مطالعات ۱۵۷ هزار هکتار از حوزه‌های آبخیز زیرکوه انجام شد

رجبی از مطالعه بیش از ۱۵۷ هزار هکتار از حوزه‌های آبخیزداری شهرستان زیرکوه خبر داد.

«علی رجبی»، رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری زیرکوه در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: از 870 هزار هکتار مساحت شهرستان زیرکوه 85 درصد آن عرصه منابع طبیعی است.

 

وی با اشاره به اینکه در طی هر سال طرح قرق مراتع در 18 هزار هکتار از اراضی این شهرستان اجرا می شود، افزود: در حال حاضر شهرستان زیرکوه 280 هزار هکتار عرصه بیابانی و 130 هزار هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی دارد.

 

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری زیرکوه با بیان اینکه در حدود 300 هکتار از اراضی شهرستان عملیات بیابان‌زدایی با کاشت گونه های گیاهی آتریپلکس تاغ، قیچ و قره داغ انجام شده است، ادامه داد: هدف از اجرای این طرح را کنترل کانون‌های فرسایش بادی و گرد و غبار، احیای عرصه‌های بیابانی و کاهش خسارت به اراضی کشاورزی و مناطق مسکونی است.

 

رجبی بیان داشت: سه طرح بیابانی زدایی در منطقه آهنگران، همت آباد و کریزان در حال اجرا است.

 

رجبی با اشاره به وجود سه حوزه آبخیزداری مطالعه شده در سطح شهرستان زیرکوه، عنوان کرد: برای اجرای طرح‌های منابع طبیعی و آبخیزداری تاکنون بیش از 157 هزار هکتار از حوزه‌های آبخیز این شهرستان مطالعه شده است.

 

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری زیرکوه گفت: در حال حاضر 70 درخواست مردمی برای احداث بندخاکی در بالادست قنوات وجود دارد چرا که با این مهم ضمن مهار روان آبها، میزان آبدهی قنوات افزایش می یابد.

 

رجبی با بیان اینکه بارندگی‌های اخیر هیچ بندی را تخریب نکرده، اما تعداد هفت بند خاکی از ناحیه سرریز نیاز به مرمت دارد، افزود: برای مرمت و بازسازی این سرریز سازه‌های شهرستان زیرکوه حدود 700 میلیون تومان اعتبار نیاز است.

 

به گفته وی در حال حاضر 70 مورد سازه آبخیزداری اولویت دار برای شهرستان زیرکوه باید احداث شود که نیازمند حدود 14 میلیارد تومان اعتبار است.

کد خبر 785513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha