ضرورت آزادسازی حریم رودخانه ها/ نقاط بحرانی و خطرآفرین مشخص شود

سالاری با تاکید بر نقشه برداری هوایی از رودخانه‌های استان و تعیین تصرفات انجام شده گفت: باید با بهره‌گیری از شیوه‌نامه ساماندهی رودخانه‌های استان و در صورت لزوم اعتبارات استانی جهت آزادسازی حریم رودخانه‌ها اقدام کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «مصطفی سالاری» امروز(۸ اردیبهشت) در جلسه ساماندهی و آزادسازی حرایم رودخانه‌های استان در استانداری خواستار نقشه‌برداری هوایی بستر و حریم رودخانه‌های استان شد و گفت: نقشه‌برداری هوایی ۵۴ رودخانه استان هرچه زودتر انجام و به دستگاه‌های مربوطه ارائه تا اطلاعات لازم در این نقشه‌ها مشخص شود.

 

استاندار گیلان با بیان اینکه نقشه هوایی تهیه شده از رودخانه‌ها را با نقشه سال ۱۳۴۶ مقایسه تا تصرفات انجام شده استحصال شود افزود: نقشه جدید به‌همراه تعیین حد بستر، حریم کیفی، حریم کمی و سایر مختصات به دستگاه‌های مربوطه چون راه و شهرسازی، آب منطقه‌ای، محیط زیست و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط جهت جانمایی تاسیسات ارائه شود.

 

وی بر ضرورت شناسایی نقاط بحرانی و گلوگاه‌های خطرآفرین رودخانه‌ها تاکیدکرد و اظهارداشت: باید با بهره‌گیری از شیوه‌نامه ساماندهی رودخانه‌های استان و در صورت لزوم اعتبارات استانی جهت آزادسازی حریم رودخانه‌ها اقدام کرد.

 

سالاری با اشاره به فضای کنونی کشور بعد از وقوع سیل‌های اخیر تصریح کرد: افکار عمومی متوجه خطرات تصرف بستر رودخانه‌ها شده و باید از این فرصت جهت آزادسازی کل و یا بخشی از حریم رودخانه‌ها استفاده کرد، چراکه منجر به بروز آسیب و خطر جانی برای انسان‌های مختلف می‌شود.

 

وی خواستار جابجایی سکونت‌گاه‌های غیرقانونی در این حرایم شد و تاکید کرد: رفع معارضه‌ها بدون تنش اجتماعی و ارجاع به دستگاه قضایی باشد نباید زندگی فردی که به دلیل غفلت برخی دستگاه‌ها در این حریم واقع شده به خطر بیفتد باید با تفاهم، تعامل و همکاری نسبت به جابجایی افراد اقدام کرد.

 

سالاری با تاکید بر اختصاص اعتبار جهت انتقال سکونت‌گاه‌ها تصریح کرد: موظفیم در صورت احداث غیرقانونی منازل مسکونی در حریم و بستر رودخانه‌ها، بخشی از هزینه‌ها را متقبل تا جابجایی صورت گیرد.

 

وی با تاکید بر تسریع در شناسایی تصرفات و آزادسازی آن در گام نخست گفت: باید دارای مستندات و حریم‌های ثبت شده باشید تا در مراجع قانونی موفق شوید.

 

سالاری با بیان اینکه در حریم‌ها به‌ویژه حریم کیفی صدور مجوزها نظام‌مند تعریف شود اعلام کرد: در حد انتهایی حریم کیفی عددی را تعریف تا سازه‌های پرتال مطابق با آن تعریف شود در واقع سازه‌های غیرمزاحم فیزیکی جداکننده حریم از مابقی ایجاد تا مردم بتوانند از سایر اراضی خارج از محدوده جهت کسب و کار و احداث سازه‌های مطابق با محیط زیست بهره گیرند.

 

وی با بیان اینکه نباید منتظر مطالعات جامع بود عنوان کرد: نقاط بحرانی را فهرست و تا ۵۰ روز دیگر به کارگروه اعلام تا در ارائه اعتبارات شهرستانی و استانی لحاظ شود.

 

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به تالاب صومعه سرا گفت: سرعت آب در ورودی تالاب به‌دلیل رسوب‌گذاری کاهش یافته و موجب بالا آمدن آب و ایجاد خطر برای ساکنان همجوار آن می‌شود.

 

وی با بیان اینکه با هر بارندگی در صومعه‌سرا دچار مشکل شده و این جای نگرانی است افزود: قسمت‌های مختلف تالاب را شناسایی و در صورت به‌صرفه بودن رسوب‌برداری تهاتر کرده در غیر این‌صورت تامین اعتبار استانی کنیم.

کد خبر 784621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha