به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، سیزدهمین همایش «حکمت مطهر» با حضور شخصیت ها صبح امروز در سالن آمفی تئاتر دانشگاه صداوسیما برگزار شد.
برپایه این گزارش، «علی مطهری» در این همایش طی سخنانی اظهار کرد: باید توجه به ضرورت بزرگداشت و پرداخت به اندیشه شهید مطهری داشته باشیم، این کار ضروری است و باید تکرار شود و امری نیست که بخواهد فراموش شود، چراکه پرداختن به شهید مطهری و آثار و اندیشه هایشان، زنده نگاه داشتن یک راه، یک فکر و یک اندیشه است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هدف از گرامیداشت و یاد کردن از یک شخص صرفاً زنده نگاه داشتن نام او نیست چنان که تاکید امام خمینی(ره) بر احیای نام شهید مطهری هم ناظر بر همین مسئله است در زمان شهادت شهید مهطری امام راحل پیام دادند و دو روز در مدرسه فیضیه به سوگ نشستند و در اولین و دومین سال شهادت ایشان نیز پیام دادند. ایشان به کوچکترین بهانه از شهید مطهری یاد می کردند و این صرفاً به دلیل وجود روابط عاطفی نیست بلکه حضرت امام توجه داشتند که این فکر و راه باید زنده بماند.
وی تصریح کرد: همچنین، توصیه های مقام معظم رهبری برای زنده نگاه داشتن نام شهید مطهری نیز برای آن است که فکر و اندیشه ناب اسلامی باید از این منبع گرفته شود.
مطهری با اشاره به برگزاری جلسه ای با حضور اعضای جامعه مدرسین حوزه و روحانیت مبارز در قم و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ابراز کرد: شهید مطهری در آن جلسه تاکید کرد که باید راه مان را از مجاهدین خلق جدا کنیم و بگوییم راه ما جدا از آنها است، شهید بهشتی نیز در آن جلسه تاکید داشت که ابتدا باید شاه را عزل کنیم؛ نتیجه این جلسه به نجف و حضور امام رسانده شد تا نظر ایشان جویا شود، امام راحل فرمودند: حق با مطهری است و باید از هم اکنون راه مان را مشخص کنیم.
وی تاکید کرد: باید این راه را ادامه داده و نسبت به رخنه فرصت طلبان و تجددگرایی ها حساسیت داشته باشیم، موضوع تمدن نوین اسلامی مسئله ای است که در سال های اخیر مدنظر بوده و مقام معظم رهبری هم نسبت به آن تاکید داشته و در بیانیه گام دوم انقلاب هم مدنظر ایشان بوده است.
مطهری ادامه داد: باید سابقه این موضوع را بدانیم، تمدن بزرگ اسلامی در قرون چهار و پنج بسیار گسترده بود در حالی که اروپا در توحش به سر می برد. ریشه این تمدن در جهان اسلام به سیره نبوی(ص) باز می گشت که در برخورد با دیگر تمدن ها قائل به تسامح بودند و لذا از برخورد با حقایق و فرهنگ های بیگانه هراس نداشته و در برخورد با فرهنگ های دیگر رویکرد علمی داشتند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: این دستور پیامبر(ص) بود که هیچ کس الزامی برای پذیرفتن اسلام ندارد، نمونه این حرکت را می توان در اسلام آوردن ایرانیان دانست که اولا خود منتظر ورود اسلام بودند و از دیگر سو، با ورود اسلام به ایران مردم ظرف 200 تا 300 مسلمان شدند اما همچنان آتشکده ها برقرار بود و مسلمانان آنها را تخریب نکردند.
وی تصریح کرد: اما سوال آن است که چرا تمدن اسلامی بعدها رو به انحطاط رفت؟ شهید مطهری در مقدمه کتاب «انسان و سرنوشت» درباره علت انحطاط مسلمانان بحث کرده و دلایل آن را فهرست و برای شان تحلیل ارائه می کند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به علل کمرنگ شدن دین در اروپا، بیان کرد: عواملی نظیر نارسایی مفاهیم کلیسا، تضاد بین خدا و حاکمیت ملی، تحمیل و تفتیش عقاید ازجمله عواملی است که سبب شد دین در اروپا رو به ضعف برود. اروپا دین را رها کرد اما سوال آن است که بعد آن به کدام سو رفت؟
وی خاطرنشان کرد: در طول 800 سالی که مسلمانان در اروپا حضور داشتند تمدن اسلامی بر آن دیار حاکم شد، و می توان گفت تمدن اروپا بشدت مرهون تمدن اسلامی است. مسئله تمدن اسلامی باید دوباره در دنیای اسلام مطرح شده و رو به سوی پیشرفت و تعالی برود.
نظر شما