به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد رضا مجیدی» امروز (11 اردیبهشت) در همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت اظهار کرد: در آستانه سومین سالگرد ثبت جهانی بیابان لوت به عنوان اولین اثر میراث طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو این همایش در حال برگزاری است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به اینکه صنعت گردشگری مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است و می تواند اقتصاد ملی را در رهایی از اقتصاد نفتی یاری رساند، گفت: صنعت گردشگری می تواند صنعتی تحریم شکن باشد و نه تنها ارز مورد نیاز بخش های ضروری تامین کند بلکه می تواند رونق تولید در حوزه صنایع دستی را نیز به همراه داشته باشد.
مجیدی تاکید کرد: در راستای سند راهبردی گام دو انقلاب صنعت گردشگری می تواند همچون صنعتی پیشران و فعال به عنوان پیشانی صنایع دیگر عمل کند و با ایجاد اشتغال، موتور محرکه کارآفرینی و امیدآفرینی در میان نسل های نو باشد.
به گفته وی صنعت گردشگری به جذب سرمایه و سرمایه گذاران و تثبیت سرمایه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در خطه خراسان جنوبی و جلوگیری از مهاجرت آنان کمک می کند البته این امر مستلزم فراهم کردن زیرساخت های فکری، فرهنگی، سخت افزاری و نرم افزاری است.
رئیس همایش و رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه برگزاری همایش بین المللی بیابان لوت برای نکوداشت ثبت جهانی این میراث طبیعی و معرفی و شناساندن ظرفیتهای فراوان خراسان جنوبی ضروری است، افزود: نکوداشت ثبت جهانی بیابان لوت و پاسداشت آن برای ماندن در فهرست میراث جهانی و بهره مندی از دستاوردهای این ثبت در عرصه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نیازمند تعریف رویکردی علمی و میان بخشی و میان رشته ای نسبت به مدیریت این اثر طبیعی است.
مجیدی با اشاره به اینکه حفظ و حراست از ثبت یک اثر، با رعایت معیارها و ملاکها جهت ماندن در فهرست جهانی بدون مواجه شدن با کارتهای زرد و قرمز به مراتب دشوارتر از ثبت جهانی یک اثر به رغم سختیها و پیچیدگی های پرونده نویسی و ارائه مطلوب پرونده برای جهانی شدن آن اثر است، گفت: بیابان لوت برای ماندن در فهرست جهانی و فعال شدن گردشگری در این حوزه نیازمند تعریف سیاستها و برنامه های گردشگری پایدار، همه جانبه متوازن و جامع است که این امر در تعامل بخش های دولتی و خصوصی محقق خواهد شد.
وی بیان کرد: امیدواریم با راه اندازی دبیرخانه دائمی همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت در دانشگاه بیرجند، این برنامه به صورت دوسالانه و چرخشی در دانشگاه های استان کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی که مشرف بر بیابان لوت هستند، برگزار شود.
نظر شما