به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «فاطمه رهبر»، در دیدار با خانوادههای تحت پوشش کمیتهامداد خوزستان، به تشریح برنامه های این نهاد برای جبران خسارات مددجویان سیلزده اشاره کرد و گفت: با توجه به ضریب محرومیت در استان خوزستان و شرایط خاص سیلاب که خسارتهای زیادی را به خانوادههای محروم وارد کرد، کمیتهامداد خدمات ویژهای را برای مددجویان و همچنین خانوادههای کمبرخوردار با ضریب بالا در قالب تبصره 14 درنظر گرفت.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیتهامداد، اضافه کرد: همه مددجویانی که در سیل آسیب دیدهاند قبلاً توسط این نهاد بیمه حوادث شدهاند که این بیمه شامل بیمه منازل مسکونی، لوازمخانگی و مشاغل می باشد که برآورد خسارات این خانوادهها در حال انجام است.
وی تصریح کرد: خسارات خانوادههای آسیبدیده علاوه بر اینکه از طریق بیمه حوادث بخشی از آن جبران میشود این نهاد نیز چند بسته خدماتی و حمایتی را برای جبران سایر خسارات آنها در نظر گرفته است.
وی افزود: تهیه اقلام کالای ضروری برای مددجویان سیلزده به ویژه وسایل سرمایشی، پرداخت وام اشتغال، پرداخت سه برابری حقوق به خانوادههای مناطق سیلزده، پرداخت وام قرضالحسنه و تهیه سبد غذایی خدمات کمیتهامداد به خانوادههای مددجوی سیلزده از جمله این خدمات است.
رهبر، با اشاره به اینکه تمامی خانوارهای آسیبدیده از سیل با ضریب محرومیت بالااز خدمات کامل امداد بهره مند می شوند، عنوان کرد: خدماتی نظیر استمهال وام ها، کمکهای نقدی و غیرنقدی و بازسازی و تعمیر منازل آسیبدیده از خدماتی است که ارائه می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نیازسنجیهای لازم صورت گرفته و اقلام مورد نیاز خانوارهای آسیبدیده از سیل در خوزستان تهیه شده است، ادامه داد: منازل تمامی مددجویان زیرپوشش این کمیته در خوزستان بیمه بوده و بازسازی و تعمیر مسکن خانوادههای آسیبدیده از سیلاب در سریعترین زمان ممکن انجام می شود.
وی از اختصاص مبلغ چهار میلیارد تومان جهت رهن و ودیعه مددجویان آسیبدیده در سیل خبر داد و اضافه کرد: اطلاعات مسکن مددجویان آسیبدیده در حال جمعآوری است که بر اساس نیازسنجیها و با تامین این مبلغ، مددجویان میتوانند تا آماده شدن منازل خود، به صورت موقت در منازل اجارهای اسکان پیدا کنند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیتهامداد، به پرداخت وام قرض الحسنه پنج میلیون تومانی از محل صندوق امداد ولایت به مددجویان اشاره کرد و اذعان داشت: ۲۰ میلیارد تومان برای پرداخت این وام اعتبار در نظر گرفته شده و این وام بدون کارمزد به همه نیازمندان ارائه میشود.
وی از استمهال یکساله بازپرداخت وامهای اشتغال مددجویان آسیبدیده از سیل خبر داد و بیان کرد: کمیتهامداد برای افرادی که مشاغل آنها در اثر سیل دچار خسارت شده تا سقف ۵۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه اشتغال پیشبینی کرده است.
رهبر، از واگذاری بیمه پایه درمان مددجویان شهری به بیمه سلامت خبر داد و خاطر نشان کرد: امسال به صورت موقت و ظرف مدت دوماه پایه درمانی مددجویان شهری کمیته امداد نیز به بیمه سلامت ایرانیان واگذار شد که پیش از این تنها مددجوان روستایی تحت پوشش این بیمه قرار داشتند.
وی با اشاره به اینکه تفاهمنامهای در این زمینه بین بیمه سلامت ایرانیان و کمیته امداد بسته شده و پس از تصویب آن در مجلس، این خدمات بیمهای تداوم مییابد، تاکید کرد: هزینه دفترچههای بیمهای نیز تا زمانی که دفترچه جای خود را به کارتهای الکترونیکی بدهد، به عهده کمیتهامداد است.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیتهامداد، جهت ارزیابی و بررسی خسارات مددجویان سیلزده استان و پیگیری وضعیت بیمه و نیازمندیهای آنها به استان خوزستان سفر کرد.
نظر شما