«سید موسی خادمی»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: خسارت های واره به سیل زدگان استان برآورد شده است.
استاندار لرستان، با بیان اینکه کار پرداخت خسارت ها به مردم هرچه سریع تر آغاز می شود، افزود: جبران خسارت مردم و تلاش برای بازگشت آرامش به سیل زدگان در صدر برنامه های استانداری لرستان قرار دارد.
وی با بیان اینکه سیل خسارت های زیادی به کسب و کار مردم و در حوزه کشاورزی وارد کرده است، اظهار داشت: باید محیط زیستی مناسب برای سیل زدگان تامین شود.
خادمی، با اشاره به گستردگی خسارت سیل لرستان، افزود: در شهرستان کوهدشت هنوز روستاهای اطراف سد سیمره با مشکات متعددی مواجه هستند.
استاندار لرستان، با بیان اینکه منطقه رودبار شهرستان کوهدشت در سیل اخیر با دو نوع مسئله مواجه بود، ابراز کرد: در وجه اول این شهرستان مانند دیگر مناطق استان درگیر سیل بود و خسارات زیادی به آن وارد شد.
وی تصریح کرد: سیل موجب آبگرفتگی و تخریب منال مردم، اراضی کشاورزی و باغات مردم این منطقه شد و خسارت های زیادی برجای گذاشت.
خادمی، افزود: موضوع دیگر در روستاهای اطراف سد سیمره، افزایش تراز آب بود که گاها تا ۵۰ درصد آنها به زیر آب رفتهاند.
وی بیان کرد: هماکنون افرادی که خانهشان به زیر آب رفته دچار مشکل شدهاند و عمدتا در بیرون و داخل چادر زندگی میکنند که شبکه آب و برق و راه دسترسیشان قطع شده است.
استاندار لرستان، با بیان اینکه جهت رفع مشکلات مردم تلاش خواهیم کرد، گفت: جهت یاری رساندن به مردم سیل زده منطقه رودبار اولین و اساسیترین مسئله این است که طبق قول وزیر نیرو و پیگیریهای به عمل آمده خسارات وارده به این مردم را جبران کنیم.
وی خاطرنشان کرد: جبران خسارت منازل تنها موضوع و هدف ما نیست چراکه این افراد قشر مولدی هستند که باید محل زیست مناسبی برایشان تامین کنیم.
خادمی با تاکید بر اینکه جاده دسترسی این افراد باید تامین شود، افزود: همچنین موضوع بهداشت و درمان و آموزش آنان نیز باید حل شود.
استاندار لرستان عنوان کرد: باید از طریق نفع عمومی که توسط سد برای کشور و مناطق پاییندست ایجاد شده ضررهای به وجود آمده مردم جبران شوند.
وی خاطرنشان کرد: طی مذاکراتی که با وزارت نیرو و سایر نهادها مانند سازمان مدیریت و برنامهریزی داشتیم قولهایی گرفته شده و در استان نیز به صورت جدی پیگیریم تا حقوق مردم را بگیریم و زندگی مردم به حالت عادی برگردد.
خادمی، با اشاره به اینکه مردم نیز باید توجه کنند که در ابتدا نیاز به تامین زمین مناسب برای استقرار است، افزود: ممکن است اقدامات زیرساختی اصلی مقداری زمانبر باشد و اول باید بحث اسکان موقت را حل کنیم.
وی اظهار کرد: طی هفته آینده جلسهای در وزارت نیرو خواهیم داشت تا تصمیمات لازم برای اسکان موقت گرفته شود.
خادمی، با بیان اینکه بحرانی که در لرستان به وجود آمد از سقف توان استان خارج است، اظهار کرد: برای همین وظایف تقسیمبندی و معینهایی تعیین شد که خوشبختانه تا بحال به خوبی عمل کردهاند.
نظر شما