به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، نوسانات قیمتی در کالاهای اساسی در چند ماهه اخیر نگرانی هایی را برای اقشار مردم در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان ایجاد کرده است که با افزایش تقاضا برای این محصولات مجدد شاهد کمبود عرضه و به دنبال آن افزایش قیمت ها باشیم که در همین رابطه وزیر صنعت، معدن و تجارت چندی پیش در دومین جلسه ستاد تنظیم بازار در سال ۹۸ که به بررسی در خصوص برنامه های ستاد تنظیم بازار برای تامین کالاهای اساسی ماه مبارک رمضان اختصاص داشت گفته بود که «برای تامین کالاهای اساسی مشکلی نداریم. اقلام مورد نیاز ماه مبارک رمضان بررسی و تامین می شود.»
«رضا رحمانی» گفته بود: «زمان ماه مبارک رمضان و اقلام اساسی مورد نیاز مردم مشخص است. به نکتههایی مثل تامین مرغ و حتی تهیه خرما توجه داشته باشیم. اگر نیاز به واردات داریم پیش از آنکه با مشکل مواجه شویم، باید اقدام کنیم. همیشه باید تامین کالا را جدی بگیریم. حتی در شرایط جدید مشکلی برای تامین نداریم و اگر به موقع عمل کنیم مشکلی پیش نمیآید.»
حالا در راستای تامین کالاهای مورد نیاز برای ماه مبارک رمضان سهمیه برنج، شکر، روغن، گوشت و مرغ استانها برای ماه رمضان اعلام شد. دبیر ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه با آغاز صادرات، قیمت تخم مرغ در بازار داخلی قرار نیست افزایش یابد اضافه کرده است: «وزارت جهاد کشاورزی و تولیدکنندگان این محصول، نیاز داخلی را در جهت تغییر نیافتن قیمت تامین میکنند. در این محصول مازاد تولید ایجاد شده و از آنجا که هم باید به فکر مصرف کننده باشیم و هم تولید کننده، اجازه دادیم این محصول صادر شود تا تولید برای تولیدکنندگان توجیه پذیر باشد و مرغداران کسب و کار خود را رها نکنند.»
تسنیم به نقل از «عباس قبادی» آورده است: «بالغ بر 30 هزار تن برنج سهمیه ماه مبارک رمضان است که با تزریق آن به بازار قیمت این محصول تعدیل میشود. برای کاهش قیمت خرما نیز مقرر شد تا با افزایش عرضه این محصول به بازار و ایجاد غرفه توزیع مستقیم در میادین تره بار، قیمت این محصول کنترل شود.»
وی در رابطه با مرغ مازاد تولید کشور نیز اظهار داشت: «برای رفع نگرانی تولید کنندگان مقرر شد شرکت پشتیبانی امور دام، مرغ مازاد تولید را از مرغداران خریداری کند و در زمانی که مازاد مصرف ایجاد شد این مرغها را به صورت یخ زده به بازار عرضه کند.»
یادآور می شود: در دومین جلسه ستاد تنظیم بازار در سال ۹۸ قبادی تاکید کرده بود که «قرار نیست در ماه مبارک رمضان افزایش قیمت داشته باشیم. قیمت ها در سایت سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان درج شده است. قیمت مرغ همچنان 11500 است؛ البته هم اکنون وزارت جهاد کشاورزی روزانه 1250 تن مرغ در میدان اصلی شهر تهران توزیع می کند. در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران هم مرغ توزیع می شود.»/
نظر شما