ایران آماده جذب ۵۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی

تاثیر سرمایه گذاری خارجی بر رشد اقتصادی بر کسی پوشیده نیست و کشورمان بنا بر آمارهای جهانی توانسته در این زمینه به رشد خوبی دست یابد و در ادامه این مسیر وزیر اقتصاد از آمادگی ایران برای جذب ۵۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی خبر داده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، امروزه تأثیر سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی به صورت تئوری و تجربی به اثبات رسیده است. کشورهای توسعه یافته دارای تجربه استفاده از سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی برای رسیدن به رشد اقتصادی پایدار هستند که نمی‌توان نقش بازارهای مالی در این کشورها را نادیده گرفت.

 

بنابراین گزارش، کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد (آنکتاد) همه ساله گزارشی از میزان سرمایه گذاری خارجی در سطح جهانی و با تکیه بر آمارهای کشورها با عنوان Word Investment Report تهیه و به طور همزمان در ۱۴۱ کشور جهان منتشر می‌کند.

 

در گزارش سرمایه گذاری خارجی جهانی ۲۰۱۸ روند سرمایه‌گذاریهای خارجی صورت گرفته در سال ۲۰۱۷ به تصویر کشیده شده است. بر اساس این گزارش، میزان سرمایه‌گذاری خارجی در ایران طی سال ۲۰۱۷ به ۵ میلیارد و ۱۹ میلیون دلار رسیده که نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داشته است.

 

این گزارش حاکی است، میزان سرمایه‌گذاری خارجی در  ایران در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۳ میلیارد و ۳۷۲ میلیون دلار برآورد شده بود.کشورمان پتانسیل های فراوانی در بخش های مختلف برای سرمایه گذاری دارد که گزارش های جهانی نیز حاکی از آن است که با اقدامات و برنامه ریزی های صورت گرفته شاهد رشد در میزان سرمایه گذاری خارجی هستیم و در ادامه اقدامات دستگاه های مختلف برای توسعه سرمایه گذاری خارجی وزیر اقتصاد و امور دارایی کشورمان از آمادگی ایران برای واگذاری بیش از ۵۰ میلیارد دلار طرح و پروژه زیر بنایی جهت سرمایه گذاری و تامین مالی خارجی خبر داده است.

 

«فرهاد دژپسند» که در راس هیاتی جهت شرکت در دومین اجلاس بین المللی «ابتکار کمربند راه» به پکن سفر کرده است این مطلب را در پانل تخصصی هماهنگی در سیاستگذاری های این اجلاس بیان کرده است. شادا به نقل از وی آورده است: «موقعیت ژئوپلتیک و ژئو استراتژیک ایران به عنوان یکی از امن ترین کشورهای منطقه، همسایگی با ۱۵ کشور در یک منطقه راهبردی از جهان، که می توان از آن به عنوان مرکز تبادل تجارت منطقه ای یاد کرد، ذخایر عظیم انرژی و وجود ظرفیت های سرشار در حوزه های حمل و نقل اعم از ریلی، دریایی و ترانزیت، گردشگری و سلامت، زمینه هایی است که کشورهای مشمول ابتکار کمربند- راه، با محوریت این طرح عظیم، می توانند از این فرصت به خوبی استفاده نموده و باعث شکوفایی اقتصاد کشورهای عضو و جهان شوند.»

 

وی تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران نگاه همکاری بلندمدت با جمهوری خلق چین داشته و در حال تهیه برنامه بلند مدت برای همکاری با آن کشور در قالب ابتکار «کمربند – راه» است و از تمامی امکانات خود برای پیشبرد این طرح استفاده می کند.همچنین در این زمینه از همکاری تمامی کشورهای مرتبط با طرح به طور ویژه استقبال می کنیم.»

 

یادآور می شود: یکی از ضرورت‌های رونق تولید بهبود ضریب بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود است. تامین منابع را می‌توان در حوزه داخلی و خارجی و با استفاده از این ظرفیت‌ها رقم زد. در قانون برنامه ششم توسعه مصوب شده که دولت می‌تواند از سرمایه‌گذاری خارجی تا ۶۰ میلیارد دلار در سال استفاده کند و وزارت امور اقتصادی و دارایی تلاش کرد که در بحث سرمایه‌گذاری خارجی و فاینانس از دیپلماسی خارجی استفاده کند تا عملکرد این بخش را افزایش دهد./

کد خبر 783989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha