دسته بندی بانک ها برای کمک به رونق تولید

بانک مرکزی در ابتدای سال پس از اعلام عنوان سال از سوی مقام معظم رهبری سیاست های خود را برای تحقق شعار سال از سوی رییس کل خود اعلام کرده بود و حالا در راستای کمک به رونق تولید بانک مرکزی دسته بندی بانک ها را در دستور کار دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، رهبر معظم انقلاب چند سال است که در نامگذاری سال ها بر موضوع اقتصادی تاکید و تکیه دارند چرا که از نگاه ایشانم در این سال ها «اقتصاد» یکی از مهمترین مسائل مطرح در کشور است. ایشان از سال ۱۳۷۸ با تعیین شعارهای سالانه، راهبرد مشخصی را برای همان سال مشخص کردند. در بین عناوین اقتصادی نیز، تاکید راهبردها و استراتژی‌های ایشان بر «کار و تولید» بوده است چرا که امروز بیکاری به ویژه در یک دهه اخیر به یکی از ابرچالش‌های اقتصادی تبدیل شده و به عنوان اولویت نخست دولت بارها از آن یاد شده است.

 

ایشان در بخش از پیام نوروزی خود تاکید کرده اند: «مشکل اساسی کشور، همچنان مشکل اقتصادی است؛ بخصوص در این ماه‌های اخیر، مشکلات معیشتی مردم زیاد شد. بخشی از اینها مربوط است به مدیریّتهای نارسا در زمینه‌ مسائل اقتصادی که اینها حتماً بایستی جبران بشود. برنامه‌هایی وجود دارد، تدابیری اندیشیده شده که ان‌شاءاللّه این تدابیر در طول سال جاری، سالی که امروز از این لحظه شروع می شود ــ سال ۹۸ ــ بایستی به ثمر بنشیند و مردم آثار آن را احساس بکنند. آنچه من عرض میکنم، این است که مسئله‌ فوری کشور و مسئله‌ی جدّی کشور و اولویّت کشور فعلاً مسئله‌ «اقتصاد» است. در مسئله‌ اقتصاد مسائلی که داریم زیاد است: بحث کاهش ارزش پول ملّی یک مسئله‌ مهم است، بحث قدرت خرید مردم همین جور، بحث مشکل کارخانه‌جات و کم‌کاری و احیاناً تعطیل بعضی از کارخانه‌جات از این قبیل است. اینها مشکلات است. آنچه من مطالعه کردم و از نظر کارشناس‌ها استفاده کردم، کلید این همه، عبارت است از «توسعه‌ تولید ملّی».»

 

پس از بیانات ایشان و با آغاز سال کاری نهادها و دستگاه های مختلف در خصوص رفع این دغدغه رهبری و در راستای افزایش تولید برنامه ریزی و سیاست گذاری هایی را تدوین کرده اند که در بین بخش های مهم اقتصادی شبکه بانکی نیز تلاش های خود را برای افزایش تولید در سال جاری با جدیت بیشتری دنبال کرد و در این راستا بانک مرکزی نسبت به دسته بندی بانک ها برای افزایش تولید اقدام کرده است.

 

مدیرعامل بانک صادرات در این باره به تسنیم گفته است: «یکی از برنامه کلی با بانک مرکزی برای تحقق شعار رونق تولید داریم و براساس آن بانک‌ها باید هر کدام در این خصوص فعالیت کرده و گزارش عملکرد خود را به دستگاه‌های مربوطه نیز ارائه دهند اما برنامه دیگری بین بانک‌ها با هماهنگی بانک مرکزی در حال اجراست که بانک‌ها برای کمک به رونق تولید در بخش‌های مختلف تعیین شده‌اند، به‌عنوان مثال چند بانک مسئول حمایت از رونق تولید مسکن، خودرو و کشاورزی و... شده‌اند.»

 

«حجت‌الله صیدی» با اشاره به اینکه بانک صادرات طرح طراوت را که طرح اعتباری ویژه تولید است از روزهای نخست سال جاری اجرایی کرده است، تصریح کرد: همان‌طور که از فرمایشات مقام معظم رهبری مشخص است، رونق تولید تمام زنجیره تولید را در بر می‌گیرد. عامل مهمی در رونق تولید وجود دارد به‌نام تقاضای کل، در این طرح بنا داریم با تحریک تقاضای کل بتوانیم به بخش تولید کمک کنیم. بخشی از کارخانجات کشور هم‌اکنون زیر ظرفیت کار می‌کنند به این دلیل که تقاضایی برای آنها وجود ندارد. در این طرح مصرف‌کننده نیز می‌تواند اعتبار دریافت کند تا کالای مورد نیاز خود را خریداری کند. در این بانک با تأمین اعتبار نقدی ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومانی می‌توان به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از چرخه تولید کمک کرد.»

 

بنابراین گزارش، رییس کل بانک مرکزی در ابتدای سال جاری پس از اعلام نام سال از سوی مقام معظم رهبری در پست اینستایی خود در مورد نام‌گذاری سال ۱۳۹۸ نوشته بود: «توجه به تأمین مالی پروژه‌ای تولیدی و تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از طرف سیستم بانکی کشور، همراه با تمرکز بانک مرکزی بر تأمین ارز مواد اولیه و واسطه‌ای تولید و مقابله جدی با روش‌ها و تصمیماتی که ارز حاصل از صادارت نفتی و غیرنفتی کشور را صرف واردات غیرضرور و ضد تولید می‌کند.

 

رونق تولید و تقویت ارزش پول ملی در گرو چند نکته مهم است:

کاستن از وام‌های تکلفی کاهنده توان بانک‌ها.

تلاش برای کاستن فشار ناترازی بودجه جاری دولت بر سیستم بانکی و بانک مرکزی.

کاهش معوقات بانکی و فروش اموال مازاد بانک‌ها.

پیگیری با قدرت اصلاح ترازی بانک‌های کشور.

برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد.

اصلاح نقشه تجاری کشور و مبادی وارداتی و مقاصد صادراتی و از این طریق کاهش نیاز کشور به ارزهای مورد هدف تحریم‌های آمریکا./

 

 

کد خبر 784173

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha