به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، «نظر افضلی» امروز (11 اردیبهشت) در همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت اظهار کرد: بیابان لوت هم فرصت و هم تهدید است اما باید از فرصتهای این جاذبه ارزشمند برای توسعه گردشگری بیابان استفاده شود و استانهایی کرمان، سیستان و بلوچستان و کرمان نیز که بخشی از بیابان لوت در آنها واقع شده است باید این بیابان را یکپارچه ببینند.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه استان خراسان جنوبی مزیت های بسیاری دارد که ناشناخته است، گفت: باید جاذبه های گردشگری و تاریخی و میراث فرهنگی استان در سطح کشور و دنیا معرفی شود.
افضلی با بیان اینکه متوسط سالانه یک هزار و 500 نفر از کویر و روستای دهسلم نهبندان بازدید می کنند، عنوان کرد: در حال حاضر 169 آسباد در 19 نقطه شهرستان نهبندان وجود دارد که اکنون پرونده آسبادها برای ثبت جهانی در دستور کار است.
وی با اشاره به اینکه برگزاری همایش گردشگری بیابان لوت بسیار در شناساندن مزیت های خراسان جنوبی تاثیرگذار است، گفت: امیدواریم با راه اندازی دبیرخانه دائمی این همایش موجب حرکت از تفکر به سمت عمل شود و دانشگاهیان در توسعه گردشگری بیابان و فرصت ها نقش آفرین باشند.
«حسن رمضانی» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز در این همایش اظهار کرد: بخشی از قدیمی ترین تمدن های ایران در حاشیه بیابان ها شکل گرفته است لذا این امر گواه نقش تمدن ساز بیابان می باشد.
وی با اشاره به ثبت بیابان لوت در فهرست میراث جهانی یونسکو، گفت: اولین همایش گردشگری بیابان لوت در استان خراسان جنوبی برای بازشناسی ظرفیت ها و آسیب های کویر در حال برگزاری است.
رمضانی در پایان افزود: امیدواریم برگزاری این همایش موجب توسعه همه جانبه گردشگری بیابان لوت شود.
بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران سال 1395 در چهلمین اجلاس میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و بین استان های خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان مشترک است.
نظر شما