به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، صبح امروز( 9 اردیبهشت) جلسه ای به منظور بررسی مسائل «قبه سبز» در دفتر استاندار و با حضور معاون عمرانی وی، شهردار، رئیس شورای شهر، مدیرمرکز کرمانشناسی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و... برگزار شد.
محمدجوادفدایی، استاندار کرمان به سابقه ۷۰۰ ساله این مجموعه به عنوان اولین دانشگاه و مرکز علمی در کرمان که افراد زیادی در آن تحصیل می کردند اشاره کرد که همین سابقه، احیای آن را ضروری می کند.
وی با این توضیح که احیای این مرکز به دانشگاه آزاد سپرده شده و دکتر ولایتی قول اختصاص ۱۰ میلیارد تومان{نیمی از هزینه ها} به این امر را داده که البته تاکنون محقق نشده، افزود: اواخر سال گذشته دکتر ولایتی به صورت شفاهی موضوع را از رییس دانشگاه آزاد اسلامی کرمان پیگیری کرد و پس از آن بازدیدهایی که از محل صورت گرفته است و تمامی شرایط برای اجرایی شدن کار بازسازی و مرمت این مکان فراهم است.
سیدمحمدعلی گلاب زاده، مدیرمرکز کرمانشناسی، قبه سبز را مرتفع ترین گنبد کرمان در گذشته دانست و به قبور مؤسس این بنا و تعدادی ملوک و پادشاهان به تعداد ۵ نفر در آنجا نیز اشاره و تأکید کرد: با احیای این قبور، قبه سبز وجاهت تاریخی پیدا می کند.
سیدمهران عالم زاده، شهردار کرمان گفت: وسعت این طرح 8 هزار و 400 مترمربع و هزینه تملک املاک واقع در محدوده قبه سبز 13 میلیارد تومان و رد مجموع این پروژه دارای سه فاز است که وسعت فاز اول 3 هزار و 600 متر مربع و وسعت فاز دوم آن یک هزار و 200 مترمربع است که شهرداری باید تملک آن را انجام دهد.
وی با افزودن اینکه تملک فاز اول (3600 مترمربع) 3 ماه طول میکشد و کاوش، تملک و طراحی باید انجام شود که هر سه هزینه بر است و اگر دانشگاه آزاد پای کار نباشد شهرداری این طرح را در اولویت نمی بینید زیرا بناهای دیگری وجود دارد که در حال از دست رفتن است و چه ضرورتی دارد بنایی که قبلاً از دست رفته را بازسازی کنیم؟!
استاندار در پاسخ عالم زاده متذکر شد: آن بناهایی که می گویید، کاربری اقتصادی دارد اما قبه سبز نشاندهنده سابقه علمی و فرهنگی این استان است و همین موضوع به اندازه کافی اولویت دارد.
گلاب زاده هم بلافاصله خاطرنشان کرد: گفته اند اگر کرمان هیچ چیز برای بالیدن نداشته باشد همین قبه سبز برای او کافی است؛ علاء الدین علی بن محمد سمرقندی معروف به ملا علی قوشچی، ریاضی دان معروف از سمرقند به کرمان آمد تا دانش ریاضی خود را تکمیل کند و وقتی کارنامه خود{رساله حل اشکال القمر } را نزد استادش برد او را تشویق کرد. حتی ترکان خاتون، نیز «باخرزی» را برای تدریس فلسفه به کرمان آورد اما بعد از رفتن اینها گویا گرد مرگ روی کرمان می ریزند که خواجو ۲۰ سال بعد برای تحصیل به شیراز می رود.
مجتبی شفیعی، سرپرست معاونت سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان هم با بیان اینکه 450 قصب از این مجموعه در تملک مردم است، افزود: درختهایی در این منطقه وجود دارد که عمر 40 ساله دارند و باید در این راستا اقدامات حفاظتی انجام شود.
در این جلسه مقرر شد هیئت امنایی برای نظارت بر کار توسط مدیرمرکز کرمانشناسی معرفی شود؛ درباره کاروانسراهایی که مالکیت وقفی هم دارند ظرف یک ماه آینده از حجت الاسلام خاموشی برای حضور در استان و بازدید از این اماکن جهت تعیین تکلیف آن دعوت شود ضمن اینکه میراث فرهنگی نیز اطلاعاتی کامل، صحیح و دقیق برای ارائه آماده کند؛ در مورد مدرسه علمیه امیریه و یا سینما تابان که بر سر هویت آن اختلاف است جلسه مشترکی با مدیرحوزه علمیه کرمان تشکیل و تصمیم گیری نهایی انجام شود؛ ظرف یک ماه آینده پلاک پشت سر در قبه سبز توسط شهرداری تملک و کار کاوش آغاز شود.
نظر شما