به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «معصومه ابتکار»، امروز (دوشنبه 9 اردیبهشت) در جلسه کارگروه زنان خوزستان، با بیان اینکه در مدیریت سیل خوزستان همه دستگاه ها، مردم و مسئولان پای کار آمدند و فعالیت ها و اقدامات خوبی ارائه دادند، اظهار کرد: البته مشکلات و کمبودهایی هم وجود دارد ولی بحرانی که می توانست فجایع زیادی در برداشته باشد، با بسیج همگانی مدیریت شد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، بر لزوم مدیریت پس از بحران سیل تاکید کرد و افزود: در این زمینه دولت ورود کرد و در خصوص پرداخت خسارت های مردم، مصوبات خوبی را ارائه داده و اعتبارات آن تامین شده و در برخی نقاط هم پرداخت خسارات آغاز شده است.
وی بر آمادگی برای مواجهه با موضوع تغییر اقلیم و سازگاری عوارض آن است توسط سازمان های مربوطه تاکید کرد و اذعان داشت: بخشی از این آمادگی از طریق آموزش مردم و بخشی از آن مربوط به حفاظت و توجه به محیط زیست است؛ توجه به حریم و حقوق رودخانه نیز بسیار حائز اهمیت است که در صورت عدم رعایت آن، تبعاتی به همراه دارد.
وی از جمله اقدامات مهم در حوزه خانواده و زنان را تدوین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده و سند اطلس وضعیت زنان هر استان دانست و اضافه کرد: این سند در قالب تقاهمنامه ای با استانداری خوزستان تدوین شده که امیدواریم در شورای برنامه ریزی استان نیز تصویب شود.
ابتکار، با اشاره به اینکه این سند می تواند با شاخص های علمی به بهبود شرایط زنان و کودکان در مناطق سیل زده کمک کند، ادامه داد: از دیگر طرح های اجرا شده در خوزستان فاز نخست گفتگوی ملی خانواده در استان است که با توجه به گسستهای ایجاد شده در این شرایط، این طرح میتواند جهت برگشتن مهارتهای ارتباطی مخصوصا در خانوادهها کمک کند.
وی با بیان اینکه فاز دوم طرح گفتگوی ملی خانواده با همکاری تشکلها و سازمانهای مردمنهاد با محوریت انجمن جامعهشناسی ایران اجرا می شود، خاطر نشان کرد: در این فاز سعی میکنیم تمرکز بر مناطقی باشد که بیشتر آسیب دیدهاند.
وی بر تداوم اجرای طرح ارتقای تاب آوری و هم افزایی در این زمینه تاکید کرد و گفت: طرح توانافزایی تشکلهای مردمنهاد یکی دیگر از طرحهای در حال اجراست که در این خصوص تاکنون چهار نشست منطقهای برای سازمانهای مردمنهاد برگزار شده تا توانافزایی سازمانهای مردمنهاد در حوزه زنان و خانواده انجام شود و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، عنوان کرد: در مرحله اول این طرح در چند استان از جمله اصفهان و تهران در حال اجراست که قرار است در استانهایی که متاثر از سیل بودهاند همچون خوزستان و استانهای مجاور آن نیز اجرا شود.
وی از اجرای پنجمین نشست منطقهای سازمانهای مردمنهاد نیز در خوزستان خبر داد و تاکید کرد: در حال حاضر چند طرح در خصوص توانافزایی اقتصادی زنان و تمرکز بر زنان سرپرست خانوار وجود دارد که حدود 500 زن سرپرست خانوار شناسایی شدند و می توانند از این طرح ها در زمینه آموزش مهارت عمومی و تخصصی، تسهیلات، ایجاد کسب و کار و بازاریابی بهره مند شوند.
نظر شما