دلار در کانال ۱۴ هزار تومان/هفته طلایی بورس در ابتدای اردیبهشت

دلار در کانال ۱۴ هزار تومان، هفته طلایی بورس در ابتدای اردیبهشت، دریافت مدارک از صرافان متقاضی ورود به بازار، ارسال ۳۰ هزار بسته لوازم خانگی برای ۱۰ استان سیل زده، ۱۷۴ هزار واحد در سیل اخیر آسیب دید برخی از اخبار اقتصادی امروز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (ششم اردیبهشت ماه) به شرح زیر است:

۱۷۴ هزار واحد در سیل اخیر آسیب دید/۷۳ هزار واحد نیازمند تخریب و احداث مجدد

«عزیز الله مهدیان» شب گذشته (پنجشنبه پنجم اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره میزان خساراتی که سیل به استان های کشور وارد کرده به ارائه توضیحاتی پرداخت و با بیان اینکه براساس ارزیابی‌ها کل واحد‌های مسکونی خسارات دیده در استان‌های سیل زده ۱۷۴ هزار واحد است، گفت: «73 هزار واحد باید تخریب و احداث شود و بقیه واحدهای مسکونی نیاز به تعمیر دارند.»

 

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور با اشاره به آغاز روند تشکیل پرونده برای بازسازی واحدهای مسکونی خسارات دیده گفت: «همه افرادی که خسارات دیده اند با مدارک خود سریع به بنیاد مسکن مراجعه و تشکیل پرونده دهند. با هماهنگی سازمان ثبت اسناد نیز برای واحدهای مسکونی که مدارک آنها مفقود شده است المثنی صادر می شود.»

 

وی با بیان اینکه معادل خسارات خانه های استان های گلستان و مازندران بودجه 24 هزار واحد پیش بینی شده است که برای بقیه نیز به مرور تامین بودجه می شود، ادامه داد: «مردم می توانند تعمیر خانه های خود را آغاز کنند و با مراجعه به ما هزینه تعمیر واحدهای مسکونی خود را دریافت کنند.»

 

ارسال ۳۰ هزار بسته لوازم خانگی برای ۱۰ استان سیل زده

«سید مصطفی سید هاشمی» شب گذشته (پنجشنبه پنجم اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به تشریح اقدامات انجام شده از سوی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای استان های سیل زده کشور پرداخت و با بیان اینکه تنها درخوزستان برای ساخت 20 هزار واحد مسکونی با بنیاد مسکن قرارداد بسته ایم، گفت: «طبق این قرارداد ستاد فرمان امام (ره) تامین منابع را برعهده دارد و بنیاد مسکن نیز کار ساخت را انجام می دهد.»

 

معاون برنامه ریزی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه این ستاد در سایر استانها هنوز وارد حوزه مسکن نشده است اما امدادرسانی ستاد اجرایی فرمان امام به روش های دیگر یا در بخش های دیگر درحال انجام است، گفت: «350 هزار واحد مسکونی در استان لرستان و خوزستان تحت پوشش بیمه برکت هستند که براساس خسارات سقف پرداختی برای هر واحد 40 میلیون تومان است. در استان لرستان 90 هزار واحد مسکونی تحت پوشش بیمه برکت قرار دارند.»

 

وی با بیان اینکه از یک سال گذشته بنیاد احسان برکت راه اندازی و در 10 استان گروه های جهادی برای مقابله با حوادث طبیعی مستقر شدند، ادامه داد: «این ستاد به غیر از کمک های امدادی به سیل زدگان برای استقرار مردم در خانه های خودشان تلاش می کنند.»

 

هاشمی با اشاره به اینکه ستاد اجرایی فرمان امام برای 10 استان سیل زده 30 هزار بسته لوازم خانگی شامل یخچال، اجاق گاز، پتو، لوازم اشپزخانه و فرش در نظر گرفته است، گفت: «برای استان گلستان 4 هزار بسته فرستاده شده است و تا پایان اردیبهشت همه 30 هزار بسته به انبارهای ستاد اجرایی دراستان های سیل زده وارد می شود. همچنین 325 هزار بسته دانش آموزی نیز در 10 استان توزیع می کنیم.»

