روحانیت باید پیشتاز ساخت نهادهای اجتماعی باشد

حجت الاسلام صادقی گفت: شریعتی که از طرف خداوند آمده است، تماما قانون است و این قانون باید محترم شمرده شود، نه این که نقض شود و روحانیت حافظان شریعت و قوانین هستند، باید کاری کنند که قانون‌شکنی قبیح و زشت محسوب شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام «هادی صادقی» در گردهمایی مبلغان ماه مبارک رمضان که در سالن حکت اصفهان برگزار شد، با اشاره به شخصیت برجسته شهید آیت الله مرتضی مطهری اظهار داشت: باید از بلندای فکر این شخصیت برجسته استفاده کرد چرا که امروز باید متناسب با همین روزگار اندیشه ورزی کنیم و این وظیفه ماست.

 

معاون فرهنگی قوه قضائیه با تاکید بر اینکه نباید بر شخصیت شهید مطهری توقف کنیم، ابراز داشت: باید بر شانه شخصیت‌های بزرگ ایستاد و افق‌های بیشتر و دورتری را نگریست و این کاری است که باید نسبت به گذشته اش بکند و توقف انگاری در این گونه مسائل خطای بزرگ است.


صادقی ادامه داد: باید به اساتید احترام بگذاریم، از محضر آنان  کامل استفاده کنیم، خوب گوش بسپاریم، یاد بگیریم و گامی هم به جلو بنهیم و نوآوری داشته باشیم و همه اینها درسی از استاد شهید مطهری است.

 

وی در خصوص نقش روحانیون در مسائل اجتماعی اظهار داشت: عده کمی از روحانیون در گوشه نمور اندیشه و فکر خود باقی مانده اند ولی اکثریت روحانیان امروز کاملا بر مسائل اجتماعی واقف هستند و این مسائل برای آنها امری بدیهی به شمار می رود. 

 

لزوم فرصت شناسی روحانیون

حجت الاسلام صادقی با تأکید بر لزوم فرصت شناسی روحانیون افزود: به وقت به میدان آمدن مثل کمک روحانیون در سال اخیر اثر تبلیغی بسیار زیادی دارد و برای تبلیغ ابتدا باید برای دل مردم کار کنیم و جاذبه داشته باشیم تا سخن حق را از ما بشنوند.

 

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، معنویت و اخلاق را به خوبی تعریف می‌کنند و  روحانیت باید در این زمینه پیشتاز باشد، در روایات آمده است که یکی از نعمتهای بزرگی که خداوند به انسان داده است که مورد حسد هم واقع نمی شود تواضع است و روحانیت باید از مسند تواضع و خاکساری با مردم رفتار کند و این رفتار تاثیر بسیار بیشتری از تبلیغ با زبان و گفتار بر مردم دارد.

 

حجت الاسلام صادقی خاطر نشان کرد: در گام اول باید اخلاق و معنویت را در خود ایجاد و بهینه کنیم تا بتوانیم مردم را به سمت خود جلب کنیم، پیامبر با اخلاق نیکو توانست در جامعه  اتحاد ایجاد کند و جامعه را چند گام به جلو ببرد به طوری که خداوند در قرآن می فرماید، پیامبر رفتار و زبانی لین داشتند .

 

اهمیت حفظ حقوق و اخلاق در جامعه
وی تاکید کرد: بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب، حریت و معنویت جهت دهنده به همه حرکت ها است، هر چه در جامعه شعور معنوی و وجدان اخلاقی رشد پیدا کند، برکات  زیادتری نصیب جامعه می‌شود و اگر حقوق و اخلاق را از جامعه حذف کنیم دچار خسارت و زیان خواهیم شد و این حذف می تواند همان بلایی را بر سر جامعه آورد که بر سر جامعه ای غربی آورده است.

 

حجت الاسلام  صادقی  با اشاره به اینکه در بیانیه گام دوم آمده است که بدون همراهی حکومت‌ها ، اخلاق به دست نمی‌آید متذکر شد: این امر با فرمان هم میسر نمی شود.


وی با تاکید بر این که روحانیت باید پیشتاز ساختن نهادهای اجتماعی باشد اضافه کرد : تشکل های مردم نهاد باید با ثبت رسمی فعالیت کنند و قوه قضاییه هم از این موضوع حمایت می‌کند، متاسفانه جریانات روشن  فکرانه و لیبرالی این نهاد های اجتماعی را بیشتر دنبال کرده‌اند در حالی که روحانیت باید در این زمینه پیشتاز باشد و دولت باید از تمن های اجتماعی حمایت کند و این فرمان رهبری است.

 

روحانیون فقظ مشغول درس نباشند

معاون فرهنگی قوه قضائیه ادامه داد: روحانیت نباید فقط مشغول درس و کتاب باشد و نباید یکسویه تربیت شود، چون اجتماعی بودن و اجتماعی عمل کردن بخشی از اسلام است ولی در این زمینه نباید افراط شود، مسجد یکی از نهادهای اجتماعی است که فرصت بسیار مهمی برای روحانیت است ولی متاسفانه در بهره‌برداری از این نهاد اجتماعی ضعیف عمل شده است.


وی با اشاره به اینکه جامعه کنونی ما نسبت به قانون گرایی بسیار ضعیف است اظهار داشت: متاسفانه قانون گرا تربیت نشده ایم و نه در قبل از انقلاب و نه در بعد از انقلاب و لازم است  روی حرمت قانون بیشتر کار کنیم چون جامعه ای که در آن قانون حرمت نداشته باشد، قوام و پایداری کمی دارد.

 

وی جهل و ناآگاهی از قانون و آشنا نبودن با حقوق خود و دیگران، قانون‌گریزی آشکار و پنهان از نگاه قرآن دارای مجازات است، قانون شکنی توجیه گرا،  قانون گریزی آنارشیسم،  قانون شکنی بی پروا، قانون ستیزی هنجاری، قانون ستیزی دیگرگروانه،  قانون ستیزی جمع گرا را  ده موردی دانست که به آن مبتلا هستیم و مسئولیت بزرگ ما این است که به سمت قانونمند سازی مردم پیش برویم.

 

حجت الاسلام صادقی ابراز داشت: شریعتی که از طرف خداوند آمده است، تمام قانون است و قانون  باید محترم شمرده شود، نه این که نقض شود و روحانیت حافظان شریعت و قوانین هستند، باید کاری بکنیم که قانون‌شکنی قبیح و زشت محسوب شود و در این زمینه باید جو مثبت ایجاد کنیم و به سمتی پیش برویم که برای قانون حرمت قائل شویم و در کنار آن به اخلاق و فرهنگ صلح و سازش و جوانمردی برسیم.

 

وی با اشاره به تأسیس ستاد ملی صبر که صاد آن نشانه صلح و سازش ، ب نشانه بخشایش و  ر نشانه رضایت است گفت: باید در رعایت این سه ویژگی نیز بسیار کوشا عمل کنیم و و گذشت و جوانمردی و صبر را تقویت کنیم چراکه فرهنگ ایرانی و همچنین فرهنگ اسلامی پر از ویژگی های خوب و صفات بارز و برجسته است و  این فرهنگ باید در نسل های جوان  تقویت شود و توسعه یابد تا پایه ساخت جامعه پیشرفته و اخلاق مدار و قانون‌مدار باشد./

 

کد خبر 785511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha