به گزارش خبرنگار شبستان از ملایر بهار هر سال چشم امید کشاورزان و باغداران به نزولات آسمانی برای بارش بارانهایی که که میتواند نوید سالی پر خیر و برکت را برای برداشت محصولی فراوان و پر برکت به همراه داشته باشد.
کشاورزانی که با دستان پینه بسته خویش حاصل زحمت و تلاش خود را به نظاره نشسته تا بتوانند با زحمت و تلاش خود و تولید محصولات مختلف چرخ های اقتصادی کشور را بچرخانند و محصولی با کیفیت را به مردم عرضه کنند.
با این وجود همه ساله در استانهای سردسیری کشور شاهد سرما زدگی بهاره هستیم که این سرما زدگیها متاسفانه باعث نابودی بخش زیادی از محصولات کشاورزی و باغی کشاورزان و باغداران شده و تنها سوز آن را بر دل کشاورزان باقی میگذارد.
در طول سالیان متمادی شاهد حوادث غیر مترقبه ای پیش بینی نشده ای از جمله سیل، سرما زدگی بهاره، بارش تگرگ، طوفان و ..هستیم که در بیشتر مواقع حاصل دسترنج کشاورزان را از بین میبرد و مشکلات اقتصادی زیادی را برای کشاورزان به وجود میآورد..
بهار امسال نیز در استانهای مختلف کشور شاهد بارش نزولات آسمانی بودیم که این بارشها خسارتهای جبران ناپذیری را به بار آورد و بخش عمده ای از باغات و اراضی کشاورزی را نابود کرد.
بیمه محصولات کشاورزی میتواند راهی مطمئن در برابر حوادث پیش بینی نشده از جمله سرما زدگی، طوفان، تگرگ و سیل و.. بوده و در صورت خسارت به محصولات باغی و اراضی کشاورزان حداقل قسمتی از خسارت وارده را به کشاورزان و باغداران جبران کند.
در شهرستان ملایر نیز سیلابها بر اثر بارش باران و برف و بعد از آن نیز سرمای بهاره بخش زیادی از محصولات کشاورزی و باغی شهرستان را نابود کرد.
سرما زدگی بهاره در باغات شهرستان به محصولات باغی از جمله شکوفههای بادام باغات آلبالو، زدآلو، گیلاس گردو و میزانی هم در تاکستانهای انگور باعث ریزش و سرما زدگی گلهای درختان شد که برای کشاورزان بسیار دردناک بود.
سرما زدگی بهاره
علی مروت امیری در گفتوگو با خبرنگار شبستان با اشاره به خسارات وارده بر اثر سرما زدگی و سیل در ملایر گفت: 52 میلیارد و 352 میلیون تومان در این دو بخش به کشاورزی و باغات ملایر خسارت وارد شد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر خسارت سرما زدگی را 30 میلیارد تومان دانست و افزود: 7 هزار و 590 هکتار از باغات و کشاورزی شهرستان بر اثر سیل و سرما زدگی بین 10 تا 30 درصد خسارت دیدند و این خسارت به محصولات باغی شامل بادام، انگور، گردو، آلبالو، گیلاس، زردآلو، سیب، آلو، هلو و شلیل بوده است.
وی گفت: بیشترین درصد خسارت به محصول بادام و در 2 هزار و 50 هکتار از باغات بادام ،میزان خسارت وارده را در باغات انگور یک هزار و 750 هکتار، و یک هزار و 900 هکتار از باغات گردوی شهرستان بر اثر سیل و سرما زدگی دچار خسارت شدند .
وی سطح باغات خسارت دیده آلبالو را نیز 300 هکتار با یکصد و 80 تن محصول، میزان باغات خسارت دیده گیلاس را 155هکتار با 75 تن، میزان خسارت در باغات زردآلو را 175 هکتار با 210 تن و میزان باغات خسارت دیده سیب درختی را نیز 450 هکتار با 630 تن ، میزان باغات خسارت دیده آلو را نیز 210 هکتار با 296 تن محصول، باغات هلو را 450 هکتار با 675 تن با و میزان خسارت در باغات شلیل را نیز150 هکتار با 202 تن برشمرد.
امیری با تاکید به کشاورزان بر بیمه کردن محصولات کشاورزی در ابتدای هر سال گفت: کسانی که دچار خسارت شدهاند در صورت داشتن بیمه میتوانند طبق تعهد از شرکتهای بیمه ای درخواست خسارت کنند.
نظر شما