 

دریافت مدارک از صرافان متقاضی ورود به بازار

«یکی از دغدغه‌های بانک مرکزی برای ساماندهی بازار ارز و پاسخ‌گویی به نیازهای طبیعی مردم، راه‌اندازی یک بازار متشکل ارزی برای معامله آزاد، اعم از نقد و حواله اسعار بین‌المللی توسط کارگزاران (بانک‌ها و صرافی‌های مجاز) بوده است. این بازار با مشارکت بانک‌ها و صرافی‌های مجاز و نظارت و بازارگردانی بانک مرکزی در آینده نزدیک به‌طور گام به گام و با تمرکز بر معاملات نقدی راه‌اندازی می شود. صادرکنندگان هم می‌توانند در چارچوب مقررات اعلامی، بخشی از ارز صادراتی خود را در این بازار عرضه کنند که این اقدام موجب شفافیت شکل‌گیری نرخ تعادلی ارز می‌شود و تجربه مفیدی برای معاملات حواله‌های تجاری در سامانه نیما است.»

 

اینها گفته های رییس کل بانک مرکزی در سال گذشته است که از همان زمان تلاش های این بانک برای ایجاد بازار متشکل ارزی آغاز شد و در پایان سال دستور العمل و شیوه نامه تشکیل بازار متشکل ارزی با هماهنگی های صورت گرفته در بانک مرکزی تدوین شد و مسئولان خبر دادند که با آغاز سال جدید شاهد ساماندهی در بازار ارز با ایجاد این بازار هستیم و به دنبال آن رئیس کل بانک مرکزی (18 فروردین) در دیدار نوروزی با اصحاب رسانه خبر داده که بازار متشکل ارزی تا پایان فروردین عملیاتی می‌شود.

 

در ادامه تلاش ها برای شکل گیری این بازار 29 فروردین اولین جلسه هیات مدیره تشکیل و مدیرعامل بازار متشکل ارزی برگزار شد. در این جلسه با تصمیم هیات مدیره مقرر شد کلیه صرافی های مجاز و بانک های عامل از درگاهی که متعاقبا اعلام می شود، نسبت به اخذ کد کارگزاری بازار متشکل ارزی اقدام کنند و حالا بر اساس آخرین اخبار در این باره بازار متشکل ارزی اکنون در مرحله دریافت مدارک از صرافان متقاضی ورود به بازار است و همزمان با آن معاملاتی به صورت پایلوت و آزمایشی در سامانه این بازار در حال انجام است تا طبق وعده بانک مرکزی در اردیبهشت ماه اجرایی شود.

 

هفته طلایی بورس در ابتدای اردیبهشت/رشد ۳۸۰۰ واحدی شاخص کل

بورس در تالارهای مختلف از ابتدای سال جاری تاکنون رشد قابل ملاحظه ای را داشت به طوری که در اواخر فروردین ماه به روزهای طلایی رسیده بود و رکورد رشد شاخص کل را طی فعالیت 50 سال خود زد. به طوری که تالارهای مختلف بورس کالای ایران طی فروردین ماه سال ۹۸، شاهد معامله بیش از یک میلیون و ۲۶۹ هزار تن انواع کالا به ارزش ۷۳ هزار میلیارد ریال بود.

 

تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالا شاهد معامله افزون بر ۹۳۹ هزار و ۴۰۹ تن انواع کالا به ارزش بیش از ۴۸ هزار و ۱۰۲ میلیارد ریال در دو بخش داخلی و صادراتی بود. در تالار محصولات کشاورزی بورس کالا نیز طی ماه گذشته شاهد معامله ۱۰کیلوگرم زعفران رشته ای بود و در بازار فرعی نیز طی این مدت معامله ۴ هزار و ۱۴۴ تن کالا را تجربه کرد.

 

بر اساس بررسی های شبکه پولی بانکی آمارها نشان می دهد که در پایان معاملات هفته اول اردیبهشت تالار شیشه ای، شاخص کل با ۳.۸۶۶ واحد افزایش مواجه شده است. در پایان معاملات هفته منتهی به ۴ اردیبهشت ماه ۹۸، شاخص کل با ۳.۸۶۶ واحد افزایش  معادل ۱.۹۳ درصد نسبت به هفته قبل، به رقم ۲۰۳.۷۷۷ واحد رسید.

 

بر اساس این بررسی ها شاخص بازار اول با ۲۸۳۱ واحد افزایش به ۱۵۲.۹۰۷ واحد و شاخص بازار دوم با ۷.۷۷۶ واحد افزایش به ۳۹۲.۶۴۱ واحد رسید و به این ترتیب شاخص بازار اول ۱.۸۹ و شاخص بازار دوم  هر دو با ۲.۰۲ درصد افزایش نسبت به هفته قبل همراه شدند.

 

طلا گرمی ۴۴۰ هزار و ۱۶ تومان/ دلار در کانال ۱۴ هزار تومان

هر گرم طلای 18 عیار امروز (جمعه ششم اردیبهشت ماه) ۴۴۰ هزار و۱۶ تومان ارزش‌گذاری شده است و هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۷۸دلار معامله می‌شود. همچنین در روز جاری هر گرم طلای 24 عیار نیز با قیمت 589 هزار و 800 تومان ارزشگذاری شده است.

 

بنابراین گزارش قیمت ها در بازار سکه نیز در روز جاری (6 اردیبهشت) به این صورت است که سکه بهار آزادی طرح جدید با قیمت 4 میلیون و 910 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم با قیمت 4 میلیون و 750 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی با قیمت 2 میلیون و 750 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی با قیمت یک میلیون و 750 هزار تومان و سکه یک گرمی با قیمت 950 هزار تومان مبادله می شود.

 

امروز (6 اردیبهشت) در بازار ارز نیز صرافی‌های بانک‌ها قیمت دلار را ۱۳ هزار و ۸۷۰ تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۳ هزار و ۸۰۰ خریداری می‌کنند. یورو در این صرافی ها با قیمت 15 هزار و 700 تومان خریداری می شود و با قیمت 15 هزار و 800 تومان به فروش می رسد.

 

قیمت ارزها در بازار آزاد نیز به این صورت است که دلار با قیمت 14 هزار و 50 تومان، یورو با قیمت 15 هزار و 800 تومان، پوند با قیمت 18 هزار و 100 تومان، درهم با قیمت 3 هزار و 840 تومان، لیر با قیمت 2 هزار و 400 تومان، یوان چین با قیمت 2 هزار و 100 تومان، دلار کانادا با قیمت 10 هزار و 580 تومان، دلار استرالیا با قیمت 9 هزار و 900 تومان و کرون سوئد با قیمت 14 هزار و 817 تومان ارزشگذاری شده است.

 

قیمت خودروهای داخلی ۶ اردیبهشت

قیمت خودروهای داخلی امروز جمعه ۶ اردیبهشت نشان از حفظ روند افزایش قیمت در بازار آزاد دارد.

 

البته پراید تنها خودروی ایرانی است که امروز افزایش قیمت نداشته است.

 

بنابراین گزارش، اگرچه روز گذشته قیمت ها ثبات نسبی نسبت به روزهای قبل از آن داشت اما امروز بازهم گران شدن خودرو ادامه یافته است.

 

این در حالی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت امروز اعلام کرده که خودروسازان را موظف کرده تا پایان مهرماه پیش فروش هایی که متعهد شده اند را تحویل دهند.

 

از سویی دیگر، به نظر می رسد فروش فوری خودروسازان به صورت روزانه دیگر ادامه ندارد.

 

بیمه تمام واحدهای مسکونی با تشکیل صندوق حوادث طبیعی

در صورت تصویب لایحه تاسیس صندوق بیمه همگانى حوادث طبیعى که هنوز در کش و قوس بین دولت، مجلس و شورای نگهبان است با تحت پوشش بیمه قرار گرفتن تمام واحدهای مسکونی خسارات ناشی از این حوادث به حداقل می رسد.

 

در این رابطه دبیر کارگروه آتش سوزی سندیکای بیمه گران به ایبنا گفته است: «اگر فرض را بر این بگذاریم که لایحه تصویب شده در دولت به تصویب مجلس و شورای نگهبان نیز برسد، تمامی واحدهای مسکونی در کشور در قالب سرمایه محدودی تحت پوشش خسارت های آتش سوزی و حوادث طبیعی قرار می گیرند.»

 

«علیرضا مقرب» تاکید کرد: «در صورت تصویب این لایحه، دست کم تمامی منازل مسکونی برابر حوادث طبیعی از قبیل سیل و زلزله تحت پوشش بیمه خواهند بود و افراد در صورت نیاز می توانند بیمه نامه های تکمیلی برای واحدهای خود تهیه کنند. پوشش بیمه اتکایی صندوق حوادث طبیعی نیز با نظارت بیمه مرکزی مدیریت خواهد شد تا هیچ گونه نگرانی در این خصوص وجود نداشته باشد و در زمان وقوع حوادث، کمترین فشار به مردم و دولت وارد شود.»/

 

 

 

 

 

 

کد خبر 784060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha