به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، سازمان تعزیرات حکومتیهر ساله در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان اقداماتی را برای کنترل بازار انجام می دهد و در سال جاری نیز طرح ضیافت 98 سازمان تعزیرات حکومتی از امروز ۹ اردیبهشت ماه با هدف پایش و نظارت مستمر و با حضور تمام دستگاههای نظارت بر عملکرد اصناف به ویژه اصنافی که در این ایام فعالیت مشخصتری دارند و اقلام پرمصرف ماه رمضان را توزیع میکنند، آغاز شده است.
سخنگوی سازمان تعزیرات در این باره امروز (دوشنبه 9 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران گفته است: «معمولا در ماه رمضان اقلام خوراکی مانند لبنی، قند و شکر، پروتئینی، برنج و سبزیجات پرمصرفترین مواد در ایام سال به ویژه در ماه مبارک رمضان هستند به طوری که در این ایام مصرف بالای خرما، زولبیا و بامیه را داریم که نظارت بر این اقلام پرمصرف با دقت بیشتری ادامه مییابد. زمانی دست سازمان برای نظارت بیشتر باز است که اقلام قیمتگذاری شوند. این در حالی است که در روزهای اخیر دبیر انجمن خرما اعلام کرده است نرخ خرما ۶ برابر قیمت واقعی آن است؛ ما چگونه میتوانیم بر این گونه اقلامی که قیمت مشخصی ندارند، نظارت کنیم.»
ایسنا در این باره به نقل از «سید یاسر رایگانی» آورده است: «خواهشی که از اتحادیههای ناظر و تولید کننده و به ویژه اتحادیه خرما داریم این است که بیایند خرما را قیمتگذاری کنند. معتقدیم طبق کیفیت و رتبهبندی در تولید، تمام اقلام قابلیت قیمتگذاری دارند. دست ما زمانی برای برخورد با تخلفات احتمالی باز است که سقف قیمت مشخص باشد؛ هر ساله اتحادیههای مرتبط قیمت زولبیا، بامیه و آش را در ماه رمضان مشخص میکنند، بنابراین زمانی که سقف قیمت مشخص باشد، نظارت و رسیدگی راحتتر و رضایت مردم را در بر دارد.»
این در حالی است که ستاد تنظیم بازار نیز مقرر کرده است با هدف تنظیم بازار اقلام اساسی و مصرفی خانوار در ماه مبارک رمضان، طرح ویژه نظارت بر بازار از روز دهم اردیبهشت آغاز و تا هفدهم خرداد ادامه مییابد. این اقدام با هدف حفظ آرامش بازار در ماه مبارک رمضان و توجه به رفاه هموطنان به ویژه اقشار آسیب پذیر جامعه صورت میگیرد.
همچنین پیش بینی شده است کارگروههای ستاد تنظیم بازار در هر استان با توجه به شرایط استان تحت مسئولیت خود نسبت به اتخاذ تصمیم برای برگزاری فروشهای فوق العاده و همچنین نمایشگاههای طرح ضیافت اقدام کنند.
بر این اساس عرضه اقلام اساسی در دو سطح صورت می گیرد. کالاهای اساسی مانند برنج، شکر، روغن، گوشت مرغ در این راستا با قیمتهای ترجیحی برای خانوارهای هدف اختصاص مییابد یا در فروشهای فوق العاده عرضه می شوند. در این راستا تصمیماتی نیز با هدف تنظیم بازار خرما، زولبیا و بامیه، حلیم و آش که کالاهای مهم و پرمصرف در این ماه هستند اتخاذ شده است.
یادآور می شود: مردم میتوانند از طریق سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۰۱۳۵ شماره تلفن ۱۳۵ و همچنین از طریق سایت tazirat۱۳۵.ir شکایت خود را نسبت به قیمتگذاریها ثبت کنند./
نظر شما