به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، توسعه بنادر و استفاده از پتانسیل های این حوزه همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. ایشان بارها در دیدارهای خود با مقامات این حوزه بر این موضوع تاکید داشتند که باید برنامه ریزی های مدون و سیاست گذاری های طولانی مدت و دنباله داری برای توسعه بنادر صورت گیرد چرا که این بخش علاوه بر اینکه می تواند تامین کننده بسیاری از نیازهای داخلی کشور و نیازهای ساکنان این مناطق باشد می تواند زمینه توسعه تعاملات بین المللی را نیز برای کشورمان ایجاد کند و در پی این تعاملات زمینه ارزآوری بیشتری برای کشور باشند.
با این توصیه ها و تعاریف سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان نهادی که به صورت مستقیم با این بخش در ارتباط است نسبت به تدوین برنامه ها و سیاست ها برای تحقق این مهم اقدام کرده است بر این اساس قرار است نقشه راه هوشمند سازی بنادر کشور تا سال ۱۴۰۰ به عنوان مرحله نخست هوشمندسازی نهایی میشود.
سازمان بنادر و دریانوردی در این باره به نقل از «محمد قائم تاجگردون» امروز (پنجشنبه پنجم اردیبهشت) در اختتامیه نشست ارزیابی استقرار دولت الکترونیک در این سازمان آورده است: «الزامات دولت الکترونیک و همچنین تجربه بنادر موفق در جهان، دو الگو اصلی سازمان بنادر در ارائه خدمات پیشرفته الکترونیکی به ذی نفعان محسوب میشود. رویکرد این سازمان، رقابت پذیری و برخورداری از برنامه مشخص در توسعه زیرساختهای دولت الکترونیک است.»
تاجگردون از پنج هدف اختصاصی و دوازده برنامه طراحی شده برای پیشبرد ۱۱ پروژه مصوب در نقشه راه هوشمندسازی بنادر خبر داد و آن را راهکاری عملگرا در جهت رفع مشکلات اساسی در بنادر دانست و گفت: «به نظر میرسد با اجرای این برنامهها در قالب یک بسته کامل، ظرف سه سال پیشرفت قابل ملاحظهای را در بنادر کشور شاهد باشیم.»
بر اساس این گزارش، تیم ارزیاب در اختتامیه نشست ارزیابی استقرار دولت الکترونیک در سازمان بنادر، «برجستگی کار تیمی»؛ «برخورداری از حمایت سازمانی و پشتیبانی مدیرعامل این سازمان از روند استقرار خدمات الکترونیکی» و «برخورداری از نقشه راه هوشمند سازی به عنوان سند مهم و مفید» را به عنوان بخشی از نقاط قوت سازمان بنادر در حوزه اجرای فرایند استقرار دولت الکترونیک برشمرد.
همچنین بنابر اعلام تیم ارزیاب، «تعدد سامانهها و چگونگی ارتباط آنها با یکدیگر»، «نیاز به شاخص گذاری دقیق در ارزیابی اهداف و برنامه ها»، «ضرورت به روزآوری و یکپارچه سازی فرایندها و دستورالعمل ها» و «باز تعریف ارتباط نقشه راه هوشمند سازی با سایر اسناد بالادستی کشور و اسناد بین المللی»، از نقاط قابل بهبود در روند استقرار دولت الکترونیک سازمان بنادرعنوان شد.
یادآور می شود: کشورمان با داشتن 14 بندر فعال جزو کشورهایی است که حمل و نقل دریایی در آن رونق فراوانی دارد. این بنادر به عنوان مهمترین پایانه های تجاری کشور بخش عمده ای از واردات و صادرات را انجام می دهند. بر اساس آخرین مطالعات و آمارهای جهانی در زمینه شاخص رقابت پذیری بنادر ایران در شاخص رقابت پذیری در سال 2017 رتبه 69 را داشتهاند. همچنین جایگاه بنادر ایران در شاخص حمل و نقل رتبه 57 و در زیرشاخص کیفیت بنادر جایگاه 71 را از آن خود کردهاند. در راستای توسعه بنادر کشور 29 آذر97 نیز 19 قرارداد تفاهم سرمایه گذاری میان سازمان بنادر و بخش خصوصی به مبلغ ۱۸ هزار میلیارد امضا شده است./
نظر شما