حجت الاسلام «علی ارومیان» در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه قرآن مکررا مسلمانان را به وحدت و همدلی، و دوری از اختلاف توصیه می کند، گفت: دودستگی موجب تضعیف جریان حزب الله می شود لذا خداوند متعال در این باره می فرماید «وَلا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ: و نزاع (و کشمکش) نکنید، تا سست نشوید، و قدرت (و شوکت) شما از میان نرود! و صبر و استقامت کنید که خداوند با استقامت کنندگان است»(انفال، 46).
امام جماعت مسجد موسی بن جعفر (ع) افزود: انقلاب اسلامی موجب تقویت وحدت میان اقوام و پیروان مذاهب و ادیان مختلف در کشور شد و مساجد در دوره های مختلف به ویژه در دوران دفاع مقدس، نماد هم گرایی و همدلی میان ایرانیان بودند و امروزه نیز همین جایگاه را در مدیریت جمع آوری کمک های مردمی برای یاری به سیل زدگان ایفا می کنند.
وی اضافه کرد: مساجد تنهاد مرکز و نهادی هستند که همه گروه های مردم می توانند همه روزه و بدون هیچ گونه محدودیت سنی، جنسی، نژادی و طبقاتی در آنها حاضر شوند و حتی در اجرای برنامه های مختلف آن مشارکت کنند، بنابراین همین موضوع می تواند زمینه ساز گسترش وحدت در سراسر کشور شود.
ارومیان با یان اینکه مساجد در صورتی می توانند نقش وحدت آفرین خود را تثبیت کنند و گسترش دهند که میان فعالان و نهادهای مختلف آنها انسجام و اتحاد واقعی وجود داشته باشد، گفت: مشاهدات و اطلاعات ما حکایت از وجود اتحاد حداکثری در اکثر مساجد کشور است و این موضوع بیش از همه به درایت ائمه جماعات و همراهی فعالان مسجدی وابسته است.
وی ادامه داد: هم گرایی کانونهای فرهنگی هنری با ائمه جماعات، اعضای هیات امنا، بسیجیان و سایر فعالان و نهادهای مسجدی، بسیار قابل تقدیر است به طوری که کمترین اختلاف میان نهادهای مسجدی در زمینه فعالیت این کانون ها گزارش شده است که ارتباط مستقیم این نهاد با ائمه جماعات، مهم ترین دلیل این وضعیت است.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به تذکر الهی درباره وجود اختلاف در جامعه اسلامی «وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ تَفَرَّقُوا وَاخْتَلَفُوا مِن بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْبَيِّنَاتُ: و چون كساني می باشيد كه پس از آنكه دلايل آشكار برايشان آمد، پراكنده شدند و با هم اختلاف پيدا كردند»(سوره آل عمران، آیه 105)، خاطرنشان کرد: ساختار کانون های فرهنگی هنری به گونه ای است که همه فعالیت های آن به صورت مستقیم زیر نظر امام جماعت مسجد مدیریت می شود و مطمئنا همین موضوع مهم ترین دلیل وجود همدلی حداکثری در این نهاد است.
وی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری برای تداوم موفقیت هایشان باید به صورت تخصصی تر در برخی از حوزه ها مانند مهدویت، کارآفرینی و سبک زندگی اسلامی، فعالیت کنند، گفت: تقسیم کارها میان نهادهای مختلف مسجدی ضرورتی است که گاهی نادیده گرفته می شود و همین واقعیت، موجب بروز اختلافات می شود.
ارومیان خاطرنشان کرد: شورای فرهنگی مساجد که ائمه جماعات در راس آن قرار دارند باید در برنامه ریزی های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت، به صورت مشخص شرح وظایف هر یک از نهادهای مسجدی اعم از بسیج و کانون فرهنگی هنری را تدوین کند و اجازه موازی کاری و تداخل فعالیت ها را ندهد، که در این صورت، اختلاف کمی که گاهی در برخی از مساجد پیش می آید، دیگر مجال بروز پیدا نمی کند.
نظر شما