به گزارش خبرگزاری شبستان، مجید نامجو، وزیر نیرو گفت: براساس برنامه پنجم توسعه وزارت نیرو باید 25 هزار مگاوات نیروگاه بسازد و 12 هزار مگاوات از نیروگاه های گازی را به سیکل ترکیبی تبدیل کند.
وی افزود: ارتقای محصولات و استفاده از فناوری پیشرفته در صنعت برق از اهداف وزارت نیروست و این نمایشگاه فرصت خوبی برای رایزنی و تبادل نظر با شرکت های خارجی محسوب می شود.
نامجو با اشاره به ظرفیت های کشور در صنعت برق گفت : باید به دنبال بازارهای هدف برای صنعت برق در سایر کشورها باشیم. وزیر نیرو به ظرفیت های بودجه امسال اشاره کرد و افزود: با ظرفیت های بودجه سالانه و کمک های موثر دولت بدهی صنعت برق به پیمانکاران پرداخت خواهد شد.
نامجو توسعه نیروگاه های پراکنده، نیروگاه های توزیع همزمان حرارت و برق و تجدیدپذیر را از سیاست های وزارت نیرو برشمرد و گفت: باتوجه به ظرفیت های مناسب کشور در ایجاد این نوع نیروگاه ها عقب هستیم.
وی در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی ایران در بخش صنعت برق افزود: ایران سالانه یک و نیم میلیارد دلار خدمات فنی مهندسی به کشورهای هدف صادر می کند که شرکت های مپنا، سانیر و فرآب در این زمینه پیشرو هستند.
شمارش معکوس برای راهاندازی بانک انرژی در ایران
وزیر نیرو با اشاره به صادرات 1.5 میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق اعلام کرد: به زودی بانک انرژی کشور تاسیس میشود.
نامجو با اشاره به ضرورت تاسیس بانک انرژی و صنعت آب و برق ایران به منظور حمایت از طرحهای توسعهای و سرمایه گذاری در صنایع آب و برق کشور گفت: در حال حاضر ظرفیتهای بالقوهای برای سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی در صنعت برق کشور وجود دارد ضمن آنکه الزامات قانونی تاسیس بانک انرژی در قانون برنامه پنجم تعریف شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه براساس این قانون مجوزهای لازم برای تاسیس بانک انرژی در سطح کشور وجود دارد، تصریح کرد: هم اکنون تدوین آییننامه تاسیس این بانک انرژی در سطح وزارت نیرو و دولت در حال انجام است.
نامجو با اعلام اینکه با تاسیس این بانک امکان پرداخت بخشی از بدهیهای وزارت نیرو به پیمانکاران و شبکه بانکی وجود دارد اضافه کرد: از سوی دیگر با حمایت دولت در شرایط فعلی پرداخت برخی از مطالبات وزارت نیرو آغاز شده است.
وی سیاست وزارت نیرو برای توسعه صنعت برق را توسعه نیروگاههای پراکنده، راه اندازی واحدهایCHP و ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر عنوان کرد و افزود: با اجرای این سیاستهای کلی امکان جبران برخی از عقب ماندگیها به ویژه در بخش تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر وجود دارد.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، نامجو با اعلام اینکه امسال حدود یک میلیارد و 500 میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی در صنعت برق به خارج از کشور صادر شده است، بیان کرد: در شرایط فعلی سه شرکت بزرگ ایرانی صادرات قابل توجه خدمات فنی مهندسی صنعت آب و برق را در دستور کار قرار دادهاند.
وی با اشاره به برنامه وزارت نیرو برای رفع برخی نارضایتیهای کشاورزان از هزینه برق چاههای آب خاطرنشان کرد: به زودی برای رفع این مشکل لایحهای به دولت ارسال میشود ضمن آنکه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها حرکت و سیاست وزارت نیرو در جهت انتظارات مردم بوده است.
پایان پیام/
نظر شما