خودشیفتگی از عوارض مهم فضاهای مجازی است

حاجی زین العابدینی گفت: میل و کشش به شبکه های اجتماعی بیشتر از میل به مشروبات الکلی و سیگار است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محسن حاجی زین العابدینی» امروز سه شنبه 10 اردیبهشت در نشست شبکه های اجتماعی مضر برای کتابخوانی یا تقویت کننده که در تالار علامه دهخدا در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، گفت: فضاهای مجازی به عنوان یک دروازه خوب هستند از جمله در زمینه کتابخوانی اما باید بدانیم که عوارض و مشکلاتی را نیز به دنبال دارند که از مهمترین آنها می توان به افسردگی، فردگرایی و خودشیفتگی اشاره کرد. نمود اصلی خودشیفتگی در سلفی نمایان است.

 

این استاد دانشگاه و پژوهشگر وابستگی را یکی دیگر از عوارض استفاده از شبکه های اجتماعی دانست و افزود: توهم ویبره یکی از عارضه هایی است که افراد به آن مبتلا می شوند و مدام به گوشی خود نگاه می کنند. افراد نرمال در روز 110 بار به گوشی خود نگاه می کنند. یکی از مسایل در شبکه های اجتماعی بیماری اعتیاد به اینترنت است.

 

وی موفوبیا را عارضه دیگر شبکه های اجتماعی برشمرد و تصریح کرد: در این بیماری وقتی فرد گوشی خود را در خانه جا بگذارد، استرس می گیرد و ناراحت می شود و گمان می کند که در آن ساعات تمام عالم و آدم با وی تماس گرفته اند،‌ در واقع این بیماری ترس از دست دادن ابزارهای الکترونیکی ارتباطی است. بیماری دیگر فوبی اعتیاد و فرو رفتن در خود و پرسه زدن در شبکه های اجتماعی با هدف و بی هدف است. میل و کشش به شبکه های اجتماعی بیشتر از میل به مشروبات الکلی و سیگار است. در برخی کشورهای خارجی کلینیک هایی برای ترک این اعتیاد در نظر گرفته شده است که افراد را در آن بستری می کنند. افراد فوبی 950 بار در روز گوشی خود را چک می کنند و بیش از پنج ساعت در شبکه های اجتماعی هستند. مشکلات دیگری که اعتیاد به شبکه های اجتماعی ایجاد می کند، ضعیف شدن چشم، چاقی،‌ ارتجاعی شدن انگشتان و مشکل در کانال دست است. 

کد خبر 785311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha