مساجد، پایگاه های مروج فرهنگ سلامت در جامعه باشند

رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به نقش مساجد در ترویج فرهنگ سلامت و بهداشت در جامعه گفت: ۹۸ درصد از مردم در روستاها و شهرهای کم جمعیت از خدمات بهداشتی استفاده می کنند.

پرویز قزلباش در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان به مناسبت هفته سلامت گفت: دولت به جهت اهمیتی که به سلامت مردم قائل است، خدمات رایگان در این حوزه ارائه می کند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان توجه به سلامت جامعه را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این راستا نیز همه باید به سلامت خود به عنوان فردی ازجامعه توجه داشته باشند.

 

وی پیشگیری و آموزش حوزه بهداشت و درمان و مراقبت های اولیه بهداشتی را یکی از مولفه های مهم در سلامت جامعه خواند و ادامه داد: سیستم بهداشتی بعد از انقلاب به خاطر اهداف عدالت جویانه وعزم مسئولین در حیطه سلامت مردم و به صورت جدی سامان یافت.

 

قزلباش با یادآوری اینکه سیستم بهداشتی کشور به صورت شبکه های گسترده در دورترین و محروم‌ترین نقاط تا مراکز استان ها گسترش دارد، گفت: استاند زنجان در ارائه خدمات بهداشتی و سلامت پیشتاز است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود:  ۲۲۶ پروژه از جمله خانه بهداشت و  مراکز جامع سلامت در گستره استان پراکنده اند که یا بازسازی و یا در چهار سال گذشته مجددا احداث شدند.

 

به گفته وی، ۹۸ درصد از مردم در روستاها و شهرهای کم جمعیت از خدمات بهداشتی استفاده می کنند ولی در شهرهایی مثل زنجان این پوشش ۷۰ درصد است و علت اصلی آن هم کم توجهی خود مردم به سلامت شان در شهرها و یا دردسترس بودن مراکز خصوصی و مطبهای پزشکان است.

 

قزلباش با یادآوری اینکه 91 درصد از جمعیت یک بار خدمات بهداشت و سلامت را دریافت کرده اند، گفت: از 9 درصد باقی مانده که خدمات دریافت نکرده اند۷۰ درصد آقایان و۳۰ درصد خانم‌ها هستند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه 97 درصد دارو در داخل کشور تولید می شود، خاطرنشان کرد: هدف دشمنان از تحریم هایی که در عرصه دارو وتجهیزات پزشکی بر کشور اعمال می شود، مردم و بالاخص اقشار آسیب پذیرهستند و قطعا شرایط موجود و بحران های اقتصادی و تحریم ها در سلامت مردم تاثیر می گذارد.

 

به گفته قزلباش با آگاهی وپیگیری و استفاده از امکانات می توانیم این آسیب ها را به حداقل برسانیم و در این شرایط نیز مسئولیت خدمتگذاران در عرصه بهداشتی بسیار سنگین است و تلاش کنند تا مردم علیرغم محرومیت ها، آسیب پذیری کمتری از لحاظ بهداشت و در مان داشته باشند.

 

وی در ادامه با یادآوری اینکه مساجد و حوزه‌های علمیه می‌توانند هادی و مروج فرهنگ سلامت باشند، خاطرنشان کرد: به لحاظ قدرت اجتماعی، روحانیت در قلب مردم جای دارند و مردم به این قشر اعتماد دارند و می‌توانند در بحث سلامت جامعه بر تک تک افراد تأثیرگذار باشند .
 

کد خبر 784209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha