلاغ کند و در تاکید دوباره در این باره نیز عصر 10 اردیبهشت در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به تهیه آیین‌نامه اجرایی قانون رسیدگی به اموال مسئولان در دستگاه قضایی گفت: «این آیین‌نامه به‌زودی ابلاغ می شود

 

اولویت اصلی آموزش‌و‌پرورش اجرای سند تحول نظام آموزشی است

«سید محمد بطحایی» امروز جمعه (۱۳ اردیبهشت‌ماه) در پیش خطبه‌های نماز جمعه تهران به مناسبت گرامیداشت مقام معلم با اشاره به اینکه آموزش و پرورش بیش از 950 هزار نفر قشر فرهنگی گسترده‌ترین دستگاه اجرایی کشور است، اظهار داشت: اساسی‌ترین کار در این دستگاه را معلمان انجام می‌دهند چون 14 میلیون دانش‌آموز تحت آموزش آنها هستند.

 

وی ادامه داد: معلمان ما با تمام مشکلات اقتصادی با صبوری به آموزش می‌پردازند، سند تحول برای ما نقشه راه است، اولویت اصلی ما همانطور که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است اجرای سند تحول نظام آموزش و پرورش است، براساس این سند باید چرخش‌هایی در نظام آموزشی صورت بگیرد تا تحولات آموزشی و فرهنگی در کشور ایجاد شود تا نیازهای امروز و فردا جامعه را فراهم کند.

 

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: ما در این مسیر نیاز به کمک هم داریم و مشارکت همه آحاد جامعه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، اصلاح مدیریت آموزشگاهی یکی از اولویت‌های ما در این سند است، یعنی مدرسه کانون اصلی آموزش و پرورش است و خانه دوم دانش آموزان محسوب می‌شود که باید با تعامل محیط پیرامونی به عنوان یک محیط تصمیم‌گیری ارتقا پیدا کند.

 

 

 

 

کد خبر 786225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha