به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، آیتالله دکتر محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان و امام جمعه موقت اهواز، در مراسم اختتامیه دومین جشنواره شهر و رسانه که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، گفت: تکریم از صاحب رسانه امری ستودنی و لازم است اما قطعا هر کسی مستحق تکریم نیست ما باید برای تکریم، تجلیل و احترام میزان و معیاری داشته باشیم.
وی اضافه کرد: بسته به اینکه ناطق یا خالق اثر چه سابقهای دارد، آن پرستش، الهی یا شیطانی میشود، اگر آن اثر یا سخن سبقه الهی داشته باشد شنونده یا ناظر خدا را پرستیده اما اگر صاحب سخن یا نوشته در جهت شیطان حرکت میکند و پیامی مخرب بدهد مخاطب شیطان را عبادت کرده است.
وی با بیان اینکه سرانگشت خالق اثر باید نشانه حرف خدا باشد نه اینکه با مقدسات بازی کند و شخصی که اثرش نشانه آرمانهای خدا باشد شایسته تکریم است، افزود: مطبوعاتی که واقعیتهای جامعه را بیپرده و صریح بیان میکنند شایسته تکریم هستند چون کار آنها الهی است و جامعه را اصلاح میکنند و با کجیها، بیفرهنگیها، بداخلاقیها و انحرافات فکری، عملی، اخلاقی و سیاسی جامعه درگیر هستند.
آیت الله حیدری، با اشاره به اینکه ما باید خط قرمزها را متوجه شویم و بدون تعارف آن کسی که شایسته است را تکریم کنیم، ادامه داد: خبرنگاران باید در زمینه فرهنگسازی متعالی شهری خدمت کنند. شهر ما چه در متن شهر و چه در حاشیه از یک سری فرهنگهای غلط همچون بیفرهنگیها، خشونتها، کلنجارها، دعواهای بیجهت، بیقانونیها و عبور از ضابطههای صحیح اجتماعی و اخلاقی رنج میبرد، از این رو باید با محبت، مهربانی و اخلاص، فرهنگ الهی، انسانی و اسلامی را ترویج دهند.
همچنین حجتالاسلام سید لطفالله سپهر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، نیز در این مراسم شرایط رسانههای خوزستان را از نظر کمی و کیفی بهتر از سایر استانهای کشور ارزیابی کرد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 90 نشریه در خوزستان فعالیت میکنند که از این تعداد هشت روزنامه، یک دو روزنامه، 24 هفته نامه، 14 ماهنامه، پنج فصل نامه و 38 نشریه به صورت تخصصی و دانشگاهی منتشر میشوند.
حجت الاسلام سپهر، با اشاره به اینکه اغلب شهرستانهای خوزستان دارای نشریه هستند، اذعان داشت: تخلف و تعرض نشریات در استان نیز نسبت به سایر استانها کمتر است و فضای فعالیت مسموم نیست.
وی خواستار تعامل متقابل با مطبوعات شد و با بیان اینکه سهم تمام نشریات اعم از هفته نامه، روزنامه و فصل نامه به یک اندازه در نظر گرفته شود، تصریح کرد: مطبوعات خوزستان برای ادامه فعالیت خود با مشکلات زیادی روبه رو هستند و نیاز به حمایت دولت و دستگاههای اجرایی دارند.
عمران حیدری، مدیر کل صدا و سیمای استان خوزستان تأکید کرد: کاری که رسانهها در زمینه فرهنگ اجتماعی و فرهنگ شهرنشینی کردهاند بینظیر است. ما باید اطلاعرسانی لازم را در حوزه شهری و شهرنشینی و حقوق شهروندان انجام دهیم که در این عرصه نیز رسانهها بسیار فعال هستند.
وی با بیان اینکه رسانهها بعد از آموزش و پرورش و دانشگاهها عمدهترین فعالیت گروهی را در بحث آموزش دارند، یاد آور شد: امروز امید و آگاهی یکی از محورهای اصلی رسانه است، صدا و سیما، خبرگزاری، مطبوعات، رسانههای الکترونیکی و حتی رسانههای صوتی و تصویری که امروز به کمک ما میآیند هر کدام در جای خودشان باید امید و آگاهی را در مردم تقویت کنند.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز خوزستان، بیان کرد: جشنواره شهر و رسانه متعلق به مطبوعات و رسانههای الکترونیکی است، آگاهی رسانی نقش کلیدی رسانههاست که میتواند مردم را به زندگی، کار، روابط اجتماعی و مسائل شهری امیدوارتر کند.
همچنین موسی شاعری، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری اهواز، گفت: رسانهها به خاطر رشد چشمگیری که در بعد فناوری و از لحاظ کیفیت و کمیت پیدا کردهاند میتوانند جریانساز و فرهنگساز باشند و لازم است که به کمک مدیریت شهری بیایند، نقد کنند، زبانگویا و چشم بینای جامعه تلقی شوند اما نقد باید منصفانه، عالمانه و کارشناسانه باشند.
وی تصریح کرد: جشنواره "شهر و رسانه" درباره حقوق شهروندی است؛ این جشنواره و امثال آن برای تکریم از کسانی است که حقوق مردم را به آنها نشان میدهند و همچنین به مدیریت شهری کمک میکنند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری اهواز، افزود: آثار وصول شده به دبیرخانه جشنواره در سال جاری رشد 300 درصدی داشته و امیدواریم سال آینده در این چنین زمانی شاهد سومین جشنواره "شهر و رسانه" اما با پیشرفت کیفی مطلوبتر باشیم.
پایان پیام/
نظر شما