دبیر اجرایی نشست تخصصی «پدیده سیل از دیدگاه فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی»، صبح امروز (8 اردیبهشت) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: یکی از مسئولیتهای اجتماعی دانشگاه بررسی در مقابله پدیدهها و حوادث، بررسی آن پدیده بر اساس دادههای علمی و بیان و ارائه راهکارهای علمی است.
«بهروز سپیدنامه»، بابیان اینکه این نشست تخصصی بهمنظور بررسی پدیده سیل از منظر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با حضور دستگاههای مرتبط در دانشگاه برگزار میشود، تصریح کرد: زمانی که در مقابل یک پدیده همانند سیل اقداماتی مبتنی بر راهکارهای علمی انجام شود بهطورقطع آگاهی و نحوه و شیوه مقابله با پدیده نتیجهبخشتر و اثر گزار خواهد بود.
وی، با تأکید بر اینکه در امدادرسانی و خدماترسانی به مناطقی که از یک پدیده طبیعی مانند سیل دچار خسارت شدهاند باید مسائل فرهنگی و اجتماعی آن منطقه را موردتوجه قرارداد، ابراز کرد: حتی در نحوه امدادرسانی باید شیوههای اسکان و بافت فرهنگی موردتوجه امدادرسانان باشد.
سپیدنامه، یادآور شد: در این همایش تلاش میشود که با حضور اساتید دانشگاه و مسئولان و مدیران دستگاه مرتبط مسائل مربوط به پدیده سیل از منظرهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به بحث و تبادلنظر گذاشته شود و بهصورت علمی بررسی گردد و درنهایت نیز گزارش از مباحث مربوطه تدوین و منتشر شود.
دبیر اجرایی نشست تخصصی «پدیده سیل از دیدگاه فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی»، ابراز کرد: نتایج این نشست میتواند بهعنوان یک بسته مناسب علمی در مدیریت بحران مورداستفاده مدیران دستگاههای امدادرسان و خدمات رسان قرار گیرد که در مقابله با پدیدهای مانند سیل آمادگی بیشتری برای کمکرسانی داشته و کمکرسانی و امدادرسانی نیز با آگاهی کامل انجام گیرد.
وی، با تأکید بر اینکه در مقابله با یک پدیده باید علاوه بر بعد فیزیکی بعد انسانی آن نیز موردتوجه قرار گیرد، گفت: این نشست در دو بخش پدیده سیل از منظر مهندسی و فیزیکی ازجمله آثار آن در حوزه آبخیزداری و همچنین بخش بعد انسانی با عنوان سیل از دیدگاه فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی برگزار میشود.
سپیدنامه، افزود: در این نشست بحثهایی ازجمله «مسئولیت اجتماعی دانشگاه در مواجهه با سیل» با حضور دکتر حسین مهدی زاده عضو هیئتعلمی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ایلام، «تکوین یا فرسایش سرمایه اجتماعی در فضای فاجعه» با حضور دکتر بهروز سپیدنامه عضو هیئتعلمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه ایلام، «دگردیسی فاجعه طبیعی به مسئله اجتماعی» با حضور دکتر زهرا رضایی نسب عضو هیئتعلمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه ایلام، «مسئله شناسی فرهنگی – اجتماعی پدیده سیل» با حضور دکتر علی ایار، پژوهشگر و مدرس مدعو دانشگاه ایلام، «مسئله شناسی اقتصادی پدیده سیل» با حضور دکتر اردشیر سلیمانی، پژوهشگر و مدرس مدعو دانشگاه ایلام مطرح میشود.
گفتنی است، این نشست تخصصی با حضور ادارات، نهادها، سازمانهای ذیربط، دانشگاهیان و پژوهشگران روز سهشنبه 10 اردیبهشتماه سال جاری ساعت 14 در سالن فرزانگان دانشگاه ایلام برگزار میشود و حضور برای تمامی علاقهمندان آزاد است.
نظر شما