تدوین سیاست های جدید برای مهار نرخ تورم/افزایش قیمت طلا و خودرو

سکه ۵ میلیونی شد، پراید ۵۰ میلیون رو رد کرد، تدوین سیاست های جدید برای مهار نرخ تورم، توسعه روابط ایران و آفریقا با تهاتر کالا، افزایش ۲۷۴ درصدی صادرات ایران به اسلواکی در سال ۲۰۱۸ برخی از اخبار اقتصادی امروز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (هشتم اردیبهشت ماه) به شرح زیر است:

آسیب جاده بیش از پنج هزار روستا در ۲۴ استان سیل زده

«محمد اسلامی» شب گذشته (شنبه 7 اردیبهشت) در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما درباره وضعیت جاده ها پس از سیل اخیر به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به آسیب جاده بیش از پنج هزار روستا در 24 استان سیل زده کشور گفت: «در حال حاضر جاده 30 روستا قطع است و راه های جایگزین برای آنها ایجاد شده است. بیشتر این روستاها در منطقه پلدختر و دره شهر قرار دارد

 

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پل هایی که در این مناطق وجود داشتند، گفت: «در این مناطق پل هایی وجود داشتند که 12 متر از کف رودخانه بالاتر بودند اما سیل از ارتفاع این پل ها بیشتر بود و از روی عرشه آنها عبور می کرد. اکنون 10 پل در چند استان کشور در حال ساخت و تجهیزات و قطعات آن داخلی است.»

 

اسلامی با اشاره به اینکه در سیل اخیر 12 کیلومتر از جاده مهم خرم آباد به پلدختر را سیل برد و در مسیر یاسوج به شیراز رانش زمین و ریزش سنگ اتفاق افتاد، گفت: « برای مقابله با آسیب های سیل در استان لرستان هفت استان معین با همه تجهیزات خود وارد عرصه شدند و 12 هزار راهدار و 9 هزار انواع ماشین آلات به ترمیم و بازگشایی جاده ها مشغول بودند.»

 

افزایش ۲۷۴ درصدی صادرات ایران به اسلواکی در سال ۲۰۱۸

ایران در دولت های یازدهم و دوازدهم توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی خود با بسیاری از کشورها را در دستور کار قرار داده است. توسعه مناسباتی که حتی علی رغم وجود تحریم ها ادامه داشته و دارد. اسلواکی از جمله کشورهایی است که تمایل و آمادگی خود را برای توسعه روابط تجاری با کشورمان بارها در دیدار مقامات دو کشور اعلام کرده است.

 

بنابراین گزارش در سال 93 ایران حدود پنج میلیون دلار کالا به کشور اسلواکی صادر کرده است که پسته، انگور، خرما، میوه خشک و زعفران را شامل می‌شود. کالاهایی که عمدتا کشاورزی هستند. در سال‌های 92 و 91 میزان صادرات ایران به اسلواکی در مرز پنج میلیون دلار بوده است. در سال 93 میزان واردات از اسلواکی به ایران تقریبا به میزان صادرات از ایران به اسلواکی بوده‌است. در این سال در حدود پنج میلیون دلار کالا از اسلواکی به ایران آمده است. کالاهایی نظیر مولدهای گاز هوا یا گاز آب،  فیلم‌های مورد مصرف در تصویربرداری پزشکی، بلبرینگ یا رولربیرینگ، وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر 1500 سی سی تا 2500 سی سی به‌جز آمبولانس و هیبریدی، لوازم راه‌آهن از چدن ،آهن یا از فولاد، جعبه دنده، تلمبه‌های چرخ دنده‌ای، ادوات برا ی اسکی روی برف و ماشین‌های بسته‌بندی.

 

حالا در ادامه مسیر توسعه مناسبات تجاری دو کشور بر اساس گزارش وزارت اقتصاد اسلواکی، حجم مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران و اسلواکی در سال ۲۰۱۸ به ۵۸ میلیون و ۷۷۰ هزار یورو افزایش یافته است.

