به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، محمد جواد محمدی زاده، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور پیش از ظهر امروز( 4 آبان) در نخستین همایش آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی کشور در گرگان گفت: کشور ایران از لحاظ تنوع اقلیمی جزو 5 کشور اول جهان است.
وی با اشاره به جنگل های واقع در استان های شمالی کشور نیز افزود: جنگل های هیرکانی ذخایر ارزشمند ژنتیکی دنیا و میراث بزرگ هیرکانی به شمار می روند. در حال حاضر 9 درصد مساحت کشور را جنگل ها و عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد که بالغ بر 2/14 میلیون هکتار است. هم چنین بیش از یک میلیون هکتار نیز شامل جنگل های دست کاشت است.
وی اظهار داشت: تا چند سال قبل وسعت جنگل های کشور بالغ بر 18 میلیون هکتار بوده که توسعه شهرها و اراضی کشاورزی، افزایش صنایع و تخریب و تجاوز به این عرصه ها آن را به مرز 2/14 میلیون هکتار رسانده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات گسترده انسان ها در تخریب جنگل ها میلیون ها هکتار از این اراضی نابود شده و یا در زون های با کیفیت پایین قرار گرفته است.
محمدی زاده تصریح کرد: آتش سوزی یکی از عواملی است که در کوتاه ترین زمان ممکن بیشترین خسارات را به عرصه های منابع طبیعی وارد می کند.
وی هم چنین اذعان داشت: مهم ترین عامل تغییر و خسارت در اکوسیستم های خشکی، آتش سوزی و حریق جنگل ها است.
وی یادآور شد: یکی از عوامل مهم در مهیا کردن بستر آتش سوزی در جنگل ها شرایط جوی، کاهش رطوبت هوا، سرعت و وزش بادها و ناپایداری های جوی است که در گسترش آتش سوزی ها نقشی اساسی دارد.
وی تأکید کرد: به دلیل محدود بودن وسعت جنگل ها در ایران، لزوم سیر صعودی استفاده از روش های و امکانات برای مدیریت بحران در عرصه های منابع طبیعی به خوبی احساس می شود. در همین راستا نیز مطالعات آماری برای تعیین الگوی منطقه ای حریق و تغییر راهکارهای علمی اطفاء از طریق بکارگیری فناوری های نوین در دستور کار قرار دارد.
وی اعلام کرد: خسارت های ناشی از وقوع آتش سوزی در عرصه های جنگلی باعث کاهش اثرات زیست محیطی، از بین رفتن نهال درختان، برهم خوردن سیکل های طبیعی، کاهش تنوع زیستی و خسارت به اراضی کشاورزی و ... می شود.
وی به تهیه و تدوین طرح های تفصیلی و اجرایی در استان ها اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط خاص استان های هدف، تهیه طرح های تفصیلی و اجرایی در دستور کار قرار گرفته و این امر نیز از استان گلستان آغاز شده است.
محمدی زاده اذعان داشت: کارگروه تخصصی اطفاء حریق در عرصه های منابع طبیعی کشور هم باید در سطح ملی تشکیل شود تا شاهد اجرایی شدن برنامه های مختلف در حوزه مدیریت و پیشگیری حریق باشیم.
پایان پیام/
نظر شما