به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «داریوش نویدگویی» ظهر امروز شنبه هفتم اردیبهشت در نشست خبری که در سالن تشریفات سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، گفت: حوزه فرهنگی در انقلاب و جامعه ما جایگاه ویژه دارد. انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود. 32 سال قبل در شرایطی تصمیم گرفتند که نمایشگاه کتاب تهران را برگزار کنند که در جنگ و زیر بمباران بودیم، آن زمان تشخیص دادند که کار فرهنگی ضروری است. رهبر انقلاب اسلامی که آن زمان رییس جمهور وقت بودند را از نزدیک دیدم و پی بردم که ایشان بسیار علاقه مند به کتاب هستند و در زمینه شعر، داستان و خوشنویسی آگاهی و اطلاعات زیادی دارند.
مدیر کمیته علمی فرهنگی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت: از تمام مسئولان کشور خواهش می کنم نسبت به مسایل فرهنگی و کتاب توجه ویژه داشته باشند؛ الان بحث، بحث کتاب و کاغذ است و همه باید کمک کنند. اهمیت کتاب و فرهنگ کمتر از اهمیت ارزاق عمومی نیست. همه مسئولان کمک کنند که امسال مشکل کاغذ و تولید کتاب نداشته باشیم.
وی با اعتقاد به اینکه بخش عمده و ویترین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کمیته علمی فرهنگی نمایشگاه است، افزود: بخش فروش نمایشگاه مشخص است، از قبل ناشران ثبت نام می کنند و سپس جانمایی می شوند. کمیته علمی فرهنگی نمایشگاه برای هر روز در ساعت های مشخص برنامه های خاص اعم از نشست های مختلف و رونمایی از کتاب دارد. تا امروز بیش از 100 عنوان کتاب جدید را داریم رونمایی می کنیم. تلاش کردیم کتاب هایی معرفی شود که در بین مردم جایگاه داشته باشد.
نویدگویی با اشاره به برنامه های مفصل و متنوع در هفت سالن در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تصریح کرد: هر یک از این هفت تالار را به اسم یک شخصیت نامگذاری کردیم و در درِ ورودی تالار بیوگرافی فرد را نوشتیم. تالار علامه دهخدا 120 صندلی دارد که گاهی استقبال آن قدر زیاد است که افرادی ایستاده در سالن قرار می گیرند. در تالار جلال آل آحمد بیشتر رونمایی کتاب داریم. در تالار شهید مرتضی آوینی برنامه های تخصصی در حوزه چاپ و نشر برگزار می کنیم. بخش کارنامه نشر داریم که زیر نظر کمیته علمی فرهنگی است و تازه های نشر را به نمایش می گذارد. امسال پایتخت کتاب استان یزد معرفی شده که در نمایشگاه بین المللی کتاب حضور خوبی دارد. مجموعه ای بسیار زیبا و جذاب با عنوان حجاب و عفاف داریم. به نظر بنده نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفتمان طایفه ای و قومی است. امسال تلاش شد همه بخش ها زیر سقف باشد در صورتی که سال قبل بخش هایی از نمایشگاه زیر چادر برپا بود. به هر حال مصلی مکان معتبر و مقدسی است اما ساختارش برای نمایشگاه کتاب مناسب نیست.
نظر شما