 

 

توسعه روابط ایران و آفریقا با تهاتر کالا

تغییرات نرخ تورم و نوسانات بازارهای مالی باعث شده است که تبادل پول و کالا به ضرر هر 2 سمت معامله یعنی خریدار و فروشنده باشد از این رو می توان به جای جابه جایی پول با کالا از جا به جایی کالا با کالا استفاده کرد. با این روش هر دو سوی معامله کالای مورد نظر خود را به دست  آورده و درگیر تغییرات موجود در نرخ های برابری نمی شود این روش در حوزه اقتصاد با عنوان «تهاتر» شناخته می شود.

 

مبادله کالا به کالا (پایاپای) یک نوع روش معامله است که در آن کالاها یا خدمات به صورت مستقیم و بدون هیچ واسطه ای با کالا یا خدمات دیگر مبادله می شود و هیچ پولی دریافت نمی شود. این نوع مبادله یک حالت دو جانبه دارد البته احتمال سه جانبه بودن و چند جانبه بودن آن نیز وجود دارد. در سالهای اخیر استفاده از سیستم تهاتر نوین در کشورهای پیشرفته به امری کاربردی تبدیل شده که روزبه روز محبوبیت بیشتری پیدا می کند.

 

 در آمریکا 500 هزار کسب و کار به طور فعال از معاملات سازماندهی شده به عنوان مکمل معاملات نقدی خود استفاده می کنند. با عضو شدن در بازارهای تهاتری شرکت ها می توانند خرید کالاها و خدمات مورد نیاز خود را از طریق فروش محصولات و خدمات مازاد خود تامین کنند. به این ترتیب بازاری طراحی کرده ایم که علاوه بر صاحبان اصناف و مشاغل ( ارائه کنندگان خدمات و محصولات)، مصرف کنندگان را نیز شامل می شود.

 

در زمان کنونی و با توجه به شرایط دشوار اقتصادی و تحریم ارزی، انجام معاملات بین المللی به روش تهاتر، می تواند تا حدودی مشکلات و محدودیت های به وجود آمده را کم کند از این رو تلاش شده است از این روش در مناسبات تجاری استفاده شود. کشور ما نیز از این الگو برای مبادلات تجاری خود بهره برده است و با بسیاری از شرکای تجاری خود چون عراق، چین، کره جنوبی برای کاهش اثرات تحریم و تغییرات ارز مراودات تهاتری برقرار کرده است و حالا در ادامه این راه برای توسعه بهتر روابط تجاری ایران با قاره آفریقا مدیر کل آفریقای وزارت امور خارجه پیشنهاد داده است که امکان گسترش مناسبات تجاری ایران و آفریقا از طریق تهاتر کالا وجود دارد.

 

تدوین سیاست های جدید برای مهار نرخ تورم

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طبق ماده ۱۰ قانون پولی و بانکی کشور ایران، مسئول تنظیم و اجرای سیاست اعتباری و پولی بر اساس سیاست کلی اقتصادی کشور است. حفظ ارزش داخلی و خارجی پول ملی کشور، انتشار اسکناس و ضرب سکه‌های فلزی رایج کشور، تنظیم مقررات مربوط به معاملات ارزی و ریالی، نظارت بر صدور و ورود ارز و پول رایج کشور، تنظیم‌کننده نظام پولی و اعتباری کشور، نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری برخی از وظایف بانک مرکزی است.

 

همچنین حفظ منابع ارزی کشور، کنترل تورم، اصلاح ناترازی ترازنامه بانک ها و کنترل نقدینگی کشور از دیگر وظایف بانک مرکزی است و در راستای انجان این وظایف و با توجه به آمارهای تازه اعلامی مرکز آمار ایران درباره میزان تورم این بانک سیاست های جدیدی را برای کنترل تورم در دستور کار قرار داده است.  

 

بنابراین گزارش، مرکز آمار ایران بر اساس روال هر ماهه خود گزارشی از میزان تورم در بخش های مختلف ارائه کرده است بر این اساس در فروردین ماه ١٣٩٨ عدد شاخص کل به ١٧٠,٩ رسید که نسبت به ماه قبل ٤.٠ درصد افزایش نشان می دهد.

 

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ٥١,٤ درصد است؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین ٥١,٤ درصد بیشتر از فروردین ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده اند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (٤٧,٥ درصد) ٣.٩ واحد درصد افزایش یافته است.

 

 نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به فروردین ماه ١٣٩٨ به ٣٠.٦ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (٢٦.٩ درصد) ٣.٧ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد. شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٨,٨ درصد و در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» ١.٦ درصد افزایش نشان می دهد. درصد تغییرات قیمت در ماه جاری نسبت به فروردین ماه ١٣٩٧ برای این دو گروه به ترتیب ٨٥.٣ و ٣٧.٨ درصد است.

 

بر اساس گزارش های مرکز آمار ایران شاخص قیمت کل برای خانوار‌های شهری کشور در فروردین ماه ١٣٩٨ به عدد ١٦٩,٣ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٧ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ٥٠,٠ درصد است که نسبت به ماه قبل (٤٦,٦ درصد) ٣.٤ واحد درصد افزایش داشته است. شاخص قیمت کل برای خانوار‌های روستایی کشور در فروردین ماه ١٣٩٨ به عدد ١٨٠,١ رسید که نسبت به ماه قبل ٥.٨ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ٥٩,٤ درصد است که نسبت به ماه قبل (٥٢,٧ درصد) ٦.٧ واحد درصد افزایش داشته است.

 

 بر این اساس رییس کل بانک مرکزی از برنامه‌ریزی برای برون رفت از شرایط خاص اقتصادی کشور به ویژه مهار نرخ تورم خبر داده است. «عبدالناصر همتی» در یادداشتی اینستاگرامی در این باره نوشته است: «علیرغم نوسانات اقتصادی سال پیش، با اقدامات کنترلی، رشد نقدینگی در سال ۹۷ معادل ۲۳ درصد، یک واحد درصد بیشتر از سال ۹۶ و ۷ واحد درصد کمتر از سال ۹۴ ثبت شد.»

 

 

پراید ۵۰ میلیون رو رد کرد/عبور پژو ۲۰۶ از ۱۰۰میلیون تومان

قیمت خودروهای داخلی امروز یکشنبه ۸ اردیبهشت نشان از گرانی بی امان در بازار آزاد دارد.

 

در قیمت های امروز شاهد عبور پراید از ۵۰ میلیون تومان و پژو ۲۰۶ از ۱۰۰ میلیون تومان هستیم.

 

این در حالی است که تعداد تقاضا نیز در این بازار روبه کاهش است و بازار خودروی ایران با رکود تورمی روبروست.

 

سکه ۵ میلیونی شد/دلار ۱۴ هزار و ۲۵۰ تومان

هر گرم طلای ۱۸عیار امروز (یکشنبه 8 اردیبهشت) ۴۴۶ هزار و ۶۵۱ تومان ارزش‌گذاری شده است و هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۸۷دلار معامله می‌شود. امروز در بازار سکه هم شاهد افزایش قیمت در انواع سکه هستیم به طوری که سکه بهار آزادی طرح جدید با قیمت 5 میلیون و 2 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم با قیمت 4 میلیون و 780 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی با قیمت 2 میلیون و 750 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی با قیمت یک میلیون و 800 هزار تومان و سکه یک گرمی با قیمت 970 هزار تومان مبادله می شود.

 

این در حالی است که (شنبه هفتم اردیبهشت) هر گرم طلای ۱۸عیار ۴۳۸ هزار و۸۰۰ تومان و انواع سکه بهار آزادی طرح جدید، سکه بهار آزادی طرح قدیم، نیم سکه بهار آزادی، ربع سکه بهار آزادی و سکه یک گرمی به ترتیب با قیمت های 4 میلیون و 910 هزار تومان، 4 میلیون و 750 هزار تومان، 2 میلیون و 745 هزار تومان، یک میلیون و 740 هزار تومان و 950 هزار تومان ارزشگذاری شده بود.

 

بنابراین گزارش، انواع ارز نیز امروز (یکشنبه 8 اردیبهشت) در بازار آزاد به این صورت قیمت گذاری شده است که دلار با قیمت 14 هزار و 250 تومان، یورو با قیمت 15 هزار و 930 تومان، پوند با قیمت 18 هزار و 443 تومان، درهم با قیمت 3 هزار و 890 هزار تومان، لیر با قیمت 2 هزار و 122 تومان، یوان چین با قیمت 2 هزار و 122 تومان، دلار کانادا با قیمت 10 هزار و 620 تومان، دلار استرالیا با قیمت 10 هزار و 54 تومان عرضه می شود

 

مظلومیت سنگ دوزان ایرانی/نبود حمایت های قانونی

اشتغال یکی از مهمترین دغدغه های کشورها در زمان کنونی به شمار می رود و تمامی دنیا در تلاش هستند با برنامه ریزی و سیاستگذاری هایی باعث اشتغالزایی بیشتر در جامعه شوند. به دنبال این اشتغالزایی ها افزایش تولید و رشد اقتصادی رقم می خورد. كسب و كارهای خانگی به عنوان راهكاری مهم برای ايجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می شوند. کار در منزل یکی از شغل‌هایی است که برای برخی جذابیت‌های خاص خودش را دارد.

 

به نظر می‌رسد مشاغل خانگی در بیشتر موارد مورد اقبال و توجه زنان باشد تا مردان. این نوع از کسب و کار بسیاری از مشکلات دنیای مدرن را حل می کند. زنان وقت بیشتری را می توانند در خانه سپری کنند درکنار اینکه برای ایجاد کسب و کار نیاز نیست که فرد اقدام به پرداخت هزینه برای رهن و اجاره کند. رفت و آمد افراد کاهش می یابد که این امر در کلان شهرها برای حل مشکلات ترافیکی بسیار اهمیت دارد. از میان کسب و کارهای خانگی پس از قالیبافی حوزه پوشاک و بخش های مرتبط با آن چون تزیینات لباس (سنگ دوزی و جواهردوزی) پرطرفدارترین حرفه برای زنان علاقمند به کار در منزل است.

شاید در نظر خیلی ها این نوع حرفه بی دغدغه ترین و راحتترین سبک برای درآمدزایی باشد چرا که فرد در منزل خود و به دور از هیاهوهای جامعه در حال انجام کار است اما برای چنین مشاغل، دردسرهای فراوانی وجود دارد. این معضلات گریبانگیر شاغلان این حوزه است. از جمله مشکلات و دغدغه های این بخش می توان به عدم وجود حمایت های قانونی اشاره کرد.

 

بر اساس بررسی های صورت گرفته در کشور اتحادیه ای برای حمایت از شاغلان این بخش وجود ندارد و بانوانی که در بخش تزئینات لباس کار می کنند از سوی هیچ نهاد قانونی مورد حمایت نیستند.

 

اتحادیه های صنفی تشکلهایی هستند که از افراد یک یا چند صنف که دارای فعالیت یکسان یا مشابه اند به منظور حفظ و حمایت از حقوق صنفی و ایجاد «تحکیم اصول همکاری بین افراد صنف و بهبود وضع پیشه و خدمات در ارتباط با حمایت از حقوق مصرف کنندگان، بهبود اقتصاد شهر و تسهیل روابط افراد صنفی با مؤسسات دولتی و خصوصی و انجام وظایف مقرر در قانون نظام صنقی و آئین نامه های مربوط » تشکیل می شوند. اتحادیه های صنفی به موجب بند (ط) ماده 30 قانون نظام صنفی موظفند با تشکیل کمیسیون بازرسی بر نحوه فعالیت واحدهای صنفی عضو خود نظارت کنند.

از این رو نبود چنین تشکل هایی برای این بخش صدمات جبران ناپذیری را به شاغلان این حوزه وارد می کند. در کنار این موضوع هیچ نوع قراردادی میان کارفرما و تزئین کار لباس (سنگ دوز) منعقد نمی شود و توافقات در این حوزه تماما به صورت شفاهی و کلامی انجام می شود. این در حالی است که برای پیگیری اجرای توافق از سوی هر دوطرف نیاز به ثبت و داشتن مدرک قانونی است و نبود این موضوع می تواند باعث برهم زدن قرارداد از سوی هر یک از طرفین شود اما در این شرایط هم بیشترین ضرر متوجه فردی می شود که انجام کار را برعهده دارد./

 

 

 

کد خبر 784572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha