تاکید بر حذف مدارس کانکسی تا پایان سال/ هنرستان هنرهای زیبا در بیرجند راه اندازی می‌شود

معتمدیان با بیان اینکه بعد از ۴۰ سال هنوز در استان شاهد برگزاری کلاس های درس در کانکسی هستیم، گفت: امسال کانکس ها را در استان باید تمام کنیم و چیزی به عنوان کانکس نباید وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی بعد از هشت ماه شامگاه (8 اردیبهشت) با حضور اعضا و استاندار خراسان جنوبی در سالن جلسات استانداری برگزار شد.

 

«سکینه طیبی»، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به بدهی این اداره کل به شرکت های آب و برق و گاز، گفت: تاکنون 67 میلیون تومان به اداره آب و 150 میلیون تومان به شرکت برق، تنها در فضای اداری آموزش و پرورش استان بدهکاریم.

 

وی با بیان اینکه کل مطالبات فرهنگیان استان از آموزش و پرورش در سال 96 حدود 17 میلیارد و 800 میلیون تومان و در سال 97 بیش از 91 میلیارد تومان بوده است، ادامه داد: در حال حاضر مطالبات سال 97 نیروهای خرید خدمات آموزشی و حق التدریس کامل پرداخت شده است.

 

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه مطالبات فرهنگیان در سال 97 هنوز پرداخت نشده است، افزود: اضافه کاری معلمان در سال قبل تنها 7 ماه آن محقق شده است.

 

طیبی با اشاره به برگزاری مسابقات قرانی و پرورشی مدارس و مشکلات بودجه ای امسال بر سر برگزاری این مسابقات، افزود: سال قبل حدود 400 میلیون تومان در بحث مسابقات پرورشی و قرآنی هزینه کردیم که بیشتر این هزینه توسط خیرین تامین شد.

 

وی افزود: برگزاری این مسابقات امسال به استانها سپرده شده و از سمت وزارتخانه هیچ اعتباری برای آن در نظر گرفته نشده است و این درست نیست که بعد از 40 سال برگزاری این مسابقات ما شاهد عدم برگزاری آن باشیم.

 

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین هزینه های این مسابقات مربوط به حمل و نقل دانش آموزان است، گفت: برآورد امسال برای برگزاری این مسابقات 605 میلیون تومان است که بخش زیادی از آن را توسط خیرین تامین خواهیم کرد و 250 میلیون تومان دیگر باید خودمان بدهیم.

 

مصرف برق براساس الگوی تعیین شده باشد

براساس این الگو مدارس چنانچه طبق الگوی مصرف؛ آب، برق و گاز مصرف کنند هزینه ای برای آنها اعمال نخواهد شد و در غیر این صورت هزینه ها مطابق تعرفه های در نظر گرفته باید پرداخت شود، الگوی مصرف برق معادل 90 درصد متوسط برق مدارس در دوره‌های مشابه سال‌های قبل است و برای مدارس نوساز این مبلغ معادل 70 درصد ساختمان‌های مشابه در نظر گرفته شده است.

 

«محمد ابراهیم شرکاء» مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان نیز با اشاره به این موضوع که مدارس دولتی طبق قانون از پرداخت بهای برق مصرفی معاف هستند، گفت: مدارس چنانچه طبق الگوی مصرفی ابلاغی که 10 درصد کمتر از مشابه سال قبل است، استفاده از برق داشته باشند، همان دوره را از پرداخت تعرفه برق معاف هستند، ضمن اینکه این قانون موارد جانبی مانند سرایداری ها و ... را شامل نمی شود.

 

وی افزود: مدارس خراسان جنوبی سال قبل 94 میلیون تومان شامل معافیت شدند اما برخی ها از قبل بدهی داشتند و در حال حاضر کل بدهی آموزش و پرورش به شرکت برق در استان 253 میلیون تومان است.

 

«محمدرضا بیکی» مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی هم از صرفه جویی مدارس نوساز در انرژی برق و گاز خبر داد و گفت: مدارس جدید ساز مصرف انرژی در آنها بسیار پایین است.

 

راه اندازی هنرستان هنرهای زیبا در بیرجند!

«محمدعلی واقعی»، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به هزینه بالای ایاب و ذهاب دانش آموزان به اردوهای درون استانی، گفت: با توجه به امکانات و راننده های خوبی که داریم چنانچه زمینه برای استفاده از امکانات خود آموزش و پرورش برای حمل دانش آموزان به مسابقات درون استانی فراهم شود، در هزینه ها صرفه جویی خوبی صورت خواهد گرفت.

 

وی همچنین از راه اندازی هنرستان هنرهای زیبا در مرکز استان خبر داد و اظهار داشت: این هنرستان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تاسیس خواهد شد.

 

«رضا یکه خانی»، معاون آموزش متوسطه آموزش وپرورش هم بر اهمیت رشته های فنی و حرفه ای و هنرستان ها در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 36 هزار و 168 دانش آموز در مقطع متوسطه اول و 17 هزار و 575 دانش آموز در متوسطه دوم در رشته نظری، پنج هزار و 529 نفر فنی و حرفه ای و شش هزار و 599 نفر کاردانش تحصیل می کنند.

 

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان با بیان اینکه در حال حاضر 49 هنرستان در استان فعال است، گفت: از این تعداد 24 دخترانه و 25 پسرانه است.

