به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله علیاکبر رشاد امروز در جلسه درس اخلاق حوزه علمیه امام رضا(ع) با اشاره به فقراتی از فرمایشات امیرمومنان امام علی(ع)، گفت: حضرت میفرمایند اهل تقوا و متقین دنیاگریز هستند از نعمات، مواهب، مقامات و موقعیتهای دنیوی گریزان هستند.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه افزود: خداوند بازار و تجارت پرسودی را برای آنها فراهم کرده است اما آنها نسبت به آن بیاعتنا هستند.
آیتالله رشاد با اشاره به سوره والعصر و آیه «ان الانسان لفی خسر» عنوان کرد: بسیاری از انسانها در دنیا در حال زیان هستند، در واقع انسان بدون اینکه چیزی از شغل یا اموال خود را دست بدهد ارزش عمر، نعمات و مواهبی را که از آن برخوردار است را از دست میدهد.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه با اشاره به مثالی، اظهار کرد: وقتی دانه گندمی در خاک قرار گیرد و رشد کند به 70 یا 700 دانه تبدیل شود سود کرده است اما اگر گندم در ظرفی بماند اگرچه رشد نمیکند اما به مرور زمان پوسیده شده و از بین خواهد رفت ارزشی نخواهد داشت در این صورت ضرر کرده است بشر هم چنین حالتی دارد اگر کاری انجام ندهد ضرر کرده است.
وی افزود: خداوند به ما استعداد و انرژی فراوان داده که در یک روز میتوانیم کلی حال معنوی به دست آوریم اگر از آن استفاده نکنیم ضرر کردیم، بشر یا سود یا ضرر میکند اگر سود نکند ضرر کرده است.
آیتالله رشاد با بیان ایکه سود معنوی سود متعالی و اصلی است، گفت: برخی سودها خسارت است تحصیل فلان مقام، ثروت یا موقعیت را باید بررسی کرد که آیا به نفع ما است یا نه؛ آیا این موارد به معنویت و دینداری ما ضرر نمیزند اگر به دینداری و معنویت ما صدمه بزند سود نکردیم.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه افزود: اینکه یک شخص یک میلیارد پول به دست آورد به بهای اینکه حق دیگران را تضیع کند او سود نکرده است، گاهی ظاهر سمتهای مادی سود است در حالی که عین خسارت است، برخی گناهان برای برخی ممکن نیست که انجام دهند که خوشا به حال آنان، کارمندی که نمیتواند همچون وزیر اختلاس کند او آسودهتر است چرا که در معرض جهنم قرار نمیگیرد.
وی با بیان اینکه علما و بزرگان ما حتی از مقامات معنوی هم گریزان بودند، یعنی همواره دنبال این بودند کسی که اصلح از دیگری است به عنوان مرجع جامعه شیعیان جلودار باشد، اظهار کرد: برخی نظیر آیتالله مرعشی، امام راحل(ره) و آیتالله گلپایگانی در معرض مرجعیت بودند اما پای درس آیت الله بروجردی مینشستند و دنبال جایگاه و مقامات نبودند؛ کسی که با حس جاه طلبی دنبال مرجعیت باشد او مرجع نیست.
آیتالله رشاد با بیان اینکه صرفا در جبهه جنگ اسیر شدن بد نیست بلکه اسارت در جبهه هوای نفس بدتر است، خاطرنشان کرد: مجاهد نفس در مبارزه با نفس خود حاضر است جان خود را از دست بدهد اما اسیر هوای نفس و مادیات نشود، همه موقعیت و دارای خود را از دست می دهد که اسیر نشود.
نظر شما