مصطفی قاسمی، مسئول واحد موسیقی حوزه هنری هرمزگان در خصوص وضعیت موسیقی در حوزه هنری و فعالیت های این بخش به خبرنگار شبستان گفت: از 2 سال پیش تاکنون حوزه هنری استان، برنامه های موثری را در راه رشد و بالندگی موسیقی هرمزگان اجرا کرده است.
وی با بیان اینکه موسیقی بومی هرمزگان کم کم رو به فراموشی است، تاکید کرد: متولیان حوزه فرهنگ و هنر باید برای پاسداری از میراث گرانبهای گذشتگان در عرصه موسیقی با برنامه ریزی مدون و کار کارشناسی وارد صحنه شوند.
قاسمی با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد موسیقی محلی هرمزگان نسبت به سایر نقاط ایران، افزود: موسیقی بومی هرمزگان برگرفته از آیین ها و سنت هایی از قبیل مراسم زار، لیوا، حزوا و ... است که با زندگی مردم این منطقه عجین بوده، ولی متاسفانه این آیین ها نیز رو به فراموشی است.
وی با بیان اینکه واحد موسیقی حوزه هنری هرمزگان مصصم به احیا این نوع موسیقی در استان است، اذعان کرد: طی 2 سال اخیر برخی از این آیین ها توسط این واحد تصویر برداری و ثبت شده است.
مسئول واحدموسیقی حوزه هنری هرمزگان، یکی از دلایل فراموش شدن موسیقی بومی را ورود سازهای الکترونیکی دانست و یادآور شد: راحتی کار کردن با سازهای الکترونیکی و برقی به طوری که با فشار دادن یک کلید همان ریتم و آهنگ سازهای بومی به وجود می آید، باعث از رده خارج شدن موسیقی محلی شده است.
قاسمی، حمایت از پیشکسوتان، شناسی گروهای موسیقی محلی در سراسر استان، تحقیق وپژوهش، برگزاری همایش ها، نشست ها و دوره های آموزشی را از راهکارهای احیا مجدد موسیقی بومی، محلی و آئینی برشمرد.
وی در ادامه بیان داشت: شناسایی پیشکسوتان عرصه موسیقی استان، ساماندهی گروه ها موسیقی محلی و حمایت از آنها ازجمله برنامه های حوزه هنری استان هرمزگان در زمینه احیا موسیقی بومی و آیینی است.
مسئول واحد موسیقی حوزه هنری استان هرمزگان همچنین با اشاره به فعالیت گروه های موسیقی زیرمجموعه حوزه هنری استان، گفت: در حال حاضر سه گروه موسیقی سنتی(جوانان، پیشکسوت و جوان و پیشکسوتان) زیر نظر این واحد مشغول فعالیت هستند.
قاسمی، تدریس موسیقی فولکلور در مدارس استان را یکی دیگر از اهداف حوزه هنری در راستای ماندگاری این هنر در استان ذکر کرد و بیان داشت: این موضوع در حد طرح مطرح شده است که با رایزنی با آموزش وپرورش استان ومدیران مدارس در آینده نزدیک عملیاتی خواهد شد.
وی گفت: این طرح با هدف آشنایی دانش آموزان استان با موسیقی بومی و اصیل و برگزاری جشنواره های سرود و موسیقی دانش آموزی اجرا می شود.
پایان پیام/
نظر شما