به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «جلال الدین صادقی» امروز (7 اردیبهشت) در جلسه بررسی روند اجرای الگوی توسعه مشاغل خانگی در خراسان جنوبی اظهار داشت: بحث اشتغال و مشاغل دغدغه اصلی کشور محسوب می شود و اگر به این موضوع توجه کافی داشته باشیم خواهیم توانست این دغدغه را کاهش دهیم.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد خراسان جنوبی به طرح ملی توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در راستای برگزاری این طرح ۲۸ رشته شغلی مزیت دار در 11 شهرستان خراسان جنوبی به وجود آورده ایم.
وی با بیان اینکه طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در قالب قراردادی در مهر ماه سال 96 برای کمک به حل مشکل توسعه مشاغل خانگی در کشور منعقد شد، افزود: در راستای اجرای این طرح جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی تسهیل گر برای سازماندهی اتصال تولیدات مشاغل خانگی به بازار در کشور انتخاب شده است.
صادقی با اشاره به علل مهم بودن موضوع کسب و کارهای خانگی گفت: یکی از علت ها می توان به همخوانی بسیار خوب این مشاغل با هنجارهای فرهنگی اشاره کرد و از طرف دیگر تجربیات کشورهای پیشرفته دنیا گواه یکی دیگر از علت های مهم بودن کسب و کارهای خانگی است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در ایران بستر توسعه مشاغل خانگی نیز مهیا شده است، ادامه داد: توجه کردن به مشاغل خانگی سبب رشد و توسعه اقتصادی و کاهش آسیبهای اجتماعی خواهد شد به این دلیل که اعضای یک خانواده در کنار یکدیگر ضمن توجه به مسائل زندگی و مراقبت از فرزندان در جهت تامین معیشت خانواده، نقش موثری را ایفا می کنند.
وی با توجه به اینکه جهاد دانشگاهی در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی نقش خود را در سه مرحله و در 8 استان کشور به صورت پایلوت اجرایی می کند، افزود: مرحله اول شامل شناسایی مزیتهای منطقهای در حوزه مشاغل خانگی در خراسانجنوبی به عنوان یکی از استانهای پایلوت طرح بوده که با توجه به معیارهای دسترسی به منابع اولیه، وجود بازار بالقوه و بالفعل، وجود نیروی کار و وجود شرایط شبکه سازی، به سرانجام رسیده است.
صادقی در ادامه به مرحله دوم این طرح اشاره کرد و گفت: در این مرحله متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی پس از پایش اولیه و انجام ارزیابی و سطح بندی صورت گرفته از سوی جهاد دانشگاهی، آموزشها و دورههای رایگان بر حسب ضرورت را کسب کردند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در مرحله سوم مهم ترین و شاخص ترین موضوع اتصال به بازار تولیدات مشاغل خانگی است، ادامه داد: با پیگیری های انجام شده متوجه شدیم که این موضوع مشکل اصلی کسب و کارهای مشاغل خانگی در کشور محسوب می شود.
وی در پایان با بیان اینکه 799 نفر در بستر اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی در خراسان جنوبی ثبت نام کردند، افزود: 80 درصد از ثبت نام کنندگان را بانوان تشکیل می دهند و در راستای اجرای فاز دوم و سوم این طرح در استان ۴۰۰ نفر تحت اموزش های مرتبط با توانمندسازی قرار گرفتند.
نظر شما