به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، «علی باقرزاده همایی» در نشست خبری عنوان کرد: ریزش ملخ ها در سال های گذشته نیز در هرمزگان شاهد بودیم اما شدت آن در سال جاری بیشتر شده است که دلیل آن نیز کاهش شدت مبارزه به آن از سوی کشورهای همسایه بوده است.
وی افزود: در سنوات گذشته ریزش ملخ ها در مناطق محدودی از استان ازجمله جاسک، سیریک و بندرلنگه بود که امسال مناطق بیشتری آلوده به این آفت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه راه مبارزه با آن وجود دارد، اظهار کرد: ماشین آلات مجهز به دستگاه سمپاشی، دو فروند هواپیمای سمپاش و سموم مورد نیز در استان موجود است.
وی با اشاره به اینکه نخستین موج ریزش ملخ از بهمن ماه سال ۹۷ در استان گزارش شد که سریعا اکیپ های مبارزه تشکیل و سموم مورد نیاز تهیه و در اختیار مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان ها قرار گرفت.
باقرزاده با ذکر اینکه تاکنون بیش از یک میلیارد برای مقابله با ملخ در هرمزگان هزینه شده است، افزود: تنها ریزش ملخ ها را در منابع طبیعی شاهد بوده ایم و اجازه نداده ایم که وارد مزارع شوند و تاکنون هیچ گونه خسارتی به باغات و مزارع کشاورزی هرمزگان وارد نشده است.
وی با بیان اینکه احتمال می رود تا خرداد کار مبارزه با ملخ ادامه داشته باشد، تصریح کرد: برای ریشه کنی این آفت به هشت میلیارد تومان نیاز است که قول تامین آن از سوی استان داده شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ نقطه از استان هرمزگان درگیر هجوم ملخ شده است، خاطرنشان کرد: ملخ صحرایی(زرد طلایی) از خسارت زا ترین نوع ملخ است.
وی افزود: موج سوم ورود دسته جات ملخ صحرایی نیز هم اکنون در کشور عمان است که براساس گزارش فائو تا چند وقت دیگر در غرب و نوار ساحلی استان وارد می شوند.
باقرزاده افزود: هم اکنون نوار ساحلی ازجمله، بندرخمیر، بندرعباس، میناب، سیریک و جاسک آلوده به این آفت می باشند.
وی به نقش مردم در مبارزه به آفت ملخ های صحرایی اشاره و تاکید کرد: مردم باید در صورت مشاهده ملخ زرد طلایی در اسرع وقت به سمانه ۳۳ ۱۵ گزارش کنند.
گفتنی است؛ ملخ ها از جنوب مصر، اتیوپی و ارتیتره به سمت عربستان و از آنجا به مقصد هرمزگان و سپس سیستان و کشور پاکستان می روند که این حرکت دسته جات ملخ غریزی است.
نظر شما