به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا رویای ساختن برجامی دیگر را در سر می پروراند و در همین زمینه یک سال و نیم توان خود را به کار گرفت تا دیگر اعضای ۱+۵ را برای تحقق این رویایش راضی کند.
اما پس از همکاری نکردن باقی اعضای مذاکره کننده، آمریکا از برجام خارج شد و فشارها علیه ایران را افزایش داد.
هدف اصلی ترامپ از اعمال این فشارها بر حکومت جمهوری اسلامی ایران، راه اندازی دور جدید مذاکرات هسته ای و رسیدن به برجام جدید تلقی می شد.
ترامپ از این رویای خود دست شسته بود تا اینکه چهارشنبه هفته گذشته «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان از نامه نگاری ایران به آمریکا سخن گفت. موضوع سخنان ظریف تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی بود اما ترامپ و یارانش آن را به نفع خودشان تعبیر کردند. آن ها تلاش کردند که نشان دهند ایران آماده دور جدید مذاکرات با آمریکا شده است اما ایران امروز آب پاکی را روی دستان واشنگتن و همراهانش ریخت.
«سیدعباس موسوی»، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص ادعای برخی رسانههای خارجی مبنی بر درخواست ایران برای مذاکره با آمریکا و آغاز مذاکرات ایران و عربستان سعودی، این ادعاها را بی اساس و نادرست دانست و تاکید کرد: هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا در کار نیست.
اما از سویی دیگر هشدارهای ایران به عربستان در خصوص عدم افزایش تولید نفت و جایگزینی ایران در بازار جهانی نوع دیگری سوء تعبیر شد. عربستان و یارانش نیز در این میان هوای مذاکره بر سرشان زد و خواستند نشان دهند که تهران در حال مذاکره با ریاض بر سر مسائل سیاسی است.
در پاسخ به این سوء تعبییر نیز، سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در مورد عربستان جز در مسائل و موضوعات مربوط به حج که با توافق از مسائل و روابط سیاسی دو کشور جدا شده است، هیچگونه مذاکرهای در هیچ حوزه دیگری بین دو کشور در جریان نیست.
موسوی افزود: سیاست اِعلامی و اِعمالی جمهوری اسلامی ایران در خصوص همسایگان کاملا روشن و مبتنی بر احترام متقابل، حسن همجواری و همسایگی مسالمتآمیز توام با همکاری و گفتوگو است و تمام همسایگان ایران که واقع بینانه، واقعیتها و تحولات منطقهای و جهانی را در نظر میگیرند، در اولویت روابط سازنده توام با احترام متقابل قرار دارند. از نظر جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی کشوری مهم در منطقه ماست که طی سالهای اخیر در مسیری نادرست با رویکردی غیرسازنده قرار گرفته است و همین امر مصائب و بحران های زیادی را در منطقه ایجاد کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز امیدواری کرد به زودی شاهد بازگشت مقامات عربستان به مسیر خیرخواهی صادقانه برای ملت های منطقه باشیم که قطعا در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران، همچون همیشه، آماده تعامل با این کشور در چهارچوب همکاری های منطقه ای و دوجانبه خواهد بود.
یادآور می شود، ایران و عربستان از سال دی ماه ۹۴ بنا به تاکید ریاض روابط دیپلماتیک خود را قطع کرده اند و از سال ۹۶ تنها گروه هایی میان دو طرف به منظور انجام اقدامات کنسول حجاج رد و بدل شده اند./
نظر شما