به گزارش خبرنگار شبستان، همزمان با برگزاری دومین روز از نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها پایگاه خبری تحلیلی اسلامیک مدیا نشستی با موضوع« دیپلماسی رسمی و بیداری اسلامی»(نقش دولت ها ) برگزار کرد.
حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزارت خارجه در این نشست درباره اسلامی بودن جنبش های منطقه گفت: بیداری اسلامی صددرصد همان دموکراسیخواهی است و این دموکراسیخواهی به بیداری اسلامی منجر خواهد شد.
به گفته معاون کنسولی وزارت خارجه نتایج انتخابات اخیر در تونس نشان می دهد که احزاب اسلامگرا موفق شده اند، میزان رأی تونسیها در فرانسه است تمایل به اسلامگرایان را به اثبات میرساند.
امیر محبیان مدیر مسئول خبرگزاری آریا در ادامه این مناظره با بیان اینکه باید بحث مفهومی بشود که آیا این جنبش بیداری هست یا نیست، گفت: به نظر می رسد در این جنبش مسئله از اعتراض درون یک کشور و قشر فراتر است و به موجی جهانی و مرحله ای تبدیل شده است و برخی آنرا از آمریکا متاثر می دانند، مثلا در وال استریت می گویند این میدان التحریر است و نماد سازی می کنند، البته این بیداری درون کشورهای اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه انگیزه نخست جنبش بیداری اسلامی ظلم ستیزی و نفی دیکتاتوری است، اظهار کرد: روش کار جنبش دموکراسی است دموکراسی نردبانی ای است که مهیا می شود و ممکن است از این نردبان بالا بروند یا نروند. از بیداری اسلامی پیام ضد اسلامی بیرون نیامده است، البته نگفته اند جمهوری اسلامی می سازیم، اما شعار ضد اسلامی نیز نداشته اند، نتیجه در کشورهایی که مسلمان است جنبشی واقعی است که به دنبال آزادی و نفی استبداد است، و گام اول است ممکن است به ضد استعمار بینجامد یا نینجامد، اما ایران و آمریکا به عنوان دیپلماسی موثر به دنبال هدایت این جنبش هستند و ایران این جنبش را به نفع مردم سوق می دهد.
در بخش دیگری از این نشست، معاون کنسولی وزارت خارجه با اشاره به رویدادهای اخیر در سوریه گفت: موضع ما در مقابل سوریه این است که دولت سوریه ظرفیت اصلاحات را دارد و ما از این اصلاحات حمایت میکنیم و مردم سوریه این امکان را دارند که اصلاحات انجام دهد. جمهوری اسلامی ایران هم از اصلاحات در سوریه حمایت میکند و هم دخالتهای خارجی در این کشور را محکوم میکند. باید توجه داشت تنها کشوری که در مقابل رژیم صدام از ایران حمایت کرد پدر بشار اسد بود.
محبیان نیز دراین باره گفت: در مورد سوریه چند نکته مطرح است، نظام سوریه سکولار است و دغدغه دین ندارد، این نظام در منافع ملی با ما مشترک است اما یک ایراد وجود دارد، این که ما به همان اندازه که افکار عمومی را در مورد جنبشهای منطقه توجیه کردیم در مورد مسئله سوریه موفق عمل نکردیم.
پایان پیام/
نظر شما