مسئولان و خواص جامعه در «هفته کتاب» برای کتابخوانی به میان مردم بروند

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از بهتر شدن وضعیت سرانه مطالعه و وضعیت کتابخوانی در چند سال اخیر خبر داد و برای بهتر شدن این وضع خواستار حضور مسئولان و خواص جامعه در هفته کتاب در میان مردم در مکان‌هایی چون کتابخانه‌ها

به گزارش خبرگزاری شبستان ، سید جلال یحیی‌زاده نماینده مجلس شورای اسلامی ،با اشاره به بهتر شدن وضعیت کتابخوانی در سال‌های اخیر گفت: در چند سال گذشته، آمار دستگاههای ذیربط از وضعیت کتابخوانی بیانگر افزایش سرانه مطالعه، اشتیاق به کتابخوانی و تامین سلیقه‌های متنوع برای مطالعه است و شمارگان کتابها نیز موید این امر است.


وی افزود: گام‌های خوبی برای توجه بیشتر به کتاب و افزایش آمار مطالعه برداشته شده اما با تمام تلاشهایی که تاکنون شده ، ما نسبت به این یار مهربان، نامهربان هستیم و به گمان من آن طور که باید و شاید به جایگاهی که کتاب در آموزه و مکتب ما دارد، نرسیده‌ایم زیرا بزرگترین معجزه دین ما از جنس کتاب است و قطعا ما باید از جهت مطالعه و احترام به کتاب از همه کشورها و ملتها جلوتر باشیم.


به گفته وی با توجه به اینکه امسال شعار هفته کتاب «یادگار ماندگار» انتخاب شده است، لازم است بیشترین توجه را به کتاب و کتابخوانی در برنامه‌های متنوع داشته باشیم.


نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت ساخت برنامه‌هایی در صدا و سیما با موضوع کتابخوانی و معرفی تازه‌های نشر، اظهار کرد: مسئولان و خواص جامعه باید در طول سال به صورت نمادین در برخی برنامه‌های مربوط به کتابخوانی حضور پیدا کنند تا مردم به سمت و سوی کتاب بیایند و لازم است در هفته‌ای که به مناسبت کتاب برگزار می شود، این قشر از جامعه به صورت جدی در کتابخانه ها حاضر شوند و در کنار افرادی که به آنجا رفت و آمد دارند، به مطالعه بنشینند تا مردم متوجه انس و علاقه مسوولان با کتاب و اهمیت جایگاه آن شوند.


عضو کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه فرهنگسازی برای نسل‌های بعد را باید از کودکی آغاز کرد، بر ضرورت آشناسازی کودکان و نوجوانان با فرهنگ کتابخوانی تاکید و بیان کرد: دانش آموزان را باید از فضای صرفا حفظ کردن مطالب درسی خارج و آنها را از کودکی با مطالعه آزاد آشنا کرد. برگزاری نمایشگاه در مدارس و ارائه تسهیلات و برخی تخفیف‌های خاص نیز یکی از کارهایی است که می‌تواند این نسل را با کتاب آشتی دهد ضمن آنکه لازم است عرضه کتاب در این مکانها هدفمند صورت بگیرد.


به گزارش ستاد خبری نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی یحیی‌زاده در پایان گفت: برخی برنامه‌های نرم‌افزاری در جهت ارائه کتاب همچون کتاب صوتی و یا کتاب الکترونیکی نباید جای نسخه کاغذی کتاب را پر کند و تقدس کتاب و جایگاه و هویت و ماهیت آن نباید به وسیله کارهای نرم افزاری زیر سوال برود. البته آنها نیز در برخی مواقع و موقعیت‌ها کاربردی و قابل استفاده است اما کتاب باید همواره جایگاه خود را حفظ کند بلکه رفیع‌تر هم شود.


نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «یادگار ماندگار» 22 تا 29 آبان سال جاری در سراسر کشور برگزار می‌شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 78214

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha