حسین شیخ الاسلام، مشاور امور بین اللمل رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در غرفه شبستان در هجدهمین نمایشگاه بین اللملی مطبوعات و خبرگزاری ها در ارزیابی خود از شرایط لیبی بعد از کشته شدن قذافی، گفت: لیبی کشور بسیار مهمی است، سبک ترین نفت های دنیا را دارد. کشوری است بسیار پهناور که جمعیتش نسبت به وسعتش بسیار کم است.
وی با اشاره به وجود منابع و امکانات بالقوه در لیبی اظهار کرد: مردم لیبی همه مسلمان و اکثرا از طایفه مالکی هستند. و از این طایفه مالکی عده زیادی سنوسی هستند که اکثریت را تشکیل می دهند.
شیخ الاسلام تصریح کرد: مالکی ها، اخوان المسلمین و سلفی ها اقوام مسلمانی هستند که در لیبی در هم طنیده شده اند و انقلاب لیبی محصول فعالیت این سه طایفه مسلمان در این کشور است.
وی با مقایسه جامعه قبایلی لیبی با جامعه تونس یادآور شد:تونس جامعه ای است که جمعیت با سوادش زیاد است و اغلب به علت اینکه کشوری توریستی است این جمعیت در مشاغل تفریحگاهی و توریستی مشغول فعالیت هستند و این جامعه به هیچ وجه قابل مقایسه با لیبی نیست و دارای تفاوت هایی چه از نظر ساختاری و چه از نظر اجتماعی با این کشور است.
مشاور امور بین الملل ریس مجلس خاطرنشان کرد: به خاطر همین جامعه سنتی و قبایلی لیبی بود که قذافی توانست مقاومت زیادی را در مقابل انقلابیون داشته باشد که حاصلش نیز این همه کشت و کشتار شد.
وی ادامه داد: با این ترکیب جامعه لیبی، کار خیلی سختی در پیش روی دولت آینده این کشور است که بتواند همه این قبایل، طوایف و سلایق را جمع کند.
شیخ الاسلام با بیان اینکه به هر حال قدرت اصلی درلیبی در دست مسلمانان خواهد بود، خاطرنشان کرد: چون در لیبی همه مسلمان هستند، پس قاعدتا قدرت در دست مسلمانان خواهد بود.
وی با تاکید بر نقش جمهوری اسلامی ایران در لیبی و کشورهایی که به تازگی انقلاب کردند، گفت: اکنون که این ملت ها راهشان را پیدا کرده اند، جمهوری اسلامی ایران باید نقشش را در همکاری و پشتیبانی از این ملتها به خوبی ایفا کند و این همکاری می تواند عقیدتی، ساختاری و یا سیاسی باشد.
وی خاطرنشان کرد : ما باید نمونه و چگونگی انقلاب اسلامی را با هر تفکر داخلی اسلامی بتوانیم به مردم آن کشورها ارائه دهیم. حالا چه مردم مصر چه تونس، چه لیبی و چه یمن و بحرین باشند.
شیخ الاسلام در پاسخ به سوالی در رابطه با خطرات دخالت غربی ها در لیبی برای تصاحب منابع نفت این کشور خاطرنشان کرد: غربی ها به دلیل نفت لیبی قاعدتا می خواهند نقش فعالی در این کشور بازی کنند. و قطعا درگیری جدی بین ما و غربی ها در لیبی وجود دارد یعنی در گیری بین نیروهای خدایی و ایمانی و نیروهای شیطانی.
وی گفت: آنها تلاش خود را کردند تا نظام های فاسد را در این کشورها نگه دارند و حالا نیز تلاش خود را انجام می دهند تا جانشینان آنها را وابسته نگه دارند و در واقع می خواهند، دموکراسی مورد انتظار در لیبی را به یک شبه به دموکراسی وابسته تبدیل کنند و وظیفه ما اینست این اجازه را به آنها ندهیم و این دموکراسی را به یک مردم سالاری اسلامی تبدیل کنیم.
مشاور امور بین الملل لاریجانی یکبار دیگر با تاکید بر اینکه درگیری جدی بین ماو غربیها به عنوان نیروهای ایمانی و شیطانی وجود دارد، گفت امیدواریم پیروزی با مسلمانان باشد.
پایان پیام/
نظر شما