به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «فریبرز رضازاده» امروز (شنبه 7 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه زمینه ساز ارتقای تولید و صادرات فرش دستباف فارس آموزش نیروهای متخصص دراین هنر صنعت است، گفت: هنرصنعت فرش دستباف یكی از مهمترین و پایدارترین محصول اقتصادی در میان 10 محصول عمده صادرات غیرنفتی كشور محسوب می شود.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس افزود: در راستای امر آموزش فرش دستباف استان، حفظ، احیا و ارتقای جنبه های هنری و فرهنگی فرش دستباف و آشنایی بافندگان این هنر صنعت با نیازهای آموزشی روز بازارهای داخلی و خارجی، اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت ضمن نیاز سنجی آموزشی در زمینه های مختلف با همکاری سایر عوامل مرتبط اقدام به برنامه ریزی و برگزاری کلاسهای آموزشی فرش دستباف کرده است.
وی بیان کرد: در راستای اجرای دستور العمل آموزشی مرکز ملی فرش ایران و مصوبات جلسه کمیته تخصصی و آموزشی فرش دستباف، کلاس های آموزشی، ارتقای مهارت قالیبافان، مهارت رفوگران و مرمت کاران و بازاریابان فروش فرش دستباف در شرف برگزاری است.
رضازاده با بیان اینکه این دوره های آموزشی به منظور ارتقای سطح آموزش قالیبافان و آشنایی با ارزش ها و اصالت فرش منطقه، ترغیب برای زنجیره تامین، تولید و تجارت فرش های اصیل، ارتقاء سطح مهارت قالیبافان و رفع مسائل و مشکلات تولید فرش دستباف انجام می شود، اظهار کرد: برنامه ریزی جهت برگزاری دوره های آموزشی بر اساس نیاز سنجی و طبق سرفصل های اعلامی مرکز ملی، تشکل ها و عوامل مرتبط بخش فرش دستباف استان برگزار می شود.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس این دوره ها را آشنایی با مواد اولیه مرغوب، شناخت ابزار چله کشی یا چله دوانی، آموزش بافت و مکانیزم های فرش، نقشه خوانی فرش، آشنایی با حقوق اجتماعی و مزایای بیمه، تشریح طرح ها و رنگ های فرش منطقه و مورد سلیقةبازار، آشنائی با قیمت های روز بازار فرش، نظارت و آموزش شناخت معایب فرش حین بافت و نحوه پیشگیری واصلاح آن عنوان کرد و گفت: آموزش نیروهای متخصص در صنعت فرش فارس زمینه ساز ورود کالاهای تولیدی استان به بازارهای بین المللی و ارتقای صادرات غیرنفتی است.
وی افزود: برنامه ریزی، سیاستگزاری، هدایت، حمایت ، نظارت آموزش و توانمندسازی فعالان این حوزه و ارتقای سطح توانمندی آنها می تواند بر رشداقتصاد استان، کشور و بر بهبود تقاضای مصرف کنندگان و نیاز سنجی دقیق نیاز بازار و انتقال به حوزه تولید اثر گذار باشد.
رضا زاده اعلام کرد: در حال حاضر بیش از یک صد و 67 هزار فرش باف در صنعت فرش دستباف استان فارس با تولید سالانه بیش از یک میلیون مترمربع فرش اشتغال دارند که 80 درصد تولیدات آنها جنبه صادراتی دارد.
وی با تاکید براینکه هنر صنعت فرش در زنجیره تولید نقشی ممتاز و در عین حال عمیقی داشته و دارد، یادآور شد: فرش دستباف كالای ارزشمند هنری و اقتصادی كشور، پیشینه ای گرانقدر در تاریخ، هنر، فرهنگ و هویت سرزمینی ، اشتغال زا و مولد، هنر صنعتی منحصر به فرد در راستای معرفی فرهنگ سرشار از ارزش های معنوی ایران اسلامی در سراسر جهان است.
نظر شما