مهدویت؛ فرصت تامین ذائقه مطالعاتی جامعه/نگاه بازاری نشر مهدوی را تهدید می کند

حجت الاسلام نصوری با بیان اینکه مهدویت فرصت مطلوب برای تامین ذائقه مردم در عرصه نشر مکتوب است، گفت: نگاه صرفاً بازاری در برخی آثار، عدم کاربرد قالب های جذاب مثل رمان و تکرار در یک محور از آسیب هایی است که ما را در بهره برداری از این فرصت بازمی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا نصوری» در گفت وگو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان درباره وضعیت نشر در حوزه مهدویت، اظهار کرد: نشر مکتوب درباره مهدویت در مقایسه با قبل از پیروزی انقلاب، به ویژه در سال های اخیر در گروه های مختلف تخصصی و عمومی و نیز کودک و نوجوان رشد چشمگیری داشته است اما هنوز هم با آسیب هایی در این عرصه مواجه هستیم.

 

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: در برخی آثار ممیزی ای که باید، صورت نگرفته و همین باعث عرضه انحرافات آشکار در این گونه کتاب ها شده است؛ علاوه بر این تمحض در برخی موضوعات با نگاه کاملاً بازاری همچون پرداخت به دیدارها و تشرفات به محضر حضرت حجت(عج) هم آسیبی است که نشر مهدوی با آن مواجه بوده و است.

 

وی عدم توجه لازم به مخاطب کودک و نوجوان را از دیگر آسیب های نشر عرصه نشر مهدوی دانست و گفت: برخی آثار نیز به مخاطب هدف نزدیک نمی شود. عدم استفاده از قالب های جذاب همچون رمان نیز از دیگر آسیب ها و نقایص حوزه نشر مهدوی است چنان که تعداد رمان های نوشته شده در موضوع مهدویت به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد!

 

حجت الاسلام نصوری تاکید کرد: این در حالی است که ما علاوه بر توجه و دقت نظر در موضوع مهدویت در حوزه نشر داخلی باید به نوع کتب مهدوی که در دیگر کشورها منتشر می شود نیز توجه کرده و آنها را مورد نقد و بررسی قرار دهیم اما در این باره هم ما دچار ضعف هستیم و باید برای رفع این نقیصه تدابیر لازم را اتخاذ کنیم.

 

وی عدم تشویق و بهاد دادن به مولفان مهدوی را از دیگر آسیب های نشر مکتوب در این موضوع مهم و تاریخ ساز دانست و بیان کرد: برای مثال فقط در سال 90 آئینی برای تجلیل از نویسندگان مهدوی برگزار و به همان یک بار محدود شد.

 

حجت الاسلام نصوری در ادامه ابراز کرد: همچنین، در نشر مکتوب در حوزه مهدویت بخش عمده ای از مخاطبان را نادیده می گیریم، برای مثال چرا نباید کتب مهدوی به خط بریل برای نابینایان نوشته شود؟ یا کتاب های صوتی برای روشندلان در موضوع مهدویت تهیه و فرصت آشنایی و انس آنها با امام زمان(عج) فراهم شود؟

 

این کارشناس مهدوی در ادامه تشریح آسیب ها و موانع نشر مکتوب مهدوی، گفت: بعضاً در کتب مهدوی روایات ضعیف السند که دارای ردّیات متعدد است، ارائه می شود که نقیصه ای بزرگ است. همچنین، کتاب مهدوی برای مخاطبان مختلف اعم از زنان، کودکان و نوجوانان و اساساً هر قشری معدود است و در نشریات تخصصی و عمومی هم ضعیف عمل کرده ایم.

 

وی تاکید کرد: بسیاری از پرسش ها و شبهات در موضوع مهدویت در پایان نامه ها پاسخ داده شده اند اما به دلیل بی توجهی و عدم حمایت در کتابخانه ها و آرشیوها خاک می خورند و تبدیل به کتاب نمی شوند در حالی که عرضه این نتایج علمی در قالب کتاب برکات بسیار دارد.

 

حجت الاسلام نصوری با بیان اینکه مهدویت فرصت مطلوبی برای تامین ذائقه مردم در عرصه نشر مکتوب است، تصریح کرد: وجود جزیره های نوشتاری در برخی موضوعات که سبب تکرار یک موضوع به کرات و غفلت از دیگر موضوعات شده ما را در استفاده از این فرصت و ظرفیت باز می دارد.

 

وی با تاکید بر لزوم تالیف و چاپ کتاب های مهدوی بر اساس ملیت، قومیت، مذهب و ...، بیان کرد: یکی از مشکلات بزرگ این عرصه عدم رساندن اثر به دست مخاطبان است یعنی در کنار موانع در مراحل پیش تولید، در مرحله عرضه و رساندن اثر مهدوی به دست مخاطب هم کمکاری هایی وجود دارد.

 

حجت الاسلام نصوری با بیان اینکه مهدویت باید از سوی انجمن ها و کانون های فعال در فضای نشر مکتوب به عنوان اولویت تالیفی معرفی شود، گفت: اگر اعتمادسازی بین مولفان و مسئولان برقرار و اولویت های زمین مانده معرفی شود آنگاه می توان شاهد تالیف کتاب های اثرگذار و کیفی در موضوع مهدویت بود.

 

حجت الاسلام نصوری با اشاره به وجود افراد دغدغه مند نسبت به مهدویت در حوزه نشر مکتوب، خاطرنشان کرد: اگر سیاست کلان و اصول منضبط طراحی شود این افراد فضای کار می یابند اما امروز شرایط به گونه ای است که هر کس با دغدغه اعتقادی خود در این حوزه ورود کرده و می نویسد در حالی که در موضوعی با حساسیت و اثرگذاری مهدویت نیاز به الگو و سناریو برای کار است تا محتوای مهدوی در قالب های نوشتاری متنوع و بر اساس طیف مخاطبان پرورانده و عرضه شود.

کد خبر 785545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha