رونق تولید رهاورد ثبت جهانی « توبافی» روستای خراشاد

پورصدری گفت: بهترین رونق تولید و اقتصاد در سطح استان خراسان جنوبی توجه به بحث صنایع دستی است و ثبت جهانی حوله بافی روستای خراشاد این مهم را نشان داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مسعود پورصدری» امروز (8 اردیبهشت) در دیدار اعضای شورای اسلامی و دهیاری روستای نمونه گردشگری خراشاد با نماینده ولی فقیه در استان، اظهار کرد: توسعه کشور بدون توسعه روستاها محقق نمی شود چرا که روستاها قطب تولید محصولات کشاورزی و دامداری است که البته در سالهای اخیر به علت مهاجرت‌ها و تغییر الگو، از روستاهای تولید کننده به روستاهای خوش‌نشین و خدماتی تبدیل شدند که باید برای رقع این چالش برنامه ریزی شود.

 

رئیس شورای اسلامی روستای خراشاد یکی از مشکلات پیش روی روستاها را تضاد قوانین دانست و گفت: بسیاری از قوانین حاکم در روستاها در ارگان های دولتی با یکدیگر تضاد دارد و در حالی که اولویت روستا بحث تولید است اما با زمین‌های محدودی که روستاییان می دهند عملاً امکان تولید محصول از آنان گرفته می شود.

 

پورصدری با انتقادر از اینکه قوانین روستا به صورت جزیره ای است و بسیاری با یکدیگر همخوانی ندارد، افزود: وجود قوانین دست و پاگیر روستاییان را مجبور می کند برای بحث تولیدی با این قوانین مواجه شود که موجب دلسردی آنان می شود.

 

وی به بحث کشاورزی و اهمیت مباحث آبخیزداری در روستاها اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر نظارتی بر روان آبها نیست و اگر بحث آبخیزداری در نظر گرفته شود پشتوانه‌ای برای آبدهی قنوات روستا خواهد بود‌.

 

رئیس شورای اسلامی روستای خراشاد یکی دیگر از مشکلات را وجود انواع آفات کشاورزی ذکر کرد و گفت: در این راستا نیاز است برای مبارزه با آفات آموزش‌های همگانی به روستاییان ارائه شود.

 

پورصدری تاکید کرد: باید برای روستاها و ظرفیت های آن شناسنامه ای تهیه شود چرا که برخی روستاها قطب تولیدات کشاورزی و برخی قطب تولید صنایع دستی یا مباحث گردشگری هستند.

 

وی با اشاره به اینکه حوله بافی روستای خراشاد با قدمت 300 ساله ثبت جهانی شده است، افزود: روستای خراشاد این قابلیت را دارد که به عنوان قطب تولیدی صنایع دستی و صادر‌کننده آن در کشور فعالیت داشته باشیم‌.

 

رئیس شورای اسلامی روستای خراشاد به فعالیت دو تعاونی زنان روستای خراشاد اشاره و تصریح کرد: همچنین زنان خراشاد کارگاه های تجمیعی در سطح شهر راه اندازی کردند و هزینه و سرمایه خرید دستگاه حوله بافی را که 2 میلیون تومان است طی مدت فعالیت یکماهه می توان جبران کرد.  

 

پورصدری با تاکید بر اهمیت رونق تولیدی ملی، بیان داشت: بهترین رونق تولید و اقتصاد در سطح استان خراسان جنوبی توجه به بحث صنایع دستی است که حرفی برای گفتن دارد و  ثبت جهانی حوله بافی روستای خراشاد این مهم را نشان داده است.

 

وی ادامه داد: اولویت نخست مناطق روستایی بحث اقتصاد و ایجاد اشتغال است تا از مهاجرت روستاییان جلوگیری شود لذا باید روستاها را به عنوان بنگاه اقتصادی کوچک در نظر بگیریم.

 

رئیس شورای اسلامی روستای خراشاد گفت: به دنبال برندسازی حوله بافی روستای خراشاد هستیم و با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه نیاز است تا دولت حمایت کند.

 

پورصدری با تاکید بر اهمیت توجه به بحث فرآوری صنعت حوله بافی روستای خراشاد، افزود: همچنین می توان از گیاهان دارویی منطقه برای رنگ آمیزی این محصول استفاده کرد که نیاز به ایجاد کارگاه رنگ سنتی داریم.  

 

وی خواستار ایجاد کارگاه‌های تجمیعی و کمک به بیمه کردن تولیدکنندگان حوله بافی شد و برای آموزش صنعت حوله بافی روستای خراشاد به سایر روستاهای سطح استان اعلام آمادگی کرد.

 

رئیس شورای اسلامی روستای خراشاد با بیان اینکه مواد اولیه بی کیفیت می تواند به این صنعت ضربه بزند، گفت: در این راستا نیاز است دولت کمک کند تا کارگاه های با نظارت متخصصان برای تولید نخ های باکیفیت برای بافت حوله ایجاد شود.

 

خراشاد در 25 کیلومتری جنوب شرقی بیرجند واقع شده و از مناطق خوش آب و هوای خراسان جنوبی است.


پارچه بافی یا توبافی در این روستا ریشه تاریخی دارد و قرن ها است که این صنعت رواج دارد، همچنین توبافی خراشاد سال 95 ثبت ملی شد. قدمت برخی کارگاه‌های پارچه بافی در خراشاد به بیش ‌از یک قرن می‌ رسد و هم اکنون 170 کارگاه توبافی در این روستا فعال است.

 

 

 

کد خبر 784560

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha