افتتاح نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در آباده فارس

در سال ۹۷ سه هزار نیروگاه خورشیدی به جمع نیروگاههای خورشیدی کشور اضافه شد و حالا در راستای استفاده بیشتر از انرژی های تجدید پذیر نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی شرکت تابان در آباده افتتاح شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در سال های اخیر در دستور کار دستگاه های مختلف قرار گرفته است و بر این اساس در این سال ها بر ساخت نیروگاه های خورشیدی تاکید شده است تا جایی که درسال 97 سه هزار نیروگاه خورشیدی به جمع نیروگاههای خورشیدی کشور اضافه شد و با افزوده شدن این سه هزار، شمار نیروگاه های خورشیدی کشور به پنج هزار واحد افزایش یافت. تولید انرژی های تجدیدپذیر در کشور، سال 95 حدود 250 مگاوات بود، سال 96 به 500 مگاوات و سال 97 نیز به یک هزار مگاوات رسید.

 

بنابراین گزارش در ادامه تلاش های صورت گرفته برای افزایش توان کشور در حوزه انرژی های تجدید پذیر امروز (سه شنبه 10 اردیبهشت) نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی شرکت تابان با مشارکت بانک حکمت ایرانیان در آباده استان فارس به طور رسمی افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی شرکت تابان با مشارکت بانک حکمت ایرانیان در آباده استان فارس با حضور «زارع»، نماینده شهرستان آباده در مجلس شورای اسلامی، «اسدالهی»، فرماندار شهرستان آباده، «حائری»، معاون برق و انرژی وزارت نیرو، «جاوید میلانی»، مدیرعامل و «صادقی»، رئیس هیئت مدیره شرکت تابان و جمعی از مسئولین استان فارس و شهرستان های آباده و بهمن به طور رسمی افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

این نیروگاه با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال و مشارکت مالی بانک حکمت ایرانیان ساخته شد تا شرکت تابان موفق شود برق دومین نیروگاه ساخت خود را وارد شبکه برق سراسری کشور کند. این پروژه سالانه از تبخیر ۴ هزار و ۳۷۱ مترمکعب آّب که در تولید برق فسیلی استفاده می‌شود، جلوگیری می‌کند و با صرفه‌جویی ۵,۶۴ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در سال به صرفه‌جویی ذخایر سوخت‌های فسیلی کمک می کند.

 

بنابرگزارش شبستان، در راستای افزایش توان کشور در حوزه انرژی های تجدیدپذیر همچنین قرار است به زودی بزرگترین نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۰ هزار مگاوات با موافقت وزیر صمت در ساوه راه اندازی شود. این خبر را عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به خانه ملت داده و گفته است: «این نیروگاه به نسبت تولید برق در اوایل انقلاب که ۵ هزار مگاوات بود، بزرگترین نیروگاه محسوب می‌شود، زیرا تا به حال نیروگاه بالای ۱۰۰ مگاوات خورشیدی در کشور نداشتیم. سرمایه‌گذار پروژه بزرگترین نیروگاه خورشیدی منطقه، خارجی است و وزیر صمت نیز دستورهای  اولیه را برای اجرایی شدن این پروژه صادر کرده است.»

 

«محمدرضا منصوری» بیان کرد: «این پروژه در شهرستان ساوه اجرایی می‌شود و سعی داریم تا پروژه‌ای ملی که ۳ هزارمگاوات برق سراسری را افزایش خواهد داد را به اجرا درآوریم. ۵/۶ میلیارد دلار سرمایه برای افتتاح این پروژه تخصیص و تحریم‌ها تاثیری در اجرایی شدن آن نخواهد گذاشت. در حال حاضر وزیر صنعت دستور اجرایی شدن آن را داده، ولی باید معاونت مربوطه قراردادی را منعقد کنند تا پس از تولید، طبق قرارداد برق تولید شده را به دولت بفروشند و دولت نیز ملزم به خرید برق از آنها شود.»/

کد خبر 785317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha