به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «محمدرضا ستوده نیا» در نشست علمی تخصصی اساتید قرآنی با موضوع نقش جامعه قرآنی در تحقق گام دوم انقلاب با محوریت مساجد که امروز (پنجشنبه 29 فروردین) در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: اندیشمندان به تئوری ها و مسائل کلی تمایل دارند و می گویند که ما ملاک ها را می گوییم و مردم جزئیات را پیدا می کنند اما واقعیت اینست که مردم تمایلی به کلیات ندارند.
این استاد قرآن افزود: با دقت در سیره پیامبر اکرم(ص) می یابیم که ایشان در مواجهه با مردم عادی معمولا جزئیات را مطرح می کردند. ایشان فقط برای قرائت چند آیه از قرآن به طائف رفتند، ما امروزه از این مساله غافل شده ایم.
وی تأکید کرد که عمده وقت پیامبر(ص) صرف انتقال کلمات به صحابه اختصاص می یافت تا آنها آیات را حفظ کنند و احکام آن را فراگیرند. برخی می گویند شأن ما این نیست که روخوانی قرآن یاد دهیم در حالی که پیامبر(ص) روخوانی قرآن انجام می داد.
ستوده نیا اظهار داشت: اکثر شهروندان در مراکش در ماه مبارک رمضان صحیح بخاری را کامل قرائت می کنند اما ما کافی خوانی نداریم، البته در سال های اخیر این مساله اندکی مشاهده شده است.
وی جذب جوانان به مسجد را منوط به حضور روحانیت دارای معنویت خواند و ادامه داد: کانون های مساجد باید درباره معنویت و تطهیر معنوی سرمایه گذاری کنند. پیامبر(ص) در عرض 2 سال کاری کرد که کافر فاسق را به شهید بدر مبدل کند و این مساله با تلاوت قرآن محقق شده است.
این پژوهشگر قرآن بر لزوم برنامه دار بودن مساجد تأکید کرد و افزود: اکثر مساجد بدون برنامه هستند و فقط نماز و شاید قرآن خوانی جزئی در آنها انجام می گیرد. مسجد باید کانونی باشد برای مراجعه و ملجأ و پناه مردم باشد اعم از مومن و غیرمومن، ولی مساجد ما در حال حاضر ملجأ و مأوی نیستند.
وی شاخ و برگ دار کردن مسائل را عامل دوری مردم دانست و گفت: ما قرآن را گاهی چنان بالا می بریم که مردم خود را از آن دور می دانند اما اهل بیت(ع) را میان مردم برده و مردم با اهل بیت(ع) گره خورده اند.
ستوده نیا در بخش پایانی سخنان خود بیان داشت: مردم مصر عاشق قرآن هستند در حالی که زیاد مقید به دین نیستند، در ایران نیز مردم پس از شنیدن مصیبت امام حسین(ع) اشک می ریزند و می توان کاری کرد که مردم با قرائت قرآن اشک بریزند.
نظر شما