 

یکه خانی افزود: همچنین 33 دبیرستان کاردانش پسرانه و 42 دخترانه در استان فعالیت می کنند، که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، افزایش مهارت آموزش در دستور کار ما است.

 

وی با اشاره به راه اندازی دبیرستان هنرهای زیبا در مرکز استان، گفت:  طبق توافق صورت گرفته با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، تامین فضای آموزشی و نیروی اداری و بخشی آموزشی برعهده آموزش و پرورش خواهد بود.

 

«حامد رضایی» معاون پشتیبایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم با اشاره به اینکه راه اندازی هنرستان هنرهای زیبا از وظایف فرهنگ و ارشاد است و تاکنون در 24 استان راه اندازی شده است، گفت: این دبیرستان در خراسان جنوبی هم با تعاملاتی که با آموزش و پرورش صورت گرفته در حال راه اندازی است.

 

وی افزود: طبق توافق صورت گرفته، آموزش و پرورش مکلف به تامین نیروی انسانی دروس عمومی و کادر اداری مدرسه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان موظف به تامین نیروی تخصصی و تجهیز این مدرسه است که موافقت وزارتخانه اخذ شده و این مدرسه با رشته های سینما، نقاشی و تئاتر راه اندازی خواهد شد.

 

به گفته معاون پشتیبایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، هزینه راه اندازی اولیه این هنرستان بین 300 تا 500 میلیون تومان است که وزارت فرهنگ و ارشاد 50 میلیون تومان آن را تقبل کرده است، حدود 350 میلیون تومان دیگر نیاز دارد که باید تامین شود.

 

وزارت ارشاد ورشکست می‌کند!

معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی با کنایه ای معنادار به معاون فرهنگ و ارشاد استان، گفت: با اختصاص 50 میلیون تومان اعتبار برای هنرستان هنرهای زیبا، وزارت فرهنگ و ارشاد ورشکست خواهد کرد.

 

او ادامه داد: طی جلسه ای که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آینده داریم، موضوع اختصاص اعتبار برای هنرستان هنرهای زیبا مطرح خواهد شد.

 

کلیت این طرح در این جلسه تصویب شد و مقرر شد که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی طی یک طرح جامع ریز هزینه های مورد نیاز این هنرستان را به معاونت برنامه و بودجه استانداری برای جمع بندی و اعتبارات راه اندازی تحویل شود.

 

کمبود 1638 معلم برای سال تحصیلی جدید!

«مجتبی لاری» معاون برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش استان هم با بیان اینکه ساماندهی نیروی انسانی سال 98 از اسفند ماه 97 آغاز شده است، افزود: در حال حاضر حدود 84 درصد مدارس ما دولتی و 16 درصد آن غیردولتی هستند.

 

وی با اشاره به اینکه 37 و هفت دهم درصد مدارس استان در حوزه ابتدایی کمتر از 15 دانش آموز دارند، گفت: 72 درصد مدارس ابتدایی ما روستایی هستند.

 

معاون برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه امسال 894 نیروی لیسانس بازنشسته خواهیم داشت که چنانچه نیروهای فوق لیسانس بازنشسته تمایل به ادامه همکاری نداشته باشند این آمار به 1125 نفر می رسد، گفت: تا پایان برنامه توسعه حدود سه هزار نیرو کم خواهیم داشت.

 

لاری با بیان اینکه برای سال تحصیلی آینده حدود هزار و 638 معلم در استان کم داریم، افزود: این کمبود در حالی است که سهمیه سرباز معلم آموزش و پرورش هم 15 نفر کاهش یافته است.

 

پایان مدارس کانکسی تا پایان سال!

«محمدصادق معتمدیان» استاندار خراسان جنوبی در پایان این جلسه با تاکید بر برگزاری جلسات شورای آموزش و پرورش در فاصله زمانی کمتر، گفت: با وجود مشغله زیاد اما هر وقت که جلسات شورای آموزش و پرورش باشند، بدلیل اهمیت موضوع بنده حضور پیدا خواهم کرد.

 

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک گزارش کامل از کمبودهای فضای آموزشی استان به بنده ارائه کند، گفت: طبق گزارش‌های ارزیاب‌های استانداری برخی از مدارس در استان از نظر سیستم گرمایشی هنوز مطلوب نیستند و این با گزارش هایی که در جلسات ارائه می شود تناقض دارد، لذا گزارش کاملی از وضعیت استاندارد سیستم های گرمایشی به ما بدهید.

 

استاندار خراسان جنوبی گفت: هنوز در مرکز استان سیستم گرمایشی غیر استاندارد وجود دارد که باید برطرف شود.

 

معتمدیان بر تجهیز و هوشمندسازی مدارس استان تاکید کرد و گفت: برنامه های فرهنگی و پرورشی در استان بومی سازی شود تا برای بچه ها جذابیت بهتری داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه بعد از 40 سال هنوز در استان شاهد برگزاری کلاس های درس در کانکس هستیم، افزود: امسال کانکس ها را در استان باید تمام کنیم و چیزی به عنوان کانکس نباید وجود داشته باشد.

 

استاندار همچنین خواستار برگزاری مسابقات پرورشی آموزش و پرورش به صورت منطقه ای و با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه و اداره کل فرهنگ  و ارشاد اسلامی استان شد و گفت: باید برگزاری این مسابقات مورد توجه باشد.

 

 

 

کد خبر 784793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha