تأکید آیت الله سیستانی بر پیگیری فقه فاینانس در حوزه قم/ از هر ۱۰۰ ازواج ۳۵ مورد به طلاق می‎انجامد

مدیر عامل موسسه مطالعاتی صراط مبین با ارائه آماری از طلاق در ایران و قم گفت: از هر ۱۰۰ ازواج در ایران ۳۵ مورد به طلاق می‎انجامد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «محمدتقی دشتی» در آیین رونمایی از کتاب های «بررسی وضعیت طلاق در کشور با تأکید بر استان قم» و «تعامل حوزه و نظام» که امروز (چهارشنبه 11 اردیبهشت) برگزار شد، گفت: کشور ما در شرایط ویژه ای از نظر دینی، فرهنگی و اجتماعی قرار گرفته و در دروان بحران بلوغ است.


موسسه مطالعاتی صراط مبین افزود: اگر این بحران بلوغ به خوبی مدیریت شود شاهد یک جهش تمدنی و رشد مطلوب در کشور خواهیم بود اما اگر به خوبی مدیریت نشود عوارضی که پس از بحران بلوغ ناکارآمد اتفاق می افتد، گریبان کشور را می گیرد.


وی تصریح کرد: همه نخبگان، مصلحان، نهادها و موسسات باید به سیستم اداری و سیاسی و مذهبی کشور کمک کنند تا این رشد اتفاق بیفتد. همه ما مسئول هستیم و در تاریخ مشاهده نشده که اگر کشور ضربه بخورد فقط یک نهاد را مقصر معرفی کنند.


وی اظهار داشت: موسسات فرهنگی و مطالعاتی و پژوهشی وظیفه حساسی برعهده دارند چرا که بر خلاف مدیران در بیرون از گود قرار دارند و با فهم و عمق مطالعاتی می فهمند که این ضربه از کجا آمده است.


دشتی با اشاره به اینکه موسسه صراط مبین وظیفه خود را یاری نظام و جامعه برای حل مسائل دینی و فرهنگی می داند، تأکید کرد که ما می خواهیم این حلقه واسط بین نهاد پژوهش و اجرا را ایفا کنیم زیرا رهبری بر لزوم عدم انفصال میان نهاد پژوهش با اجرایی تأکید دارند.


وی به تشریح دستاوردهای این موسسه پرداخت و گفت: تهیه سالنمای سنجش دین و مذهب که خردادماه رونمایی می شود، تهیه سندهای راهبردی حل مسائل با همکاری استانداری، تحکیم خانواده و کاهش طلاق، حل مشکل حاشیه نشینی و همچنین کاهش مفاسد اخلاقی در قم از دستاوردهای این موسسه است.


مدیرعامل موسسه صراط مبین از پژوهشنامه افق مکث مرتبط با مسائل دینی نظیر افراط گرایی، مدعیان دروغین، آسیب شناسی نظام تبلیغ دینی و عزاداری، نشریه تحولات حوزه و روحانیت (ویژه مسئولان حوزه و نظام) و انجام پژوه های حوزه و روحانیت به عنوان دیگر فعالیت های موسسه یاد کرد.



وی نسبت به افزایش پدیده طلاق در جامعه ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: فروپاشی کانون خانواده آثار و تبعات منفی بر جامعه می گذارد. خانواده بنیادی ترین نهاد جامعه است که اگر از هم بپاشد یا تضعیف شود بسیاری از اهداف نظام و جامعه اسلامی در آستانه فروپاشی قرار می گیرد.


دشتی افزود: برنامه ریزی غرب بر فروپاشی نهاد خانواده است و در این راستا به موفقیت هایی دست یافته اند. از هر 4 ازدواج یک طلاق شکل می گیرد. برای جامعه اسلامی و ایرانی که خانواده از اهمیت فراوانی برخوردار است این آمار به مرز بحران رسیده است.


وی به ارائه آماری از طلاق در کشور پرداخت و خاطرنشان ساخت: 85 درصد طلاق ها در 5 سال اول زندگی صورت می گیرد. در سال 1383 در استان قم به ازای هر 100 ازدواج، 13 مورد به طلاق منجر شده است. در سال 1396 به 35 مورد طلاق افزایش یافته که نرم کشوری 28 است و این نشان می دهد که رتبه قم خوب نیست.


مدیرعامل موسسه صراط تصریح کرد: میانگین زندگی مشترک کسانی که به طلاق انجامیده است در ایران 8 سال است و قم نیز این روند را دارد در حالی که در برخی کشورها مشابه ما این میزان به 12 سال می رسد.


وی خواستار تشکیل نهاد تحکیم خانواده شد و از ارائه پیشنهاد توسط موسسه برای تأسیس وزارتخانه ای به نام خانواده و جوانان خبر داد.


دشتی در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم تحول در حوزه های علمیه تأکید کرد و گفت: حضرت آیت الله سیستانی می گویند که حوزه علمیه قم باید به دنبال فقه فاینانس باشد زیرا ما در نجف هنوز به این مرحله نرسیده ایم اما ایران به این مرحله رسیده و حوزه علمیه آن باید نقش مهمی ایفا کنند.

کد خبر 785699

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha