به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، محمدجواد محمدی زاده، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ظهر امروز ( 4 آبان) در حاشیه برگزاری نخستین همایش بین المللی آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی کشور و در نشست مشترک با استاندار گلستان و خبرنگاران استانی گفت: رویکردها در قالب طرح جامع مدیریت پیشگیری و اطفاء حریق در عرصه های منابع طبیعی کشور، رویکردی کاملاً پیشگیرانه است.
وی افزود: این طرح که مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تهیه و تدوین شده است، دارای رویکرد پیش آگاهی، پیش بینی و پیشگیری است.
محمدی زاده ادامه داد: از سویی دیگر بکارگیری فناوری های نوین و استفاده از اطلاعات ماهواره ای و سیستم اطلاعات جغرافیایی از محورهای اجرای این طرح در صورت تصویب است.
وی اضافه کرد: متأسفانه تاکنون سازو کار مناسبی در خصوص اطفاء حریق درکشور وجود نداشت و این کار جزو وظایف زیرمجموعه های مدیریت شهری به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی و جنگل ها خارج از حیطه کاری آن ها است.
وی اظهار داشت: وقوع آتش سوزی در گلستان، نشان داد که این استان ها نیازمند داشتن تشکیلاتی وظیفه مند و تجهیزات تخصصی در حوزه منابع طبیعی هستند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ابراز امیدواری کرد تا سال آینده طرح جامع مدیریت پیشگیری و اطفاء حریق در عرصه های منابع طبیعی کشور ردیف اعتباری خاصی به آن تخصیص یابد.
محمدی زاده گفت: استان گلستان در امر آموزش و استفاده از مهارت های مردم و اقدامات پیشگیرانه از آتش سوزی عرصه های جنگلی در کشور پیشتاز است.
وی با بیان اینکه بخشی از تجهیزات اطفاء حریق در کشور وارداتی است، اعلام کرد: در حال حاضر تمامی تلاش مان این است که فناوری های نوین را در کشور بومی سازی کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: باروری ابرها یکی از تکنولوژی های نوین در این امر است که خوشبختانه در کشور بومی سازی شده است.
وی خاطرنشان کرد: تکنولوژی باروری ابرها سال گذشته طی جریان آتش سوزی جنگل های گلستان مورد استفاده قرار گرفت و نتایج خوبی را نیز در پی داشت.
پایان پیام/
نظر شما