نشست معرفت آموختگان دوره‌های اسلام ناب در گام دوم انقلاب برگزار شد

نشست معرفت آموختگان دوره‌های اسلام ناب در گام دوم انقلاب در دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست معرفت آموختگان دوره‌های اسلام ناب در گام دوم انقلاب شامگاه چهارشنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه علمیه، حجت الاسلام والمسلمین قاسمیان تولیت مدرسه علمیه مشکات و حجت‌الاسلام مهدیان و حجت‌الاسلام جلالی از اساتید حوزه علمیه در دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین قاسمیان تولیت مدرسه علمیه مشکات طی سخنانی گفت: قرآن مقابل تنش‌زایی دشمنان حالت تهاجمی دارد اما دینی که به ما آموزش داده شده ظاهرا چنین نیست بسیار مهربان و دنبال تنش‌زدایی است.

وی افزود: به عنوان مثال افراد قرآنی انقلابی و جنگنده هستند، قرآن کریم زمانی نازل شد که پیامبر(ص) در موضع قدرت بودند توانستند حکومت تشکیل دهند اما زمان ائمه معصومین(ع) چنین نبود و آنها صرفا دنبال حفظ اصل اسلام و هویت شیعه بودند بر همین اساس توضیح دادن بر اساس قرآن و روایت متفاوت می‌شد.

تولیت مدرسه علمیه مشکات ادامه داد: از بین خمس و زکات قرآن کریم به زکات بسیار توصیه کرده است اما چون زمان ائمه معصومین(ع) زکات به دست خلفای غاصب می‌رسید آنان مجبور شدند بر روی خمس بسیار تاکید داشته باشند که از این طریق جامعه اسلامی را در مسیر دین مدیریت کنند.

حجت الاسلام والمسلمین قاسمیان با تاکید بر اینکه فضای دوران پیامبر(ص) با ائمه معصومین(ع) بسیار متفاوت بود، عنوان کرد: بر اساس همین تفاوت در بسیاری از معارف اسلامی اشتباهاتی رخ داده است زمان اهل‌بیت(ع) فضا بسیار فتنه‌گونه بود و همین امر سبب می‌شد که تحلیل رفتار امام بسیار سخت و پیچیده شود.

وی با بیان اینکه امام راحل قرآن را به ظاهر اولیه خود برگرداند، اظهار کرد: امروز اگر ما قرآن بخوانیم خواهیم فهمید که منافقان چگونه عمل کردند، امروز روز بازگشت به قرآن کریم است اگر می‌خواهیم اسلام ناب محمدی را خوب درک کنیم باید به قران رجوع کنیم باید خطوط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و همه چیز ما بر اساس مفاد آیات قرآن باشد.

تولیت مدرسه علمیه مشکات با بیان اینکه همه آیات قرآن کریم پیام انقلابی دارد، گفت: پس از اینکه چهارچوب‌ها بر اساس آیات قران کریم تنظیم شد باید به روایات اهل‌بیت(ع) رجوع کرده و آنها را با قرآن کریم تطبیق داد.

حجت الاسلام والمسلمین قاسمیان افزود: دین اسلام و قرآن کریم چون ظلم ستیز است سبب تنش‌زایی و دشمن تراشی می‌شود در گام دوم انقلاب ما باید به اسلام ناب و قرآن رجوع کنیم امروز تبین اسلام ناب محمدی از نان شب واجب‌تر است زیرا با همین امر زمینه ظهور فراهم می‌شود.

در ادامه نشست حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه علمیه گفت: امام راحل با قدرت تحلیل بالایی که داشتند زمینه شیوع اسلام آمریکایی را مشاهده می‌کردند و همواره بر اسلام ناب محمدی در مقابل اسلام آمریکایی تاکید داشتند.

وی افزود: مشکلات مختلف امروز جامعه ما ناشی از عدم شناخت و نبود دقت برای مرزبندی بین اسلام ناب محمدی با اسلام آمریکایی است.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با اشاره به مثال‌هایی عنوان کرد: کاهش مقاومت در خارج از مرزها نتیجه دیپلماسی اسلام آمریکایی است، مشکلات اقتصادی کشور، انقلابی نبودن برخی از اهالی حوزه علمیه  یا مرزبندی سیاسی اصلاحات و اصولگرا برای ایجاد خفقان سیاسی در کشور همه و همه ناشی از اسلام آمریکایی است.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: باید منشا پیدایش اسلام آمریکایی در تقابل با اسلام ناب محمدی در ابعاد مختلف به ویژه از نظر اجتماعی مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد که پس از امام راحل این تقابل به کجا رسید و اینکه دعوا بین چه کسانی بود و امام راحل با آن همه حکمت و عمق نظری که داشتند چرا این همه بر این موضوع تاکید می‌کردند.

وی با بیان اینکه درباره مرزبندی بین اسلام ناب محمدی با اسلام آمریکایی کم‌کاری زیادی شده است، اظهار کرد: امروز مرزبندی بین اسلام حقیقی و اسلام آمریکایی شکل تاریخی به خود گرفته و گویا نزد افکار عمومی جامعه محو شده است چرا این مرزبندی جدی امام راحل نه تنها در مدارس که حتی در دانشگاه‌ها مطالعه و بررسی نمی‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: حتی برخی آموزه‌های حوزه‌های علمیه زمینه‌ساز آغاز اسلام آمریکایی در جامعه شده است که با آن نمی‌توان بین اسلام آمریکایی و اسلام ناب محمدی تفکیک قائل شده و برای جامعه تبین کرد. در دعوای بین اسلام آمریکایی و اسلام ناب محمدی حتی سکولارها هم متوجه شدند که می‌توانند با بخشی از دین و معنویت ریشه اسلام ناب محمدی را زده و به اهداف شوم خود برسند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه به معارف موجود در قرآن و روایات کم توجهی شده است، گفت: امروز ما در جبهه جدیدی قرار داریم و بدون شک برای درک بهتر مرز اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی باید به کتاب‌های اصلی دین نظیر قرآن و روایات و تاریخ اسلام بیشتر توجه کرد، متجدد معابانه با اسلامیزه کردن حرف‎های دیگران را به خورد جامعه ندهیم.

وی افزود: اگر ما به مرزبندی بین اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی توجه نکنیم برخی سخنان به ظاهر درست در جامعه همچون سم عمل کرده و زمینه‌ساز اسلام آمریکایی می‌شود. علما و بزرگان اسلام طریقه درست فکر کردن و استنباط از منابع قرآنی و روایی را به ما آموختند و آنها را برای نسل امروز حفظ کردند و هیچ‌‌گاه نگفتند که ما هم در حد آنان باقی بمانیم حتی امام راحل فرمودند شما نباید صرفا در اندیشه‌ و تفکرهای شهید مطهری توقف کنید.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه درباره اسلام آمریکایی تاریخ اسلام بسیار قابل مطالعه است گفت: اسلام آمریکایی همان اسلام قاتلان کوفی امام حسین(ع) در کربلا است، بنی‌امیه اسلام و ایمان را طوری به مردم آموزش می‌دادند که منافع آنها را تامین کنند و این همان اسلام آمریکایی است.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: در قرآن کریم آمده است که دشمنان دین الهی پس از یقین به آن مقابل حق موضع گرفتند برای شناخت اسلام آمریکایی باید مصادیق چنین دشمنانی را با توجه به آیات قرآن بشناسیم.

وی افزود: دشمنان پیامبر اکرم(ص) با دشمنان سایر پیامبران تفاوت داشتند، ابراز کرد: دشمنان سایر پیامبران انسان‌های بی‌اخلاقی بودند اما دشمنان پیامبر(ص) در لباس اخلاق با حضرت به دشمنی پرداختند؛ بنابراین باید توجه کرد که اسلام آمریکایی با اخلاق و محبت قابل جمع است و افراد را فریب می‌دهد.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در پایان خاطرنشان کرد: مطالعه و بازخوانی قرآن، معارف و ادبیات دینی انسان را تغییر می‌دهد؛ برعکس اسلام آمریکایی، اسلام ناب محمدی برای همه نیازهای انسان پاسخ دارد و در این زمینه سکوت نمی‌کند.

در ادامه نشست حجت‌الاسلام مهدیان استاد حوزه علمیه نیز طی سخنانی گفت: امروز باید زاویه نگاه ما به موضوعات اصلی در سطح کلان باشد زیرا عدم تحلیل کلان انسان را از گفتگو بازمی‌دارد و قدرت تحلیل او را کاهش می‌دهد.

وی افزود: امام راحل با نگاه کلان به انقلاب اسلامی فهم دیگری از دین و دنیا را به مردم ارائه دادند، هر نهضت و انقلابی که در مسیر حق و حقیقت باشد دچار یک جنگ احزاب می‌شود، هر نهضتی دو گام جنگ قبل و بعد احزاب را دارد که امروز ما در گام دوم آن هستیم.

حجت‌الاسلام مهدیان ادامه داد: امروز ما در گام دوم انقلاب که زمان آشکار شدن حقایق است باید به امت اسلامی فکر کنیم و زبان علمی دنیا را به فارسی تغییر دهیم.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه امام راحل مفهوم استقلال و امت را به خوبی و عمیق درک می‌کردند و صرفا شعار نمی‌دادند، گفت: امروز برخی شعار آزادی و استقلال را سر می‌دهند اما درک درستی از آزادی و استقلال یک ملت ندارند، در گام دوم انقلاب برای درک عمیق این مفاهیم ما باید به سنت و قواعد الهی توجه کنیم که در سنت الهی مقاومت عامل پیروزی یک امت است.

وی در پایان با بیان اینکه نظام فکری امام راحل و رهبر معظم انقلاب بر مبنای اسلام ناب محمدی است، خاطرنشان کرد: آنان نظاره گر حقیقتی انکار ناپذیر هستند که ایمان به مردم می‌تواند امید را به وجود آورد.

 

 

کد خبر 783879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha